סרבנות

1haim1

New member
סרבנות

שלום אני חדש כאן ואני צריך עזרה מישהו יכול להסביר לי בקצרה את עקרונות הסרבנים : למה הם מסרבים,דעתם על צה"ל. זה למטרת מחקר

1haim1

New member
סוג סרבנות

אפ אפשר אינ מעוניין על סרבנות צבאית בעיקר

מה שמיקי התכוונה זה...../images/Emo26.gif

(אם הבנתי נכון) זה ש"סרבנות" זה מושג כללי שמתאר סירוב לשרת בצבא. הסיבות לו מגוונות. יש כאלה שמסרבים לשרת כי לא בא להם "לבזבז" 3 שנים. הם מעדיפים לבלות/ללמוד/להרוויח כסף למשל במקום. יש כאלה שמסרבים כי מעצבן אותם ללכת לצבא בשביל להגן על מדינה שמשתינה עליהם. יש כאלה שמסרבים כי הם מתנגדים למדיניות הממשלה. יש כאלה שמסרבים כי הם לא רוצים לתרום ולהגן על אחוז ענק בעם שלא מוכן לעשות זאת בשבילם. יש כאלה שמסרבים כי הם רוצים ללמוד תורה במקום וחושבים שזה יותר חשוב. יש כאלה שמסרבים כי הם רוצים להיות דוגמניות במקום וחושבים שזה יותר חשוב. בקיצור... נסה להתמקד...

Mיקי_

New member
כמעט כל מה שכתבת הוא לא הסירוב שאני

התכוונתי אליו... אני התכוונתי יש סרבנות צבאית של חיילים אשר לא מוכנים לשרת בשטחים יש סירוב של אזרחים להתגייס לצה"ל בגלל עוולות הכיבוש ולא מוכנים להתגייס לצבא כיבוש יש סרבנים שלא מקבלים את המונח צבא הגנה ולא מוכנים להתגייס לכל צבא באשר הוא יש סרבני יחידות קרביות ותפקידים תומכי לחימה יש סרבני מילואים יש המון המון סוגים של סרבנים אשר מתנגדים בדרך כזו או אחרת לשירות בצבא. האם הוא מתכוון לשירות בארץ וסרבנים בארץ או בכל העולם...? אורי יש הבדל גדול בין סירוב אדיאולוגי להשתמטות. אני אישית חושבת שכל סרבן מצפוני שמסרב מאידיאולוגיה חייב בשירות המדינה (משמע שירות לאומי) אחרת הוא סתם משתמט. כן גם בעיני יש מושג כזה השתמטות.

ואם...

ואם הוא אנרכיסט שמתנגד גם למדינה? אז גם אז הוא חייב לעשות "שירות לאומי"? או שאת מקבלת רק סוגי אידאולוגיות שאת מסכימה איתן? ואם הוא מתנדב באופן עצמאי מתי שמתאפשר לו בארגונים שאי אפשר להתנדב בהם במסגרת "שירות לאומי" ממוסד? ואם הוא בכלל לא רוצה להתנדב בארגונים, אלא הוא רואה את התרומה שלו לחברה בחינוך, ובמקום ללכת לצבא, הוא מוציא פטור, והולך ללמוד חינוך כי רק ככה הוא חושב שאפשר לתרום, ואז נעשה מחנך 3 שנים לפני "כולם"? גם בכל המקרים האלה הוא "משתמט"? (ואגב, לא דיברתי על עצמי בהודעה הזו)

תראי

את אומרת שאת מסכימה שבן אדם יפר את החוק ויסרב אם זה מטעמים אידיאולוגים, אבל אז הוא חייב לעשות שירות לאומי לדעתך. זאת אומרת שאת מכבדת את האידיאולגיה שלו, ואת הזכות לסירוב מצפוני. אבל האם זה חל רק כאשר האידיאולגיה שלו משתלבת עם האידיאולגיה שלך? האם ברגע שאדם מסרב מתוך אידאולוגיה אנרכיסטית, ובשל כך מסרב לעשות שירות לאומי (אלא פועל ומתנדב באופן עצמאי) אז את כבר אינך מכבדת את האידיאליזם שלו ואת המצפון שלו?

למעלה