סקר!

1שפן

New member
סקר!

האם לדעתכם במוזיקה החסידית של היום יש חיקוי של הגויים, בכל הקטע של השירים, או שלא. לי נראה בכל אופן שיש היום חיקויים של סגננות גויים ומנוכרים למוזיקה החסידית האותנטית הראשונה. ודוגמא למוזיקה חסידית אותנטית אפשר לקחת מהילולא במירון. (הגם שהתחילו להוסיף שמה בשנה האחרונה גיטרה חשמלית, וזה ממש לא לעניין) תגובותיכם

אשמח מאוד אם תכתוב את ההודעה...

הזאת בפורום כליזמרים שם ההודעה מתאימה יותר.

אתה לא בענינים...

דודי, שי,רזמסזדא, חנוך, ועוד רבים וטובים הצטרפו לפורום כליזמרים קדימה תצטרף גם אתה.

שיSY

New member
נצל"ש, רפוש...

אם אתה רוצה, אהרון רזאל ברשת מורשת. עכשיו

שיSY

New member
וש...

רבקה פאלוך מדברת עם גברים, זה לא משונה לך? בוא לא נהיה צדיקים...

שיSY

New member
סתם ככה...

זה קשור לפינה היומית שלך... צירוף מיקרים...הא?

asaf2000

New member
התשובה היא כן, כן, כן וכן!

אני לא הכרתי את המוזיקה החסידית עד לפני 4-5 שנים בכלל, כשהתחלתי לשמוע הרגשתי שאין הבדל כמעט בין המוזיקה החסידית לחילונית, כמובן שיש הרבה סוגים של מוזיקה שאין בתחום המוזיקה החסידית אבל רוב סוגי החסידי נכללים בחילוני. חוץ משירים חסידיים מה שנקרא "אותנטים" של חצרות חסידים, ואני לא מדבר על שיר דאנס שמה שעושה אותו 'חצרות חסידים' זה ההברה הפולנית אני מדבר על מוזיקה שחודרת לנשמה או שמביאה לך שמחה אמיתית שאפשר לשיר אותו עם חברים בלי עיבודים שלא קשורים למילים. אבל רוב המוזיקה החסידית שעושים היום היא לא 'חסידית' היא 'דתית', לוקחים איזה לחן של דאנס או רוק או שיר שקט שאתה בטוח ששמעת אותו בגלגלצ מתישהו ושמים לו כמה פסוקים והופ! שיר חסידי! אני פשוט מתעב את זה, שלא נדבר על המוזיקה עם התכנים הרדודים שיש היום כמו "מי שאמר" ו"תן חיוך" ו"מאמינים" וכל החארטה הזה שאני לא מבין מה כל כך חסידי בזה, הלחן כאילו שחיבר אותו ילד בן שנתיים אני מרגיש שחזרתי לגן ילדים כשאני שר חלק מהשירים החסידים, לחן מטופש שלא קשור למילים ולא עושה כלום לנשמה פשוט בושה. אגב, הרבה מניגוני מירון לקוחים מניגונים עתיקים של דרוזים וצוענים וכאלה
התפלאתי לשמוע פעם באיזו חתונה את הפסקול של "ספרות זולה" עד ששאלתי את הרב והוא אמר שזה מניגוני מירון וזה לחן של ערבים... בקיצור אני כבר למדתי לא לקפות על כל דיסק שיוצא אפילו שזה חסידי אותנטי כי קשה היום למצוא מוזיקה חסידית שבאמת יפה ומרגשת. וגם אם יוצא דיסק של "מונה" או 'מב"ד' או ליפא וכד' לא צריכים ישר ללכת לקנות על בליינד כאילו זה הדיסק הכי יפה השנה כי זה לא אומר כלום שיש לו קול יפה ושהוא נחשב לזמר חתונות מצליח המוזיקה שחלק מהזמרים עושים לא שווה גרוש. ושלא נדבר על אלבומים שיש להם שיר או שניים יפים וכל שאר השירים אתה שומע שניסו למצוא לחנים בכוח רק בשביל למלא את האלבום. אני לא אומר שהמוזיקה שלא אותנטית היא לא יפה, היא מאוד יפה אבל אי אפשר לקרוא לה "חסידית".

למעלה