סקר

bralon1

Member
סקר

האם למדתם בבית הספר התיכון פילוסופיה? אני לא למדתי פילוסופיה.

Scaly

New member
לא....

ואני לא ישאל למה לא היית.... אלכס לומד!

לא. למה? כי זאת מגמה דפוקה. אני

למדתי פיזיקה וזה נתן לי ידע פילוסופי הרבה יותר גדול ממה שרכשו אלו שלמדו פילוסופיה.

ללמוד פילוסופיה נראה לי בזבוז זמן

זה לא חשוב מה אנשים אחרים אמרו, בטח שלא חשוב לשנן ולזכור את זה. גם להבין את זה אין טעם. עדיף להבין לבד ורק אז ללכת לחטט במה שאנשים אחרים אומרים (פילוסופים ידועים או אנשים "פשוטים"). מסכימה שללמוד פיזיקה יכול לתת יותר ידע פילוסופי מלימודי פילוסופיה.

הדוגמא הראשונה שקופצת לי לראש היא

ניסוי החתול של שרדינגר שבעצם נותן עמוד תמיכה רחב מאוד לסטירת עקרון ה"גורל".

Henryf

New member
ניבדוק.

החתול והפילוסופיה מה למדת פילוסופית מתורת הקוואנטים? למדת רק לחשב מודל מתמטי, איך להשתמש בו, ולצפות תוצאות נסיוניות בהצלחה. איזו פילוספיה זו? החתול של שרודינגר אפילו אינו עכבר אנסה לנתץ את השטות של "החתול של שרודינגר". לתורת הקוואנטים יש בעייה, ממצב נתון אי אפשר לדעת בבטחון מוחלט מה יהיה המצב הבא (רק באופן סטאטיסטי). אז מה עושים כדי לכתוב נוסחה איך מתפתח הטבע במערכת בדידה? נורא פשוט, כמו כל ילד בגן ילדים: אומרים יהיה או זה או משהוא אחר. הפיסיקאים מצאו לשטות הזו שם יפה "סופרפוזיציה". הרי אפשר להגיד הכל, ולאמר כל שטות, עד שבאים לבדוק באם זה באמת נכון, לא כן? ואז, מה עושה הילד בגן הילדים? הוא באמת הולך לבדוק מה קרה. האם קרה זה או משהוא אחר. ראה הילד מה קרה, צועק בקול גדול: "מצאתי" את מה שקרה. הפיסיקאים עושים בדיוק אותו דבר, אך הם נותנים שמות מאוד מתוחכמים למעשיהם הטריוויאלים, הם מסתכלים מה באמת קרה, וקוראים לזה "מדידה", ואז לפי התוצאה, מתקנים את הפונקציה, וקוראים לזה "קריסת פונקצית הגל". ממש פילוסופיה מתוחכמת, היישר מגן הילדים.

שתי בעיות עם תורת הקוונטים

מדענים לא יכולים ליצור מצב שבו הם לא מודדים כל הזמן את התוצאה. ראיה זה לא החוש היחידי - מה שמתרחש במעבדה יכול להשפיע על העולם, ולו בצורה מזערית. השפעה שבסופו של דבר גוררת דברים שקורים מחוץ למעבדה ומשפיעים על המדענים שיושבים ושותים בחוץ קפה בזמן שהניסוי אמור להתבצע. דבר נוסף - הגורמים הקטנים האלה שמשפיעים על הכל כל הזמן, זה דבר שאי אפשר לבודד בניסוי - אפילו עצם זה שניסוי אחד מתבצע בתשע בבוקר והשני בשתיים עשרה בצהריים זה כבר שינוי בתנאים. הדברים הקטנים האלה משנים את התוצאה, ולא המדידה. זה גישה אחת. יש גם את הגישה של ריבוי עולמות - שתי האפשרויות קורות - בלי קשר לגורמים הקטנים האלה וגם בלי קשר לגורמים גדולים יותר - פשוט הכל קורה..."איפשהו"... (ויש שילוב של שתי הגישות) (ויש את אלה שיגידו שאני לא מבינה בפיזיקה אז כדאי שאני אסתום את הפה. יכול להיות שהם צודקים
)

TalReshef

New member
תודה לאל: לא

כי אילולא כן אולי גם את זה היו מצליחים להרוג לי כל המורים העלובים שמשרד החינוך הפקיד עליי.

Lu Tze

New member
לא יודע איך זה בד"כ,

אבל המורה שלי לפילוסופיה הייתה מצויינת. היא העבירה את החומר בצורה טובה ואפילו נתנה לנו לקיים פעם שיעור בבית קפה (לא שזה קשור לרמת הלימוד שלה).

למעלה