סרגל

סרגל

לפני כ-15 שנים השתתפתי בקורס תפירה לפי בורדה. במסגרת הקורס קניתי מספר כלים, ביניהם סרגל עגול גדול. מאז לא עסקתי בזה. עתה אני רוצה לנסות לתפור, אבל אני לא זוכרת מה היה השימוש של הכלים. לא מצאתי הסבר באתר של בורדה. אשמח לקבל הסבר, או הפנייה להסבר. תודה שושנה

lirola

New member
סרגלים עגולים הם ליצירת עקומות שונות

בתי שחי, עקומת ירכיים, עקומת מחשוף.

מכפלת?

תודה. האם הסיבה היא יצירת מכפלת - שאינה נכללת בגיזרה?

תמונה

אין לי סורק. באתר של חנות זינגר בנחלת בנימין מופיעה תמונה של סרגל L עם עקומה. נדמה לי שזה היה הסרגל (אני צריכה לחפש). אגב, הקורס היה בשנקר.

lirola

New member
כשאת מפנה אנשים למקום מסויים אז צרפי

קישור, יהיה להם יותר קל להיכנס במקום לעשות חיפוש. סרגלים עקומים הם לא להוספת תפרים אלא ליצירת עקומות בגזרות. יש אפשרות להיעזר בהם להוספת תפרים אבל רק כשאת בונה את הגיזרה ואז את מרחיקה את הסרגל בדיוק בסנטימטר ומחקה את אותה עקומה ששרטטת בגיזרה עצמה. למשל בשרטוט שרוול, כך אני עושה, יוצרת את קו תפר הצד, מרחיקה את העקלתון, שמה לב שהוא עם אותה עקומה ומסמנת קו תפר. אריסטו הוא הכלי שלרוב הכי נוח לעבוד איתו למתן תוספות תפרים. L עם עקומה- יש לך שם סרגל ישר רגיל, עם זוית ישרה (אני לא ממש סומכת על זויות ישרות של סרגלים כאלה אבל לא משנה) וגם עקומות. אישית אני לא משתמשת בסרגל כזה אלא בעקלתון הגדול השקוף שמופיע באתר של זינגר בצד ימין למעלה ובעוד שלישיה של עקלתונים שעולים 30 שקל שלושתם יחד. וגם אריסטו. אני לא יכולה לסבול את האריסטו הזולים כי לא נוח לעבוד איתם מבחינת מה שמשורטט עליהם. אבל זה אני.

תודה

תודה על ההסבר המפורט. לא הוספתי קישור, כי חשבתי שהאתר מוכר, וגם משום שההפנייה לדף המסוים הזה ארוכה.

למעלה