סרבן או קנטרן?

Barvazoom

New member
סרבן או קנטרן?

בתקווה שנוכל לעשות דיון תרבותי בנושא (אני אומרת את זה כי לי אישית מאוד קשה יהיה לשמור על רמת שיחה לא מתלהמת...מודה...) אני מביאה את הכתבה דווקא מ-NRG כי בה יש תמונה של הבחור הזה, אני אישית רוצה לזכור את הפנים שלו ואת השם שלו.... מה דעתכם: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/456/995.html

טל205

New member
גם וגם

האמת שלא היה לי כח לקרוא הכל אבל לדעתי כדי לסרב צריך סיבה וכשאין סיבה,ממציאים!! אני יכל להבין אנשים שמבחינה מצפונית מסרבים לעשות פקודה אך לא מטעמים אידיאולוגיים! לדוגמא:פינוי גוש קטיף, מי שהתנגד לזה מבחינה השקפתית עושה טעות אך מי שהתנגד מבחינה מצפונית יש בזה עוד קצת מוסריות. זוהי דעתי,אשמח לשמוע עוד דעות.

שמע,זו

החלטה לא פשוטה בהתחשב בדרגתו.בוא נגיד ככה:הוא לקח החלטה והוא מודע להשלכות

Barvazoom

New member
ההשלכות הן יותר גרועות עבורנו ולא

עבורו... זו הבעיה. הוא יישב במחבוש 28 ימים. כל הארגונים השמאלנים (ארבע אמהות, שמונה אבות ותשע עשרה שטויות...) יגבו אותו ואחריו כנראה יבואו עוד חיילים וקצינים שיגידו שלא בא להם לשרת ולא בגלל שהם מפחדים למות, לא בגלל שהם חושבים שזה לא בסדר המהלך הצבאי אלא בגלל שהם לא מאמינים בזכותה של ישראל להגן על עצמה בדרך הזו. הסרן הזה בחר לא ללכת ללבנון כי הוא טוען שלבנון היא מדינה זרה (מה, באמת? לא, כי אני חשבתי שזה חלק מקרית שמונה!) ולנו אין מה לעשות שם. זה תירוץ? זו סיבה? נו באמת. היה יותר טוב לו הוא היה מסרב לצו 8 בכללותו ולא מציב תנאים במיוחד, כן במיוחד!, במצב שבו אנחנו נמצאים. לפעמים אני שואלת את עצמי איך יש פה אנשים שחושבים שזכות אחרים לחיות לפנינו. (מקווה שהסברתי את עצמי טוב...
)

Barvazoom

New member
אתה קורקטי.

אם כך אז אצלך אין דיונים. כל מה שהיה הוא נחלת העבר ובוודאי לא משפיע על ההווה והעתיד שלך. תשמע, מקווה שעובד לך הקטע הזה. תודה על התשובות שלך עד כה. :)

טל205

New member
אני רוצה להקצין ולומר

שאני לא מצטער לרגע על כל לבנוני שנהרג!! אין מקום להצטער גם לא מבחינה מוסרית. במלחמה יש הרוגים לכאן ולכאן, צריך להסתכל על הרג חפים מפשע מכל הזויות! לראות תמונה כוללת. לא יתכן שמביתי יהרגו חפים מפשע ע``י שיגור טילים ואני לא יתנגד לזה! וגם אם אין לי אישית כח להתנגד,צבא לבנון צריך להתנגד! אי אפשר לשבת בחיבוק ידיים! (אילו הייתה להם אפשרות להפיל לנו בניינים ולהרוג אלפים הם היו עושים זאת וכאן באה האימרה הבא להורגך השכם להורגו!)לפיכך אין מקום לחמלה על אוייבנו. וכמובן שאותו קצין בעיני הוא כפושע מלחמה אשר זורע מורך בלבבות אחינו הלוחמים.

מותר לי

New member
פשע הוא פשע...

אם צד אחד מבצע פשעי מלחמה זה עדיין לא מצדיק את הצד השני לבצע גם... אני ברגשות מאד מעורבים כלפי לבנונים שנהרגים במלחמה (כלפי ישראלים הרגשות לא מעורבים, הם מאד מוגדרים
), אבל במלחמה כמו במלחמה- הגדולים נלחמים והקטנים סובלים... אין מקום לחמלה על הבתים מהם משגרים קטיושות, כי אם לא נפוצץ אותם- הם יפוצצו אותנו, ובטח שאני לא צריכה לספוג עוד כמה קטיושות בגלל קצין אחד שהחליט להיות חכם יותר מכולם ולהגדיר את ההפצצות הממוקדות כ"פשע מלחמה" משחק לו המצפון? מצפון על מי? על זה שהוא הולך להרוג כמה מחבלים? מצפון על זה שעוד מישהו יינזק מטילים הנורים לעבר ישראל? לא יודעת אם לב יש לו, אבל מצפון בטוח אין לו... שילך הוא לגור בצפון, ירגיש מה זה, אולי יסתובב לו הכפתור בראש והוא יבין מה הוא עשה...

Barvazoom

New member
אז תגיד שמבחינתך הוא קיבל את עונשו

ואין מה לדון בזה יותר. כאן כמובן אני לא מסכימה איתך אבל כפי שאמרת ואני מכבדת - אין מה לדון בזה מבחינתך... :)

Barvazoom

New member
זה מה שכתבתי בטוקבק בכתבה:

"אמיר פסטר, אני את השם שלך הולכת לכתוב בצד במחברת, רק כדי שלא אשכח ומודה שאם אתקל בך ביום מן הימים ארצה לדעת שעומד מולי אדם קטן, חסר כל טיפת הבנה לעיתויי וזמן והכי חשוב מעורר פרובוקציה בגרוש רק כדי להשמע אני מניחה בגלל דעותיך הפוליטיות. לא ברור לי איך היית קצין בצבא. אם יש לך בעית מצפון ובגללה אתה לא רוצה להכנס ללבנון הייתי אולי מבינה אבל לא מקצין בדרגת סרן שכאמור שירת כמה וכמה שנים בצבא. יותר מכל אני מקווה שתוכל להסביר לעצמך למה בחרת לעשות צעד כזה, אל מול החיילים שלך, אל מול כולנו פה במדינה הקטנה הזו. מאחלת לך שיזכרו את השם שלך בהקשר השלילי ולא בהקשר החיובי שאתה חושב שהוא שייך לך ולחברי מפלגתך הפוליטית (שמהשערה זריזה שלי תחדל להיות בבחירות הבאות...) וגם כדי שאולי אם תהיה בשיח כלשהוא תצטרך לעמוד על שלך ולראות כמה טעית בלא לשרת כשהמדינה שלך במלחמה, כן ידידי - מלחמה!"

extream

New member
עומד לצידך

למרות שיכול להיות שזה באמת מצפוני אצלו אבל אם אלו הדעות שלו לא הייתי רוצה לראות אותו או אחר כמוהו מפקד ואיך יוצאים בהפגנות ולתיקשורת ככה יש דרכים יותר יפות להתחמק בשקט לא כועס עליו כמו על הדרך שבחר

טל205

New member
באותו ראש

זה הכל עניין פוליטי ותקשורתי. מי שלא רוצה לשרת מוצא לו סיבות בשקט!

מותר לי

New member
קנטרן! ../images/Emo88.gif

ועל הדרך גם סרבן.... פשעי מלחמה זה דבר מאד מוגדר, מצפון- לא. צה"ל לא מבצע בלבנון פשעי מלחמה, אבל אם אותו קצין לא רוצה להלחם/ מפחד על החיים שלו/ המצפון לא נותן לו- שלא יפיל את זה על משהו שלא נעשה!!! לא רוצה? לא צריך טובות! יש מספיק טובים ממנו, אז בבקשה שיפתח את ספר התירוצים ויבחר את תירוץ מספר 154236 "מצפון", ואם אפשר- שיעיין קצת בספר... "פשע מלחמה" שלא קיים זהו אינו תירוץ.

למעלה