סרבנות (שוב)

MichelleS

New member
סרבנות (שוב)

"יחד מתנגדת לתופעת הסרבנות מכל וכל. חיילים בכלל וחיילי מילואים בפרט נדרשים למלא אחר הדרישות המדיניות-ביטחוניות גם אם הן לא תואמות את תפישת עולמם ודפוסי הצבעתם, אחרי הכל כל ממשלה במדינת ישראל נבחרה ברוב (גם אם זניח) והמדיניות הביטחונית ממלאת אחר העדפות הרוב של הציבור הישראלי שתמך בבחירתה ביום הבחירות. דווקא משנודע כי חלק מחיילי צה"ל ומפקדיהם פועלים בניגוד לחוק נדרשת הימצאות של אותם אנשי מוסר שיתנגדו בתוקף לביצוע פעילות בלתי חוקית בעליל מן השטח. הסירוב מן השטח למילוי אחר הפקודות הבלתי חוקיות בעליל עשוי לעורר מודעות ודיון ציבורי גם בתוך מערכות הצבא תוך עירוב גורמי התקשורת. ההימנעות משירות הופכת אותם לגורם סביל שאינו עושה די במניעת העוולות. הטמנת הראש אינה מעלימה את המצב הקיים אלא בהיותה אקט פסיבי היא מוסיפה לקיימו. על מנת למנוע את העוולות יש לפעול באופן אקטיבי ולא להיגרר לסרבנות." הקטע הנ"ל לקוח אתר יחד. מה דעתכם?

נורא ואיום

ניסח את זה יפה ביילין: אני לא תומך בסרבנות, אך אני מריע לסרבנים. לא יעלה על הדעת שבנושא כזה, עם עניין מוסרי מאוד טעון, המפלגה תחרוץ עמדה. אני לא יכול לחוות עמדה על הנימוקים שהובאו כנגד הסרבנות, מכיוון שאני בעצמי לא יודע איפה אני עומד בנוגע לתופעה הזו, אך אני שמעולם לא הייתי מעלה על הדעת לגנות אדם שבחר לפעול בדרך זו (וזו בהנחה שלא מדובר בשיקולי נוחות אישיים). זה מתחבר לחשש שלי בזמנו לגבי נטייתה של התנועה למרכז עם הפיכתה ל"יחד" שניסה רן כהן להפריך בעבורי. אני בהחלט מתכוון לתהות בפני שני המועמדים בנושא הזה. |פרצוףחמוץ|

ואם יורשה לי להוסיף

נדמה כי תכני האתר נכתבו בחפיפניקיות, שפוגעת באינטרס של "יחד" כתנועה השואפת להרחיב את מעגל חבריה, ופוגעת בי באופן אישי כחבר "מרצ". לאחר שקראתי את התשובות בכל הנושאים בקטיגוריית "למה יחד", מובן לי כי מדובר בתשובות של אדם פרטי. אין בעיה בכך שאדם פרטי יענה על שאלות הציבור, אך מן הראוי שתשובותיו יתבססו אך ורק על המסמך האידיאולוגי של "יחד". תשובתו בנוגע לסרבנות, נדמה כי היא יותר בגדר wishful thinking שלו מאשר משהו שבאמת מאומת במסמכים של יחד. יש לי גם בעיה עם הסחור-סחור בתשובות לגבי איכות הסביבה, אבל ניחא.

udidu

New member
באמת שחשבתי על זה...

אבל אני לא מסתדר עם המשפט שמיסטר ביילין אמר... אני אשמח אם תנסה להסביר לי אותו, תודה מראש
של המיסטריות, אודי

זה דיי פשוט

כאיש שמייצג תנועה / מפלגה, וכאיש שפועל בתוך המסגרת, הוא אינו יכול לעודד את הסרבנות, שהיא עבירה על החוק. אך הוא תומך במי שפועל בהתאם לצו מצפונו ולא נכנע לנורמה החברתית.

udidu

New member
אהה.. אני אחשוב על זה עוד קצת...../images/Emo13.gif

תודה על ההסבר בכל אופן
של החשיבה, אודי

Alexco

New member
אני הבנתי את זה אחרת

שהוא מעריך אותם, כבני אדם, על האידיאולוגיה והמצפון שלהם, ואת היותם מוסריים ובעלי סולם ערכים דומה לשלו, אך הוא חושב שהאקט של הסרבנות הוא מוטעה.

למעלה