סרבנית ציצי

רווי1

New member
סרבנית ציצי

קצת ארוך... בתי בת 4 חוד' אוטוטו ויונקת מלא מגיל חודש (עד אז היתה בפגיה ובבית ואכלה לסירוגין בהנקה ומבקבוק). עד לא מזמן ינקה יפה ואף עלתה יפה במשקל. לאחרונה כשהיא קצת עייפה היא מסרבת לינוק, זורקת את הראש אחורה במהלך ההנקה, בוכה או אפילו לא רוצה לקחת בכלל ציצי, למרות שאני יודעת שהיא רעבה כי לא אכלה כבר שעתיים/שלוש. עד כה הייתי בטוחה שהיא סיימה לאכול כשהיא הייתה זורקת את הראש והייתי מרדימה אותה, לעיתים תוך מחאות ובכי שייחסתי לעייפות. לפני כמה ימים, בשקילה בטיפת חלב, גילינו שלא עלתה מספיק במשקל בשבועיים האחרונים. אציין עוד שבעבר היתה מתעוררת משנת לילה אחרי כ-6 שעות לאכול, ולאחרונה התחילה להתעורר כל 3/4 שעות. בימים האחרונים כשהיא סירבה לחלוטין לינוק, החלטתי לשואב את החלב ולתת לה, וראה זה פלא - הילדה אכלה ה-כ-ל מהבקבוק ונרדמה כמו שצריך, ואפילו לשנת לילה ארוכה. חשבתי שאולי אין לי מספיק חלב, אבל בשאיבות יוצאות כמויות מכובדות. מה עושים עם הסרבנית הקטנה ?? אני לא רוצה להרגיל אותה לבקבוק באופן בלעדי, אבל אם לא אתן לה בקבוק אחרי ההנקה היא כנראה תישאר רעבה... ומצד שני, אני לא רוצה לעבור ל "שאיבות-האכלות". יש רעיונות ?? תודה לכל מי שקראה עד כאן...

אלונה ע

New member
מה זה לא עלתה מספיק?

מה משקל הלידה? משקל היום? באיזה פטמה לבקבוק את משתמשת?

רווי1

New member
עונה

עלתה בשבועיים 200 גרם, כששעד כה היתה עולה כל שבוע כ- 170/180 גר'. היא נולדה במשקל 1,735, והיום שוקלת 5 ק"ג (בת 4 חודשים כמעט). אני משתמשת בבקבוקי בי-פרי, פטמה מס' 1. ניסינו גם אוונט מס' 2 פעמים בודדות, אבל חזרנו לבי-פרי 1.

ציפיק2

New member
הצעות לחזרה להנקה

האם גם בזמן האחרון היא קבלה בקבוק? אם כן, ייתכן שהיא פתחה העדפה לבקבוק האם את רואה סיבה לשינוי? לדעתי הכי טוב להיפגש אם יועצת הנקה עם כל הנתונים (משקלים וכו') ולבדוק גם את צורת היניקה וכו', ולקבל עיצות אישיות המתאימים למצבך וכו' כמה רעיונות בינתיים האם היא לגמרי לא יונקת? צריך לשדל אותה לחזור לינוק בשביל זה את צריכה זמן פנוי ורצון חזק לא לחכות בכלל שהיא תבכה לאוכל אם היא אוכלת כל שלש שעות להרים אותה אחרי שעתים שהיא לא מורעבת ולנסות להניק לנסות להתחיל הנקות תוך כדי שינה לישון איתה במיטה בלילה מאוד עוזר מה שבאמת יכול לדקם אותכם זה skin to skin תשכבי במיטה חלק עליון שלך וחלק עליון שלה חשוף (עם סמיכה קלה) שימי אותה עליך תלטפי אותה לאט לאט היא תתקרב לפטמה ותתחיל לינוק תתמידי עם זה אם היא מסכימה לינוק אני באופן אישי הייתי מציעה להשתמש ב SNS זו צינורית שאת מחברת אליך ודרכו הילדה אוכלת חלב שבא מבקבוקון קטן שתלוי על צווארך נכון שיש לך חלב אבל בצורה כזאת התינוקת מקבלת חוויה חיבית בהנקה. תסתובבי איתה המון עם מנשא האם יש תנוחה בה היא יותר הצליחה לינוק למשל אצלינו זה היה בשכיבה במיטה, תנסי את זה תנסי לשאוב קצת לפני ההנקה כדי שתהיה זרימה טובה ואז להניק. מה שחשוב, לא בכח, צריך שתהיה לה חוויה חיובית, בנוסף, ידוע לי שכדי לבצע את כל זה חייבים להתפנות מכל העיסוקים האחרים במשך לפחות איזה שבוע ולחיות סביב זה, זה תלוי בך אם את רוצה לנסות. וגם קישור באנגלית על הנושא http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html אני מניחה שיש דברים ששכחתי שהיועצות יוסיפו אני מאחלת לך הצלחה רבה

למעלה