../images/Emo41.gif../images/Emo30.gifהמכתב../images/Emo30.gif../images/Emo41.gif
כתבתי את המכתב, אבל רק את גוף המכתב.. אין לי עוד את כל הפרטים שצריכים להיות מעל או מתחת ואת שני העדים.. רק גוף המכתב. הוספתי קובף ואשים אותו גם פה. אשמח לכל הערה מצידכם הנדון: בקשת פטור מטעמים שבמצפון בהתאם לסעיף 39 לחוק שירות הביטחון (נוסח משולב), תשמ"ו-1986 אני מעבירה לידייך בזאת את בקשתי לפטור משירות ביטחון מטעמי מצפון, ע"פ סעיף 39 לחוק שרות הביטחון (נוסח משולב), תשמ"ו- 1986. אבקשך להעביר את הבקשה לידי ועדת הפטור המוסמכת. הריני להצהיר כי תפיסת עולמי, מצפוני,האידיאולוגיה על פיה אני מונעת ואמונותיי מונעים ממני לשרת בצה"ל מצ"ב תצהיר חתום עפ"י התקנות. כאזרחית מדינת ישראל, מדינה דמוקרטית אשר מושתת על עקרונות הדמוקרטיה, אני רואה בביקורת כלי לגיטימי וחיוני בו מחויב להשתמש כל אזרח המדינה כדי לפקח, ולבקר את מדינתו ומערכותיה. אני רואה בסירוב מצפוני לשרת בכוחות הביטחון, אקט ביקורתי הכרחי, שאם מונעים אותו ממני נמנעת מיוזמו זכות חופש המצפון, הבחירה והביקורת עליהן מושתת הדמוקרטיה. המשטר הדמוקרטי וזכויות לחופש דת מצפון לשון חינוך ותרבות, ושמירה על המקומות הקדושים לכל הדתות מפורטות בהכרזת העצמאות אותה לקחה על עצמה מדינת ישראל. כמו כן נאמר בהכרזה שמדינת ישראל תהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות רעיון זה נתמך במסמך דומה: בסעיף 18 באמנה הבין-לאומית בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות משנת 1966 ר"ת" (ICCPR). מובטחת זכותו של כל אדם לחופש המחשבה, המצפון, והדת. " לפי פרשנות רישמית לסעיף זה שנתקבלה ע"י ועדת זכויות האדם (Human Rights Committee General Comment No. 22 (48) concerning Article 18 of the ICCPR, ביולי 1993 סירוב מצפוני לשירות צבאי הוא ביטוי לגיטימי של זכות אדם בסיסית זו. ישראל אשררה את אמנה זו ב1993! עקב חשיבות הנושא, ההבנה וההכרה בחיוניותו נוכל למצוא דוגמה לכך גם בסעיף 18 ל"הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם" שנתקבלה באו"ם ב 10.12.1948בו כתוב" כל אדם זכאי לחירות המחשבה המצפון והדת; חירות זו כוללת את הזכות להמיר את דתו או את אמונתו ולתת ביטוי לדתו או לאמונתו - לבדו או בציבור, ברשות היחיד או ברשות הרבים, דרך הוראה, נוהג, פולחן ושמירת מצוות" הזכות לחופש המצפון מוכרת לכל בני האדם ללא הבדל לאום וגזע. על פי דעותיי המתבססות בין היתר על נאמר לעיל, וכיוון ששירות בכל מנגנון צבאי באשר הוא נוגד בתכליתו את השקפת עולמי, אורח חיי ומצפוני- אני לוקחת על עצמי את חובתי המוסרית לסרב לשרת בכל סוג של צבא כולל צה"ל, ומבקשת פטור משירות ביטחון מטעמים שבמצפון. להלן הגורמים המונעים ממני לשרת בצה"ל: *היותי פציפיסטית: פציפיסט הוא אדם שוחר שלום המתנגד למלחמות ותוקפנות. תוקפנות ומלחמות אינם מהווים עבורו כלי לפיתרון בעיות. כלים הטומנים בחובם כח זרוע ושפיכות דמים אינם ראויים לשימושינו. אני מגדירה עצמי כפציפיסטית. לפיכך- אני מתנגדת לכל סוג של אלימות ואין בעיניי משמעות למטרה: בין אם היא לשם הגנה ובין אם היא נובעת משנאה וכוחניות. אני מאמינה כי כל סוגיה ובעיה יכולה להפתר ע"י פשרה והדברות בדרכי נועם. צבאות וארגונים מזויינים אחרים שמים לעצמם מטרה לפתור סכסוכים ובעיות ע"י אלימות ושימוש בכח. מצפוני אינו מאפשר לי לתת יד לאירגון ה"מיישב" סכסוכים ע"י כח מזוין, לוחמה פסיכולוגית שפלה ואלימות. כפי שאמר יצחק רבין לפני מותו: האלימות היא כירסום יסוד הדמוקרטיה. אינני יכולה לקחת חלק באירגון שמושתת על אלימות, ולא על דמוקרטיה- בשעה שאני מאמינה בשוויון סובלנות ופשרה. ברצוני לקדם חברה מצפונית הפועלת מתוך ולמען עצמה בדרך שאינה פוגעת באיש, ולתרום למען הגנה אמיתית שנוצרת ע"י שינוי מחשבתי חברתי. בנוסף, אינני מסוגלת לשרת בצבא בתפקיד קהילתי ולא אלים כמו שאינני מוכנה להשתמש גם בהטבותיו ובכספו-משום שתחושת השייכות לגוף מזוין זה גורמת לי סלידה (באותה מידה, כצמחונית לא הייתי ממנת סטקיה, גם לא ע"י קניית סלט.) עמדותיי אינן מושתתות על תיאוריה אינטלקטואלית, ואינני מתיימרת להיות מוסרית או מבינה יותר מכל אדם אחר. השקפותיי מתבססות על אינסטינקטים טבעיים גרידא המכתיבים לי תיעוב עמוק לכל סוג של אכזריות ושנאה,כלפי כל יצור חי באשר הוא. *אני מתנגדת לניצול של בעלי-חיים (בהם אדם) הריגתם וניסויים בהם , ובנוסף-היותי צמחונית. כחלק מתפיסתי כנגד הרג כלשהו, הנני צמחונית כמעט 6 שנים. אינני לובשת עור/פרווה ולא משתמשת במוצרים שנוסו על בע"ח. אני גם קוראת ועוסקת רבות בנושא זכויות בעלי חיים ואדם. בשל חשיבותו של הנושא בעיניי, עבודת המחקר של בסוציולוגיה עוסקת גם היא בנושא זכויות בעלי חיים. אין לאף יצור זכויות יתר על משנהו.הרג למטרות תועלת האדם (לרבות בשר, עור, פרווה וניסויים בבע"ח) הוא בבחינת יהרג ובל יעבור אצלי. וכפי שאינני מסוגלת להרוג/לתמוך בהרג אדם, כך אינני מסוגלת להרוג/לתמוך בהרג בעלי חיים. אני רואה בשני מאבקים מהותיים אלו מאבק אחד! הצבא מנצל בעלי חיים למטרות לחימה, ניסויים לצורכי מחקר ומשתמש בעורם כפריט חובה במדיו. הוא מנצל את יתרונותיו כחזק כנגד בע"ח. ארגון זה שאיננו מתחשב בחלש ממנו נוגד את עקרונותיי. *אינני רואה עצמי כבת הדת היהודית, איני מרגישה שייכת למדינה המקבלת/לא מקבלת את תושביה על רקע דתי כמאמינה הדוקה בדו קיום, אני מגנה את היחס הלא אנושי ואת הצורך להפריד את בני הדת היהודית מיתר הדתות (בהם מוסלמים). אינני מוכנה להלחם, או לסייע לגוף הנלחם באנשים שאיתם אני יכולה לחיות בשלום.אינני מוכנה להיו בגוף המבדיל את לאומו מלאומים אחרים ואף נלחם בהם. כחלק מאמונתי בדו קיום ובחיים משותפים עם מי שהמדינה מגדירה כ"אויב", אני פעילה ואף מדריכה בתנועת נוער המונה בין חניכיה גם ערבים-עם אותו רצון משותף לחיות ביחד. האם אני יכולה להלחם באנשים איתם אני שואפת לחיות ?! *צבאות העולם מהווים חלק ממרוץ חימוש כלל עולמי צבאות העולם נמצאים ב"מירוץ" חימוש. כל אחת מנסה לאגור כמה שיותר נשק. כבר ראינו בעבר מה קרה לאחר "מירוצי" החימוש. זה התחיל בגרמניה ובעלת בריתה אוסטריה, נגד בריטניה, צרפת ורוסיה – מה שגרם למלחמת עולם ה-1 (כשרצח יורש העצר האוסטרו- הונגרי הווה את התירוץ) והמשיך במלחמת לבנון השניה- כשלבנון התחמשה ואגרה נשק כמה שנים. אינני מסכימה לאגירת נשק שכזו לא בארצי, לא במזרח התיכון ולא בעולם כולו- הרי ברור לנו שבקצב כזו תבוא עלינו מלחמת עולם שלישית- ואיש מאיתנו לא רוצה לראות את מדינתו כמו שהיה לאחר מלחמות העולם הקודמות. *בכוונתי לשרת בשירות לאומי