סקר!

סופה10

New member
סקר!

לרווקות וגם לרווקים סיטואציה: הלכתם עם הילד למקום מסוים (טיול,בילוי,חוג.) הילד רעב,בא לו משהו לקנות ולא רק אוכל, אתם קניתם(הוא החליט על מה או אתם) ואחרי זה הוא לא מעוניין בזה או לא אוהב את זה, כיצד תנהגו? האם תכעסו עליו? האם תנסו ללכת להחליף אם אפשר? ואם אי אפשר להחליף/להחזיר מה תעשו? מה תגידו לילד? האם תסבירו לו? מה? אשמח לשמוע תגובות!

סופה10

New member
למה אני שואלת?

אומר לכם למה שאלתי השבוע הייתי בעבודה ואבא אחד בא עם הילד שלו לחוג שחיה וקנה לילד גבינה צהובה מה שהילד לא מכיר ולא אוהב. הילד אמר שהוא לא רוצה ואז האבא כעס ואמר לו שהוא לא טעם אז הוא לא יודע אם הוא אוהב את זה או לא. הילד אמר לא רוצה ואז האבא צרח עליו שהוא יזרוק את זה לפח והילד התחיל לבכות. אז הוא אמר לו תעוף לי מהעיינים ואני מדברת על ילד בן 5. אז למה? למה ככה?

daniel771

New member
מיותר לכתוב שהאב הזה הוא לא דוגמא ל

לחנך ילדים... אך מכיוון לשצערינו לא צריך רשיון כדי להביא ילדים לעולם , אז כל הורה חושב שהוא יודע לחנך את ילדיו. לדעת,י הורים צריכים ללכת לסדנא ללמוד לחנך את ילדיהם, וטוב יעשו אם ינהגו כך.

מותר לי

New member
תרשי לי להתחיל מהאמצע...

"הוא החליט על מה או אתם" הפרט הזה מבחינתי מאד משנה, והתגובה שלי תהיה מבוססת עליו. הילד רעב? שיגיד מה הוא רוצה לאכול! (כמובן משהו הגיוני) אני כן אכוון אותו לאוכל בריא ולא לקישקושים וממתקים, אבל הוא זה שיגיד את המילה האחרונה בנושא. התחרט אחר כך? אני לא קונה שוב, הוא לקח את ההחלטה וההזדמנות שלו להתחרט כבר הלכה. ירצה- יאכל, לא ירצה- ישאר רעב. לא יודע מה רוצה? לא יכול להחליט? מבקש ממני להחליט בשבילו? זה הילד שלי ואני אמורה לדעת מה הוא אוהב ומה לא, ואנסה לקלוע הכי קרוב שאפשר לטעמו. פיספסתי? אני צריכה לזכור שאני זאת שבחרתי בשבילו, ואין לי מה להאשים אותו. אז אני יאכל את זה! ובו בזמן אבהיר לו שאם הוא עדיין רעב- שיחליט הוא מה הוא רוצה לאכול. (ואם אפשר להחליף אני בהחלט אשתמש באופציה, רק שהפעם הוא זה שיצטרך לבחור ולהחליט מה הוא רוצה לעצמו) לכעוס? על מה? ברור שמישהו יאכל בסוף את האוכל (לזרוק לפח?? בשום אופן!) הילד הוא ילד, הוא ישות בפני עצמה עם רצונות ורגשות משלה, ולפעמים הוא "בודק" אותי כאם לראות איפה הגבולות מוצבים. המטרה שלי היא לחנך את הילד, כי היום זה אוכל ובעוד 20 שנה זה דירה, אם אכעס הוא יגיע למסקנה של "יופי, עכשיו אני יודע מה מכעיס את אמא, אם יום אחד אני ארצה להתנקם בה אני יעשה לה סצנה דומה בתחנה מרכזית/ חתונה משפחתית/ קניון עמוס וכו'" אם אשאר רגועה אך תקיפה בעמדתי (אתה בחרת את האוכל ואתה צריך לשאת בתוצאות הבחירה שלך גם אם הן לא נוחות לך) הוא יגיע למסקנה של "הבנתי... פעם הבאה אצטרך לחשוב פעמיים לפני שאני מחליט על משהו ואצטרך לשאת בתוצאות ההחלטה" הורים זה מקצוע, והאב בדוגמא שהבאת בהחלט נכשל בתפקידו
(אני שונאת שאומרים לי "מה לא טעים! טעמת בכלל?" ואללה! לא אוהבת! אני רוצה משהו לאכול ולשבוע, לא לנסות ואם זה לא טעים להשאר רעבה! ומי בכלל יכריח אותי מה אני יאכל ומה לא!, ואם אני שונאת שעושים לי את זה, ואני בטוחה שכולם שונאים שעושים להם ככה, אז איזה רשות יש לי לעשות את זה לילד שלי? אז מה אם הוא שלי? הוא ילד, אדם בפני עצמו!)

טל205

New member
עונה

אענה ב2 חלקים.ראשית אתייחס למקרה עצמו שאין לך לשפוט ממנו את התנהגות האב! אולי כל פעם הילד שלו עושה לו את זה וזה כבר הוציא אותו מהכלים?? אני באופן אישי הייתי מסביר לילדי שאבא כועס(בלי לכעוס עליו) ושלפחות יטעם וכו.. הייתי גם מנסה להחליף ואם זה היה עם כל המשפחה אז הייתי נותן את זה לאחד הסועדים וקונה לילד משהו אחר אבל בהחלט הייתי מבהיר לו חד משמעית כדי שלהבא המעשה לא יחזור.. הוי סופה סופה, כמה טוב לב יש בך...

למעלה