סרבן בקבוק

יעלולי1

New member
סרבן בקבוק

בני בן 4 חודשים, בהנקה מלאה. החל מגיל 4 שבועות נתנו לו בקבוק עם חלב שאוב מדי פעם, ע"מ שיתרגל לבקבוק והוא אכן שתה ממנו יפה וללא בעיות מיותרות ( גם כשאני הייתי זו שנותנת לו). אך הבעיה היא שהחל משבוע שעבר, הילדון מסרב בתוקף לקחת בקבוק , בעיקר עם תמ"ל. ניסיתי תמ"ל מהסיבה שאני חוזרת לעבודה ואין לי אפשרות לשאוב שם. שאלתי היא כזו - האם לדעתכן יסכים הילד לקחת בקבוק שיש בו חלב אם ? האם מישהי נתקלה במקרה של סרבנות תמ"ל אך הסכמה לקחת חלב אם בבקבוק ? אולי זה פשוט לא טעים לו...והוא צודק !!

Revili

New member
הכל יכול להיות...

אך השאלה היא, מדוע לתת בקבוק? הרי את רואה שלקיחת בקבוק היום אינה ערובה כלל לזה שיסכים לקחת בקבוק מחר או בשבוע הבא...אז בשביל מה לטרוח. כאשר תהיי חייבת (אם בכלל) לתת בקבוק, התחילי לתת....כל עוד את לא צריכה, חבל על הנסיונות. יש תינוקות שטעם התחליף מפריע להם, אך תינוקות רבים דוחים את הבקבוק בלי קשר למה שהוא מכיל....עד שלא תנסי לא תדעי.

33orna

New member
קרה לי דבר דומה

גם אני חזרתי לעבודה כשבני היה בן 4.5 חודשים. אני שואבת פעם ביום בעבודה, אבל זה לא מספיק, ולכן נותנת גם תוספת. בשבוע הראשון אצל המטפלת, הוא בשום אופן לא הסכים לאכול (כל פעם 8 שעות צום!), וזאת למרות שהרגלתי אותו כמוך אחת לשבוע לבקבוק חלב שאוב. בהמשך החלפתי מבקבוק של B free לבקבוק של Mam (יש בסופר פארם) ולבקבוק עם פטמה מאוד רחבה משילב (לא זוכרת את השם, משהו לבן, יקר - סביב 50 ש"ח לבקבוק), ואיתם הוא הסכים לחלב שאוב, אבל עדיין לא לתחליף. בשלב הזה עברתי ממטרנה לסימילאק, ואז הוא הסכים גם לתחליף. לסיכום: נסי בקבוקים שונים ותמ"ל שונה. בסוף זה יעבוד. ואל תדאגי - כשהוא יהיה ממש רעב - הוא יאכל. בהצלחה!

33orna

New member
ושכחתי לומר את המתבקש...

שחלק מהעניין היה פשוט מחאה על חזרתי לעבודה והכנסת דמות חדשה. אולי הבן שלך כבר מרגיש משהו? הילד יודע מה הוא רוצה, ויודע להביע את זה... זה בסה"כ נראה לי דבר חיובי. ולגבייך, כמו בכל החלטה / שינוי עם התינוק - אם את יודעת מה את רוצה, וזה דבר סביר לילד, תהיי שלמה עם ההחלטה, והוא כבר יתרגל.

יעלולי1

New member
תודה לכולכן

הפורום ממש תומך ועוזר, רק הסבתא מצד האבא לא מפסיקה להלחיץ בשאלות של "מה יהיה ?" ו "הוא לא יאכל אצל המטפלת".. אני לא נכנסת מזה ללחץ, אבל קצת מודאגת...

למעלה