סרבנות נשים

danny girl

New member
סרבנות נשים

היי, אני אני דניאל, עוד חודש וחצי בת 18 (כמה ימים לפני 07 אם זה משנה) תאריך גיוס 16 ביולי. לפני שנה היה צו ראשון, מאז היו מבחנים למודיעין (הלכתי בעקבות לחץ משפחתי ואגב, נכשלתי) שלחתי גם מנילה. רק עכשיו אני מבינה איזו טעות... מאוחר מדי לסרב? אני מניחה שישאלו מלא שאלות למה באתי למבחן, למה עניתי על השאלון העדפות והכל. מסובך מדי עכשיו? מה גם שאין לי תמיכה מההורים או תמיכה בכלל. איך אני מוצאת עו"ד או משהו? זה צרריך להיות יקר? (עו"ד להצהרה הזו) והבנתי שהיום יש יותר קשיים לנשים להשתחרר על מצפון. שזה לא כמו לפני שנתיים. במה מתבטא השינוי? מה ההליך כולל נכון לעכשיו? תודה.

Mיקי_

New member
לא מאוחר בכלל

אני בזמנו הלכתי למבדקים, שלחתי מנילה, עשיתי הכל, מתוך ידיעה שאני הולכת לצבא. אפילו כבר התקבלתי לתפקיד. ואז קרה המקרה שהוביל אותי לפציפיזם, ובפחות מחצי שנה עברתי את כל התהליך הראשוני, שהוביל לוועדת מצפון ביום בו הייתי אמורה להתגייס במקור, שפטרה אותי משירות. כמובן שבכל קרה הייתה לי דח"ש. לכן אני מציעה לך להתחיל בההליך כמה יותר מהר. אכן ישאלו אותך, למה וכמה, ויציקו לך, אבל תאמרי את האמת, שלחצו עלייך, והלכת בניגוד לרצונך. התהליך אכן השתנה אבל הפרוצדורות לא ממש. נוסף לעיתים ראיון במדור פרט טרום וועדה, וועדות יותר נוקשות, כמו כן הצבא לא מתייחס לסעיף הפטור מבדיקות, אבל זה לא רלוונטי לך כי את אחרי צו ראשון. כל עו"ד יכול לחתום לך על התצהיר (אותו תמצאי בשאלות נפוצות) כך שאם יש לך קרוב משפחה או ידיד משפחה שהוא עו"ד שיסכים לחתום לך בחינם ו"להזהיר אותך" עשי זאת דרכו, אם אין המומלץ ביותר הוא ללכת לבית משפט מול שופט, זה עולה 40-60 ש"ח. את לא צריכה תמיכה מההורים, לי לא הייתה ואין לי עד היום תמיכה מההורים בנושא, את צריכה שני עדים וזה הכל.
ואת מוזמת העזר בנו בכל שעל ופרט.

danny girl

New member
המשך שאלה

המכתב שלי אליהם חייב להיות מגובה בתצהיר או שאפשר לשלוח את אלו בשני מועדים שונים? מה עדיף? כדי ללכת לעו"ד או לבית משפט -לבד- ללא ידיעת ההורים- אני צריכה להיות בת 18? אם כן עליי לחכות.. ואיך בכלל אני קובעת עם שופט שיחתום לי בבית משפט או משהו? למי לפנות? מה לבקש? כל בית משפט יכול לעזור לי?(מכיוון שאת חיפאית במקור אהיה ספציפית-בית המשפט החדש בקרית ביאליק יכול לעזור לי?) האם עו"ד יכול לפקסס לי חתימה מבלי שאפגוש אותו ולו פעם אחת? על מה הוא בעצם חותם לי? אילו שאלות עשוי השופט/העו"ד לשאול אותי?

באתר של פרופיל חדש

אפשר למצוא הרבה מאוד מידע. בהודעה הזאת, לדוגמה, ובפורום שבו היא נמצאת. אפשר גם להתקשר למענה הקולי של רשת הליווי, בטלפון 03-5160119

Mיקי_

New member
אני מבקשת לא לפרסם מספרי טלפון

על גבי הפורום. אנא התחשב בכך בעתיד.

Mיקי_

New member
תשבות

א. המכתב חייב להיות מגובה בתצהיר. ב. עו"ד / שופט חייב לפגוש אותך אישית, כדי להצהיר על משהו את לא חייבת להיות בגירה אלא חייבת להיות דוברת אמת. אם תסתכלי בתצהיר, הוא אף מחוייב לכך ולזהות אותך (עפ"י ת.ז. ו/או הכרה אישית) ולהזהיר אותך שעלייך להיות דוברת אמת ולא בלה בלה בלה... ג. אני לא חיפאית, אני אומנם צפונית במקורי ולמדתי בחיפה, אבל אין לי שמץ בבתי משפט שם, או איך הם פועלים. אני עשיתי את ההליך מול בן דודי שהוא עו"ד, כשלגיבוי היו לי 2 חברים עו"ד. אם את רוצה באמת ללכת לשופט, אני מציעה לך לשאול בפ"ח (אליה קישרו אותך כבר) מה הפרוצדורה. כל מי שליוותי הלך לעו"ד. מה שאת צריכה לבקש זה חתימה על תצהיר, התצהיר עצמו כאמור נמצא בשאלות נפוצות.

אני חייבת להוסיף

שבמקביל כשאת מחפשת עו"ד וכו' כדאי לך להתחיל לעבוד על המכתב. לי זה לקח מספיק זמן כדי שהוא יגיע לאן שהוא הגיע. מכתב מצפון צריך להיות מושלם ובלי פרצות סלקטיביות. אני ומיקי נוכל לעזור לך לערוך אותו לפי הדברים שלך, כדאי שבינתיים תעברי על המכתבים שבפורום (במאמרים). המון בהצלחה בהכל אסיה.

mottip

New member
מה המקרה שהוביל אותך לפציפיזם?

את לא חייבת אם זה לא לפורום הזה... או שאת לא רוצה לשתף בזה... סתם מסקרן אותי

Mיקי_

New member
אני שיתפתי פה בפורום בעבר

ואני אשמח לשתף בכל פעם שישאלו אותי, כיוון שלאזכר את דיויד, מבחינתי זה תמיד דבר טוב. תמיד הייתי שמאלנית, התנדבתי שנים במרצ, הייתי ציר בועידות שלהם, שמאל בכל מובן הדרך (ובעיני חברי אפילו שמאל קיצוני). היו לי בעיות עם הכיבוש, היו לי בעיות עם הדרך בה הצבא והמדינה שלנו פועלים, אבל לא עלה על דעתי לסרב. ושקיים שירות לאומי לחילונים בכלל לא ידעתי. גדלתי בבית מורעל עם אח ואחות קצינים, (ואמא שלא עשתה צבא והלכה להיות מורה במקום) ואבא ואח צנחנים, הראשון גם כבש את "הר הבית בידנו"... לי היה ברור שאני רוצה לתרום למדינה ולנסות לשנות מבפנים. האמנתי בזה לגמרי, עם הביקורת הרבה שהייתה לי. הייתי במכינה למנהיגות חברתית, בשנת שירות (דח"ש מהצבא), אליה הגעתי בזכות דיויד, בה ויתרתי על ללכת לתאטרון צה"ל ולמיונים לגל"צ, שאולי היה מקדמים אותי אישית, והחלטתי שחשוב לי ללכת לתפקידים בעלי השפעה חברתית (היו לי כל מיני רעיונות) כשבסופם החלטתי לחזור למיונים לחייל חינוך (שחתמתי ויתור שנה לפני זה על תפקיד מש"קית חוויה שהתקבלתי אליו בהם, כדי להגיע לתאטרון צה"ל) ובחרתי להיות מש"קית עלייה, מתוך כוונה וידיעה שזה תפקיד בעל השפעה חברתית רבה. משהו כמו שלושה חודשים אחרי שידעתי לאן אתגייס, וגם קיבלתי אישור מהצבא על חיילת בודדה (בעיות משפחתיות קשות הובילו את הצבא להכיר בי ככזאת, ומי שיודע מה אומר חייל בודד יודע שזה לא מעט כסף). ואז קרה מה שקרה לדיויד, והעולם שלי התהפך, יחד עם עולמם של עוד כמה אנשים. ומאותו יום התחיל המסע המצפוני שלי אל הפציפיזם ואל הסירוב המצפוני. כל הזרעים היו שם קודם לכן, זה לא היה מאד מפתיע, אבל אם לא היה קורה מה שקרה לדיויד, כנראה שהייתי מתגייסת לצבא, ולעולם לא הייתי מגיעה לשירות הלאומי שעשיתי, שאני מרגישה שהייתה תרומה חברתית גדולה יותר מכל מה שיכולתי לתרום כמש"קית עלייה. כמובן שבשירות לאומי אין "חיילת בודדה" ותקציבי ענק, ולעשות את השירות היה עבורי מלחמה קיומית לא קלה בכלל, אבל כיוון שזה היה לי חשוב עשיתי את זה, ככה שאי אפשר לבוא אלי בטענות שעשיתי את זה כי זה קל יותר. הרבה יותר קל היה להתגייס, אבל המצפון שלי לא היה מניח לי. ואני מקווה שדיויד גאה בי. לחץ על הלינק כדי לדעת מי זה דיויד ומה בדיוק קרה.

mottip

New member
WOW איזה סיפור

ואני סתם הפכתי לפציפיסט בגלל איזה רצח של ראש ממשלה שאני לא זוכר את שמו כרגע...

Mיקי_

New member
זה אני?

או שאתה צוחק עלי? כי זה לא ממש מצחיק... כל אחד והסיפור שלו.

danny girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo30.gifהמכתב../images/Emo30.gif../images/Emo41.gif

כתבתי את המכתב, אבל רק את גוף המכתב.. אין לי עוד את כל הפרטים שצריכים להיות מעל או מתחת ואת שני העדים.. רק גוף המכתב. הוספתי קובף ואשים אותו גם פה. אשמח לכל הערה מצידכם הנדון: בקשת פטור מטעמים שבמצפון בהתאם לסעיף 39 לחוק שירות הביטחון (נוסח משולב), תשמ"ו-1986 אני מעבירה לידייך בזאת את בקשתי לפטור משירות ביטחון מטעמי מצפון, ע"פ סעיף 39 לחוק שרות הביטחון (נוסח משולב), תשמ"ו- 1986. אבקשך להעביר את הבקשה לידי ועדת הפטור המוסמכת. הריני להצהיר כי תפיסת עולמי, מצפוני,האידיאולוגיה על פיה אני מונעת ואמונותיי מונעים ממני לשרת בצה"ל מצ"ב תצהיר חתום עפ"י התקנות. כאזרחית מדינת ישראל, מדינה דמוקרטית אשר מושתת על עקרונות הדמוקרטיה, אני רואה בביקורת כלי לגיטימי וחיוני בו מחויב להשתמש כל אזרח המדינה כדי לפקח, ולבקר את מדינתו ומערכותיה. אני רואה בסירוב מצפוני לשרת בכוחות הביטחון, אקט ביקורתי הכרחי, שאם מונעים אותו ממני נמנעת מיוזמו זכות חופש המצפון, הבחירה והביקורת עליהן מושתת הדמוקרטיה. המשטר הדמוקרטי וזכויות לחופש דת מצפון לשון חינוך ותרבות, ושמירה על המקומות הקדושים לכל הדתות מפורטות בהכרזת העצמאות אותה לקחה על עצמה מדינת ישראל. כמו כן נאמר בהכרזה שמדינת ישראל תהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות רעיון זה נתמך במסמך דומה: בסעיף 18 באמנה הבין-לאומית בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות משנת 1966 ר"ת" (ICCPR). מובטחת זכותו של כל אדם לחופש המחשבה, המצפון, והדת. " לפי פרשנות רישמית לסעיף זה שנתקבלה ע"י ועדת זכויות האדם (Human Rights Committee General Comment No. 22 (48) concerning Article 18 of the ICCPR, ביולי 1993 סירוב מצפוני לשירות צבאי הוא ביטוי לגיטימי של זכות אדם בסיסית זו. ישראל אשררה את אמנה זו ב1993! עקב חשיבות הנושא, ההבנה וההכרה בחיוניותו נוכל למצוא דוגמה לכך גם בסעיף 18 ל"הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם" שנתקבלה באו"ם ב 10.12.1948בו כתוב" כל אדם זכאי לחירות המחשבה המצפון והדת; חירות זו כוללת את הזכות להמיר את דתו או את אמונתו ולתת ביטוי לדתו או לאמונתו - לבדו או בציבור, ברשות היחיד או ברשות הרבים, דרך הוראה, נוהג, פולחן ושמירת מצוות" הזכות לחופש המצפון מוכרת לכל בני האדם ללא הבדל לאום וגזע. על פי דעותיי המתבססות בין היתר על נאמר לעיל, וכיוון ששירות בכל מנגנון צבאי באשר הוא נוגד בתכליתו את השקפת עולמי, אורח חיי ומצפוני- אני לוקחת על עצמי את חובתי המוסרית לסרב לשרת בכל סוג של צבא כולל צה"ל, ומבקשת פטור משירות ביטחון מטעמים שבמצפון. להלן הגורמים המונעים ממני לשרת בצה"ל: *היותי פציפיסטית: פציפיסט הוא אדם שוחר שלום המתנגד למלחמות ותוקפנות. תוקפנות ומלחמות אינם מהווים עבורו כלי לפיתרון בעיות. כלים הטומנים בחובם כח זרוע ושפיכות דמים אינם ראויים לשימושינו. אני מגדירה עצמי כפציפיסטית. לפיכך- אני מתנגדת לכל סוג של אלימות ואין בעיניי משמעות למטרה: בין אם היא לשם הגנה ובין אם היא נובעת משנאה וכוחניות. אני מאמינה כי כל סוגיה ובעיה יכולה להפתר ע"י פשרה והדברות בדרכי נועם. צבאות וארגונים מזויינים אחרים שמים לעצמם מטרה לפתור סכסוכים ובעיות ע"י אלימות ושימוש בכח. מצפוני אינו מאפשר לי לתת יד לאירגון ה"מיישב" סכסוכים ע"י כח מזוין, לוחמה פסיכולוגית שפלה ואלימות. כפי שאמר יצחק רבין לפני מותו: האלימות היא כירסום יסוד הדמוקרטיה. אינני יכולה לקחת חלק באירגון שמושתת על אלימות, ולא על דמוקרטיה- בשעה שאני מאמינה בשוויון סובלנות ופשרה. ברצוני לקדם חברה מצפונית הפועלת מתוך ולמען עצמה בדרך שאינה פוגעת באיש, ולתרום למען הגנה אמיתית שנוצרת ע"י שינוי מחשבתי חברתי. בנוסף, אינני מסוגלת לשרת בצבא בתפקיד קהילתי ולא אלים כמו שאינני מוכנה להשתמש גם בהטבותיו ובכספו-משום שתחושת השייכות לגוף מזוין זה גורמת לי סלידה (באותה מידה, כצמחונית לא הייתי ממנת סטקיה, גם לא ע"י קניית סלט.) עמדותיי אינן מושתתות על תיאוריה אינטלקטואלית, ואינני מתיימרת להיות מוסרית או מבינה יותר מכל אדם אחר. השקפותיי מתבססות על אינסטינקטים טבעיים גרידא המכתיבים לי תיעוב עמוק לכל סוג של אכזריות ושנאה,כלפי כל יצור חי באשר הוא. *אני מתנגדת לניצול של בעלי-חיים (בהם אדם) הריגתם וניסויים בהם , ובנוסף-היותי צמחונית. כחלק מתפיסתי כנגד הרג כלשהו, הנני צמחונית כמעט 6 שנים. אינני לובשת עור/פרווה ולא משתמשת במוצרים שנוסו על בע"ח. אני גם קוראת ועוסקת רבות בנושא זכויות בעלי חיים ואדם. בשל חשיבותו של הנושא בעיניי, עבודת המחקר של בסוציולוגיה עוסקת גם היא בנושא זכויות בעלי חיים. אין לאף יצור זכויות יתר על משנהו.הרג למטרות תועלת האדם (לרבות בשר, עור, פרווה וניסויים בבע"ח) הוא בבחינת יהרג ובל יעבור אצלי. וכפי שאינני מסוגלת להרוג/לתמוך בהרג אדם, כך אינני מסוגלת להרוג/לתמוך בהרג בעלי חיים. אני רואה בשני מאבקים מהותיים אלו מאבק אחד! הצבא מנצל בעלי חיים למטרות לחימה, ניסויים לצורכי מחקר ומשתמש בעורם כפריט חובה במדיו. הוא מנצל את יתרונותיו כחזק כנגד בע"ח. ארגון זה שאיננו מתחשב בחלש ממנו נוגד את עקרונותיי. *אינני רואה עצמי כבת הדת היהודית, איני מרגישה שייכת למדינה המקבלת/לא מקבלת את תושביה על רקע דתי כמאמינה הדוקה בדו קיום, אני מגנה את היחס הלא אנושי ואת הצורך להפריד את בני הדת היהודית מיתר הדתות (בהם מוסלמים). אינני מוכנה להלחם, או לסייע לגוף הנלחם באנשים שאיתם אני יכולה לחיות בשלום.אינני מוכנה להיו בגוף המבדיל את לאומו מלאומים אחרים ואף נלחם בהם. כחלק מאמונתי בדו קיום ובחיים משותפים עם מי שהמדינה מגדירה כ"אויב", אני פעילה ואף מדריכה בתנועת נוער המונה בין חניכיה גם ערבים-עם אותו רצון משותף לחיות ביחד. האם אני יכולה להלחם באנשים איתם אני שואפת לחיות ?! *צבאות העולם מהווים חלק ממרוץ חימוש כלל עולמי צבאות העולם נמצאים ב"מירוץ" חימוש. כל אחת מנסה לאגור כמה שיותר נשק. כבר ראינו בעבר מה קרה לאחר "מירוצי" החימוש. זה התחיל בגרמניה ובעלת בריתה אוסטריה, נגד בריטניה, צרפת ורוסיה – מה שגרם למלחמת עולם ה-1 (כשרצח יורש העצר האוסטרו- הונגרי הווה את התירוץ) והמשיך במלחמת לבנון השניה- כשלבנון התחמשה ואגרה נשק כמה שנים. אינני מסכימה לאגירת נשק שכזו לא בארצי, לא במזרח התיכון ולא בעולם כולו- הרי ברור לנו שבקצב כזו תבוא עלינו מלחמת עולם שלישית- ואיש מאיתנו לא רוצה לראות את מדינתו כמו שהיה לאחר מלחמות העולם הקודמות. *בכוונתי לשרת בשירות לאומי &nbsp

danny girl

New member
המשך.....

*בכוונתי לשרת בשירות לאומי מכיוון שהפטור אותו אני מבקשת בא ממניעים אידיאולוגיים בלבד, אני להוטה ונחושה לתרום לחברה הישראלית בכל תחום אחר שאינו במסגרת הצבא. אני מלאת רצון לשרת בשירות לאומי. לתמוך ולעזור למדינתי בתחומים בהם אני מאמינה. לקיחת חלק בגוף צבאי מהווה מכשול ערכי עבורי, לפי ראות עיניי תרומה חברתית חייבת להעשות בדרך שהתורם יוכל להזדהות עם האירגון והערכים שהוא מייצג.אינני מאמינה בדבר נחיצותם של צבאות, לכן אנני יכולה לשרת אותם בלב שלם. __________________________ אני לא מצליחה להדגיש את השורה הראשונה של כל נושא. עימכם הסליחה. (נעזרתי בכל מני מכתבים שמצאתי בפורום- עזרתם לי! תודה)

Mיקי_

New member
לא לא לא!

מה יהיה איתכם? למה לאחרונה כל מי שפונה כאן לפורום מחליט לעשות מיש מש מהמכתב שלי ושל אסיה ולהגיש אותו כאילו היה שלו? אני עבדתי מאד קשה על המכתב שלי, לא כדי שאנשים יגישו אותו כאילו היה שלהם... אני מפנה אותך להודעה אחרת שכתבתי החודש על מנת שתביני שבשום אופן אין להגיש ככה מכתב מצפון, או כל מכתב מצפון שלא נכתב 100% על ידך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=871&msgid=87836021 אם את צריכה עזרה בניסוח אל תהססי לפנות, אבל בשום אופן אל תעתיקי מכל מקור אניטרנטי שהוא. את רק יורה לעצמך ככה ברגל.

danny girl

New member
מיקי,

הפתיח של המכתב שלי באמת מתבסס על שלך, כי לא מצאתי פתיח מתאים יותר. בקשר ליתר המכתב, כתבתי לאחר שבחנתי הרבה מכתבים ולקחתי רק את המתאימים לי. מה גם שלא העתקתי, את החלקים הספציפיים שהתאימו לי מכל סעיף שלקחתי ניסחתי מחדש וזו אכן השפה שלי. ככה אני כותבת. אז חוץ מהפתיח (שאני לא יודעת איך לשנות) אני לא מבינה על מה יתר התלונות. ז"א בשאר המכתב. הרי לא ציפית שאני אמציא סיבות חדשות שאיש לא חשב עליהם, נכון? כשהאידיאולוגיה דומה, מן הסתם גם הסיבות יהיו דומות. למשל בסעיף של בע"ח ואדם: אני באמת מאמינה בזה, אני צמחונית כמה שנים. לא התחלתי אתמול. ואני יכולה לכתוב שאני לא אוכלת אותם/לובשת או משתמשת במה שנוסה- הרי אני לא יכולה להמציא את התורה מחדש ולשנות את זה =/ אשמח לביקורת קצת יותר בונה כי כפי שאמרתי אני באמת לא מבינה מה לשנות מלבד הפתיח (ואיך). דניאל.

Mיקי_

New member
קודם כל

ראשיתי ששינית דברים, ועדיין הניסוחים שלך מאד דומים לדברים שישנם באינטרנט. כשאני כתבתי את המכתב שלי, דיברתי עם חברים, קראתי את המדריך של פרופיל חדש, והתחלתי לכתוב לעצמי דברים שעניינו אותי ונראו לי לעניין. אחרי כמה זמן כשהיו לי הרבה שעות קריאה מאחורי, והרבה רעיונות משלי, קראתי מחדש איך פ"ח מציעים לכתוב מכתב מצפון (לא היה אז אף אחד אחר שיעזור לי, והאנרכיזם של פ"ח כבר אז חרה לי) והתיישבתי לכתוב. לקחת לי משהו כמו יומיים להגע לטיוטה ראשונה שהייתה ארוכה מאד, וכל אותו הזמן ישבתי רק עם הדפים שניסחתי לעצמי, ולא עם חומרים של אחרים כדי שהניסוחים יהיו רק שלי. ובסופו של דבר אחרי שנתתי לחברים ומכרים לקרוא את המכתב, והעירו לי הערות, הגעתי לנוסח שנשלח. את הוועדה שלי עברתי בפעם ראשונה. אסיה בזמנו התחילה ממכתב מאד רגשי ומאד לא מהוקצע ופנתה אלי, אני כבר ניהלתי את הפורום, אמרתי לה שזה חומר גלם טוב, אבל כמכתב הוא לא יעביר אותה לוועדה, דיברנו כמה שעות טובות וביררתי איתה מה היא מאמינה (היא הייתה מבולבלת אז למדי ולא הגדירה עצמה כפציפיסטית רדיקלית), והצעתי סעיפים מתוך הדברים שאמרה. היא ישבה לכתוב שוב, מתך האמונות הפרטיות שלה ועם הניסוחים האישיים שלה, ושוב ישבנו על המכתב, ושוב ניסחנו אותו מחדש. אני חושבת שזה לקח משהו כמו ארבעה סבבים כאלה. בסופו של דבר יצא לאסיה מכתב מאד רהוט וברור מצד אחד ומנומק, ומאד אישי מצד שני שמשקף את אישיותה. אסיה עברה הרבה מאד שינויים עד הוועדה, גם בגיבוש הפציפיזם (הרבה בעקבות השיחות ההן על המכתב שהיו לנו), אבל בוועדה שלה נתגלו כמה פערים בין הדברים שהציגה במכתב לבין מה שאמרה. אני לוקחת את האשמה עלי בעניין זה, כי חלק מאותם ניסוחים רהוטים היו שלי (לא מהמכתב שלי כמובן), ואולי ההכנה הנוספת לועדה עצמה שעברה אסיה (אני לא ממש הכנתי אותה לועדה אלא מישהי אחרת) לא הייתה מספיק טובה. נוסף על כך אסיה נגשה לוועדה החדשה, מה שגרם לכך שהיא נדחתה לצערנו. במכתב השני שכתבנו עם אסיה (שמוכן לפירסום כבר ממזמן, אבל יפורסם רק אחרי הוועדה שלה, בדיוק מחשש העתקה שיפסול אותה) אסיה כבר הייתה הרבה יותר עצמאית ומגובשת, היא ערכה בו כמה שינויים, ואני בעיקר תיקנתי ניסוחים קטנים. ולטעמי היא ניגשת היום עם מכתב הרבה יותר שלה לוועדה הבאה, שהיא יותר בטוחה במה שכתוב בו על מנת להציג אותו לפני הוועדה. אני מאמינה שגם הניהול תרם לה בנושא. אבל על זה אסיה תספר לך לבד, זה גם ככה "קצת" לא בסדר שסיפרתי את מה שאני יודעת על התהליך שלה בעצמי, אבל היא דוגמא טובה. למה סיפרתי את כל זה? כדי להבהיר לך שגם אם רעיונות שלי מאד מוצאים חן בעינייך, בוועדה את תצטרכי לעמוד מאחוריהם, ואם את לא מבינה 100% ממה שכתבת (ולסעיף שלי שציטטת יש התייחסות בהקדמה ובסיפה של המכתב שלי, ועיקרת ממנו כמה רעיונות, כיוון שהמכתב שלי בנוי כהקדמה>סעיפים>סיכום וההקדמה מתכתבת ישירות עם הסיכום) את לא תוכלי לעמוד מאחורי הדברים בוועדה. או שיהיה פער בין איך דברים מוצגים במכתב לבין דרך הניסוח שלך. אם זה לא היה חשוב שהמכתב הזה יהיה אישי ורעיוני, כמו שעו"ד מחתים אותך על תצהיר יכלו להחתים אותך על סעיפי מצפון שמתאימים לך. אף אחד לא מצפה ממך להמציא את הגלגל. אבל המכתב שלך חייב להיות שלך ולהקרין דניאל ב100%, המכתב שלך חייב לייצג אותך נאמנה. לטעמי את חייבת לכתוב את כל המכתב מחדש ככתיבה תמה, באמת מהמילים שלך, ולהניח לרגע למכתבים של אחרים (כך המליצו בזמנו במדריך של פ"ח שאני עקבתי אחריו) ושהמכתב שלך לא ידמה בדרך ניסוחו למכתבים אינטרנטיים אחרים, כי זה פשוט יכשיל אותך. מקריאה אותך בפורום צימחונות טיבעונות אני מאמינה בך שאת יודעת להתנסח לבד, אבל זה מצריך מאמץ, אני יודעת. אבל מכתב מצפון הוא סוג של לידה קטנה, ואני מבטיחה לך שאחרי שתסיימי אותו תרגישי הרבה יותר טוב ובטוחה בעצמך, אם הוא באמת יבוא ממך. את מוזמנת לפנות אלי גם במסרים, אני וגם אסיה נשמח לסייע. כמו כן אם רשת הסיוע של פ"ח מתאימה לך, את יכולה לבדוק גם ליווי שלהם, ואת הביקורת שהם יגישו לך על המכתב. לפעול בכמה מישורים זה יותר מבסדר, העיקר שבסופו של דבר התוצאה תהיה מיטבית. מקווה שזה היה יותר בונה, ובכל מקרה כוונותי היו טובות מלכתחילה, ולא על מנת להתלונן בעלמא, להדגיש שאי אפשר לצטט מהאינטרנט, זה דבר חשוב ובסיסי, ולאחורנה לצערי אני רואה יותר ויותר המחפשים מהמוכן, ולא רוצים להתאמץ ו"ללדת" את מכתב המצפון שלהם, ומכשילים בכך בסופו של דבר רק את עצמם. אני שמחה לשמוע שאת מוכנה להשקיע ולשנות, וכאמור אני מקווה שדברי אלו היו בונים יותר, ושתעזרי בהם, ואם תרצי בי באופן כללי.
מכל ה

למעלה