סרבנות

BUZIOFER

New member
סרבנות

אני חירניק גאה בן 40 אני רוצה לדעת כפי שבשלג ידעתי שאם אני כחייל צהל והמחלקה שלי נקלע למצוקה בשטח אוייב צהל ובמקרה זה חיל האויר יעשה הכל לסייע לנו במחשבה ראשונה עלנו ובקרוב על בני. היום מתחיל להתגנב הספק ללבי וזה מפחיד אותי שכן אנו ישראל לא נוכל להתקיים 1 אם לא נהיה מוסריים וזאת אני יודע ומאמין שבצהל עושים את המקסימום ! 2 אם לא נוכל לסמוך על עצמנו - וטייסנו הם חלק מעצמנו שכן כפי שהיה כתוב על קיר הפנמיה הצבאית שלי לפני הרבה זמן שחייבים להיות תלויים (ולסמוך ולהאמין !) 1 בשני - נהיה תלויים 1 ליד השני! זכות וחובת האדם לחשוב ולהשיג אבל !!! חייל מחוייב לנורמות מסויימות לא מתאים לך?! הורד המדים ואז התבטא בחופשיות והנח לנו להאמין במי שנשאר - שנה טובה לכולם !

סליחה אבל

ההודעה שלך קצת מבולגנת. לא ממש הצלחתי לרדת לסוף דעתך... האם תוכל לכתוב את ההודעה שוב, והפעם לעבור שורה בין משפט למשפט. תודה. ואגב, אני לא מתכוון לשום דבר ציני. זה פשוט נושא שמעניין אותי, ואני מתקשה להבין היטב את שכתבת...

הספן הישיש שירותי תרגום בע"מ...

אני חייל חי"ר גאה בן 40, ואני רוצה לדעת כפי שבמלחמת שלום הגליל ידעתי, שאם אני כחייל צה"ל והמחלה שלי נקלע למצוקה שטח אויב, צה"ל ובפרט חייל האוויר יעשו הכל לסייע לנו ושאנחנו בראש מחשבתם. היום מתחיל להתגנב הספק לליבי וזה מפחיד אותי, שכן אנו בני ישראל לא נוכל להתקיים אם: 1. לא נהייה מוסריים. וזאת אני יודע ומאמין שבצה"ל עושים את המקסימום. 2. אם לא נוכל לסמוך על עצמנו - וטייסנו הם חלק מעצמנו, שכן כפי שהיה כתוב על קיר הפנימייה הצבאית שלי לפני זמן רב: אם לא נהיה תלויים אחד בשני, נהיה תלוים אחד ליד השני. זכות וחובת האדם לחשוב ולהשיג אבל (!!!) : חייל מחויב לנורמות מסוימות. אם לא מתאים לו, שיוריד את המדים ואז שיתבטא בחופשיות. שיניח לנו להאמין במי שנשאר. שנה טובה לכולם.

מחלה=מחלקה

פרויד היה חוגג על זה

עד הלום

New member
אנחנו לא מוסריים.

אנחנו שוכחים שחובתנו הראשונה היא כלפי החיילים ששלחנו לשטח , אנחנו שוכחים שזכותם של החיילים לחיות ושזכותם של משפחותיהם לראות אותם חוזרים הביתה בשלום . אנחנו שוכחים שעלינו לדאוג לזכות זו עוד לפני שאנחנו דואגים לזכויות הפלסטינים. לכן , אנחנו לא מפעילים נוהל שכן ! לכן אנחנו שולחים חי"רניקים לעשות עבודה שחיל האויר יכול לעשות עם פצצות חצי טון! לכן אנחנו מקריבים חיילים שלא לצורך על מזבח הטהרנות של השמאל! לכן אנחנו מחכים שיירו עלינו לפני שאנחנו משיבים אש - גם אם מדובר בחמושים. לכן, אנחנו לא מוסריים אנחנו שוכחים שחובתנו הראשונה היא כלפי האזרחים שלנו , אלה שמתפוצצים באוטובוסים , אלה שלא מקבלים אפילו את זכות האדם הבסיסית ביותר - הזכות לחיות. לכן , אנחנו לא הורסים בתי מחבלים ולא מגלים את משפחותיהם , לכן אנחנו לא הורסים שכונות שלמות שיצא מהן מחבל והם לא טרחו להתריע , לכן אנחנו לא גובים מהפלסטינים מחיר באדמות - (הרי מחיי אדם לא אכפת להם) , לכן , אנחנו משחררים בסיטונות מחבלים מבתי הכלא שלנו בשביל אבו מאזן והמחבלים האלה רוצחים שוב שוב (כמו בפיגוע האחרון) לכן , אנחנו לא מוסריים.

orlyt

New member
אנחנו לא מוסריים

משום שבנוסף לחובתנו כלפי החיילים יש לנו חובה גם כלפי האנשים שנמצאים תחת כיבוש. ואנחנו כן הורסים בתים, אנחנו כן משליכים פצצות ממטוסים (פצצות שזורעות הרס רב וגובות גם מחיר בנפש, בעיקר של אנשים חפים מפשע) ואנחנו בהחלט פוגעים בזכותם לחיים נורמליים (בלי עוצר, סגר, כתר, עוני וחרפת רעב). אי אפשר להסתכל על הסכסוך הזה באופן חד צדדי - כולם נפגעים. ע"פ הודעה של ארגון "בצלם" לעיתונות, מתאריך 25/9/03 נהרגו מתחילת אינתיפאדת אל-אקצא: 548 אזרחים ישראלים (מתוכם 99 קטינים) ו246 אנשי כוחות הבטחון. אצל הפלסטינים, לעומת זאת, נהרגו 2201 (מתוכם 398 קטינים) על ידי כוחות הבטחון הישראלים ו32 פלסטינים נוספים נהרגו ע"י אזרחים ישראלים. מחצית מהנהרגים בשל התנקשויות מהאוויר, בקרב הפלסטינים, הם עוברי אורח (כלומר, כאלו שנהרגו "בטעות") - נראה לי אחוז הצלחה די בעייתי...

עד הלום

New member
לא בעייתי בכלל

המטרה היא חיסול טרוריסט , הכשלון הוא בפגיעה בפלסטינים בסביבה (הביטוי "חפים מפשע" אינו נכון , מניין לנו שהם אומנם חיפים מפשע?) וזאת בניגוד לפלסטינים שמטרתם להרוג יהודים ללא אבחנה , אצלם אין אחוזי כשלון - כל נרצח הוא הצלחה. דיווחי ארגון בצלם מוטים ושקריים . רק לדוגמא , הם כוללים ברשימת ה"קורבנות" הפלסטיניים את כל המחבלים המתאבדים , את כל החמושים שנורו תוך כדי לחימה וכו'..

orlyt

New member
טעות

המחבלים המתאבדים לא כלולים בסטטיסטיקה שהבאתי. נכון שהם לא מפרידים בין אוכלוסיה חמושה ללא חמושה.. באותה מידה אפשר לטעון לגבי הישראלים...

guruyaya

New member
מי זה מר שלחנו?

אתה כל הזמן אומר "שלחנו", "אנחנו שוכחים" "אנחנו מקריבים" מי זה אנחנו? זה בטח לא אני. אני לא שלחתי לשם שום חייל, ואם החייל הזה נשלח לשם, אני בהחלט הייתי שמח שהוא יעשה את העבודה בצורה מוסרית, ושלא יקריב מישהו שאין לו שום עניין שהחייל הזה ינצח, רק משום שיש לו נשק, ולפלסטיני שלצידו אין. אין לנו שום חובה כלפי האזרחים של ישראל, הקודמת לחובה שלנו לאדם. אזרחות איננה מושג פיזי, משום שאין שום דרך פיסית להבדיל בין ישראלי לפלסטיני. זוהי מחשבה שהגו מספר אנשים. נוהל שכן, ספציפית, פירושו לקחת אדם שלא מוכן לסכן את חייו, ולדרוש ממנו לסכן אותם בכח הנשק, מצד מי שמעצם היותם חיילים יודעים שהם מסכנים את חייהם והם עושים זאת מבחירה (כל חייל יכול לבחור בדרך אחרת, אם לא חוקית, במסלולים שמחוץ לחוק!) ככלל, ה"אנחנו" "המוסריים" עדיין הרגנו יותר פלסטינים, ממה שהפלסטינים הרגו יהודים. גם אם ננסה רק לספור את החפים מפשע לפי החוק הישראלי בלבד (שאגב, הפלסטינים אינם לוקחים שום חלק בעיצובו, כלומר הוא מוטה מראש נגדם!) נקבל עדיין הרבה יותר פלסטינים שנהרגו כתוצאה מהעימות, וכתופעות לוואי שלו. אז למה אתה קורא בדיוק מוסרי? למקרים שבהם חייל עם נשק ראיית לילה (שיכול להבדיל בין קורבנותיו) עוצר את עצמו מלהרוג ילד? מכך שאנו מצהירים שאין שימוש בנוהל שכן (יש לי עדויות ממקור ראשון שהנוהל עדיין בשימוש נרחב ממש כפי שהיה לפני יציאת הנוהל. עדויות של חייל שהיה מסכים עם כל מילה שלך, כלומר לא איזה בצלם או משהו שמאלני כזה) אז אנא ממך, גבה את הטענות שלך על מוסריות, בעובדות שיש בהם ממש.

למעלה