סקר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גג23

New member
סקר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

השאלה שלי אליכם (אני ילד ולא הורה-אבל זה לא משנה) היא: עד כמה ההורים צריכים לממן ולתמוך כספית בילדיהם? כלומר: אני לא מדבר על אוכל וקורת גג ואפשרות לחיות, אלא על דברים כמו: כסף לכרטיס לסרט, לבגדים, לדיסקוטקים, לטיול לחו"ל או לאילת וכו'... אני מביא את הסקר הנ"ל בעיקר לאור העובדה שאני מכיר המוני ילדים בגילי שעובדים ממש באופן קבוע ולא רק בחופש הגדול , על מנת לממן לעצמם בגדים, יציאות וכו'... דעתי האישית בנושא, היא שילדים צריכים לעבוד אם הם רוצים רק בחופש הגדול ולא באופן קבוע. ההורים צריכים ,לפי דעתי, לממן לילדיהם הכל , פרט לטיולים שהילדים עושים עם חברים לחו"ל או לאילת,טבריה וכדומה. בשביל הטיולים הנ"ל הילדים יעבדו בחופש הגדול. הערה: אני מתייחס בסקר זה למשפחות ממוצעות ולא למקרים קיצוניים שבהם ההורים מובטלים ולכן הילד חייב לעבוד על מנת לעזור למשפחתו... בבקשה תנו את דעתכם, זה נושא מאד חשוב לי והייתי רוצה לדעת את השקפתכם בנושא זה. תודה.

גג23

New member
קמצוץ מהשקפת עולמי

כתבתי עוד הודעה בנוגע לסקר, אז אם אתם עונים לסקר אל תתיחסו או אל תצברו רגשות אשם בגל תוכן ההודעה הזו: ובכן אז ככה, קראתי את הודעות הפורום השונות וגיבשתי דעה בנוגע לפורום ולהודעות הכתובות בו. הטענה העיקרית שלי שאני רוצה להעביר היא שברוב המקרים מי שדווקא אשם בכל המריבות שעליהן אתם מספרים הם דווקא הילדים-זאת דעתי. למה אני אומר זאת? הרי כל אחד יכול לבוא ולהגיד לי:" אתה בכלל לא מכיר אותי או את ההורים שלי, איך בכלל אתה יכול לדעת מה קורה בבית שלי ??" העניין הוא שאני לא מכיר ילד אחד, שניים או שלוש. אני כבר בן 18 ואני מכיר והכרתי בחיים שלי מאות ילדים ואני ממש לא מגזים. ככה שאני לא מדבר על מקרים פרטים ואני מעז לדבר על הכללה- על הכלל. בחברה שלנו, אני לא יודע איך לנסח את זה, אבל הילדים הם לרוב ממש חרא של עם - דבר שמתבטא בעיקר בכישלון שלנו בחינוך ולימודים. אני מניח שכולכם ראיתם את הכתבות בעיתון על הכישלון בחינוך -וכולם שואלים את עצמם איך זה קרה ואיפה טעינו ואיך ביפן המצב כל כך טוב. אז אני טוען שלמורים והשכר שלהם ושעות הלימוד וכל זה- הם רק גורמים משניים וזניחים. הכל מתחיל ונגמר- בחברה. הרי לאלפי ילדים שאני מכיר ממש לא אכפת מבית הספר וככל הנראה גם להורים שלהם לא אכפת שהם לא מצליחים או שאכפת והם לא יכולים לעשות כלום בנידון. אתם מבינים? מה שאני מנסה להעביר ולומר הוא שלעיתים לנוער יש דרישות מאד גבוהות מההורים, ההתיחסות של הנוער להואים ממש גרועה ומכפירה. הדיבר של "כבד את אביך ואת אמך" זה הדבר האחרון שהנוער מקיים. אני במיוחד מרגיש כעס כאשר אני רואה כאן הודעות בפורום של ילדות או ילדים בני 12-14 , כאילו מה הם כבר מבינים מהחיים שלהם שהם יכולים לבקר את החיים שלהם. ילדות שבכיתה ז' שאין להן פלאפון שונאות על כך את ההורים ... אז ממה קשה להרגיש אמפתיה לאיזו ילדה או ילד בני 13 שמרוב חוסר ניסיון ופינוק רבים עם ההורים שלהם על שטויות. עוד משהו, אני רוצה להדגיש שאני מאמין שיש מקרים שבהם ההורים אשמים לחלוטין, אבל אני טוען שברוב המקרים הילדים אשמים. אני אומר לכם, אני ראיתי מקרים כאלו שבין הורים לילדים שבהם אני במקום ההורים הייתי תולה תילדים. במקרה אחד, זה חבר שלי שממש ממש לא מכבד את ההורים וצועק עליהם וחושב שהם לא מבינים כלום.ואני מכיר כבר שנים את המשפחה שלו ואותו ואני בן בית שם ואני יכול לומר בוודאות שהוא בהחלט האשם בריבים שלהם. במקרה השני, חברה לשעבר שלי , שהיו לה בעיות גדולות מאד עם אמא שלה, אשר בסופו של דבר הילדה עברה לגור בבית אחר עם שותף - ילדה בת 16. שוב,גם במקרה זה , אני יכול לומר שללא ספק אני במקום האמא הייתי זורק תילדה הזו לפח - חרא של ילדה. אל תגידו לי משהו על דברים כמו "לזרוק את הילדה לפח" או "תולה את הילד" אני מודה שהגזמתי וזה היה על מנת להדגיש את התנהגות השלילית של הילד. שימו לב, שלמרות שאלו היו חבר וחברה שלי אני הייתי נגדם בדעתי... למרות שאלו מקרים פרטיים, הבאתי אותם על מנת לומר שאותם חבר וחברה יכלו להגיע לפורום הזה ולהגיד: "אמא שלי כל כך איומה שאני כבר רוצה לעזוב את הבית הזה" או החבר: "ההורים שלי פשוט לא מבינים אותי..." ואז כולנו היינו מנחמים אותם , והיינו נגד ההורים. לכן, זה מראה שלעיתים למרות שהילד בסיפורו נראה ונשמע צודק -הוא מקור הבעיה. דבר אחרון, אני מציע לכל אחד שבא לכאן לשפוך את ליבו בזעם על הוריו או בכלל , שקודם ינסה ממש חזק לבדוק את עצמו , ושלא יבקר אחרים- לא את הוריו ולא בכלל. זה היה קמצוץ מהשקפת עולמי , אני מקווה שתפנימו חלק ממנה. אני מציע להכניס את ההודעה הזו למאמרים או לטאג-ליין , על עצם היותה ניגוד לפורום. אשמח לשמוע דעות בעניין.

lilo4

New member
אתה צודק, אבל לא בכל המקרים

אני מסכימה איתך בחלק מאוד גדול ממה שכתבת. יש מקרים חריגים, אבל אני לא אדבר עליהם כרגע, בגלל שאני יכולה לתת רק את הדוגמא שלי. אני מסכימה עם זה שהבעיה שלנו מתחילה בחברה. שלימודים זה חרא, וביצפר זה סתם ביאוס. ואני מסכימה איתך שהבעיה מתחילה מזה שמזלזלים במורים ובלימודים והכל. אני מסכימה איתך שבהרבה מקרים הילדים דורשים יותר מדי, ובהרבה מקרים כשההורים לא מוכנים לקנות לילדים כל מיני דברים, אז הילדים ישר מתחילים להשתולל, וזה לא מוצדק. ועכשיו אני אדבר על המקרה שלי. אני לא חושבת שאני אשמה במה שקורה בבית שלי. מה שקורה בבית שלי, שההורים שלי לא מוכנים לקבל אותי כמו שאני. הם חושבים שאני היסטרית, שאני מפונקת, הם לא יודעים בכלל מי אני. לפני כמה חודשים הם פתחו וקראו מכתב, מההכי אישיים שכתבתי בחיים שלי. כשכעסתי עליהם ובכיתי, כל מה שהיה להם להגיד לי זה שאני היסטרית. הם לא מוכנים לקבל אותי כמו שאני. הם לא מוכנים להבין שאני בנאדם בוגר. אבא שלי אמר לי פעם "אני שמח שאת לא מסתובבת עם **** ועם ===== (חברות שלי מהיסודי). אני שמח שאת לא נגררת אחריהן". הרגשתי כל כך רע. הבנתי שהוא בעצם רואה אותי כחסרת עמוד שדרה. כמישהי שלא מסוגלת להגיד "לא" לאלכוהול ולסמים ולשטויות. הם לא מוכנים להבין שאני לא רוצה לדפוק לי את החיים. הם לא מוכנים להבין שאני בנאדם בוגר. הם לא יודעים כלום עלי, והם אפילו לא מוכנים ללמוד. הם בטוחים שהם צודקים, וכל פעם כשאני מעבירה עליהם ביקורת- הם ישר הופכים את כל מה שאני אומרת לשטויות. אני לא יודעת אם הבנת, אני רק מקווה שכן.

../images/Emo26.gifבבית שלי זה הולך ככה:

את הבגדים, האוכל, קורת הגג והדברים הלגיטמיים שיש לכולם אמא שלי ואבא שלי ממנים לי. אם יש איזה ג'ינס מיוחד שאני רוצה לקנות ויקר, אני לא אבקש אותו מההורים שלי. אני מקסימום אבקש שיעזרו יל לקנות, נגיד חצי חצי או משהו כזה.. אם הייתי נוסעת לאילת לא הייתי מצפה שיעזרו לי לשלם, אבל שכן-יתנו לי קצת כסף לבזבוזים, וזה באמת ככה.. ברוב הדברים שאני רוצה והם מותרות ולא חובה בשביל להתקיים, אני מתחלקת איתם..

עכשיו לתשובתי המלומדת ... :- >

טוב אז ככה.. אצלי יש קצת בעיה .. ההורים שלי לא מרשים לי לעבוד.. רק משנה ההבאה..אבל בעיקרון הדעב שלי היא שהורים צריכים לממן את הילד בצורה סבירה...

אצלי..............

טוב אז ההורים שלי התגרשו לאחרונה לכן המצב הכספי קצת השתנה. אב בכל מקרה הם עדיין ממנים לי את כל האוכל/קורת גג וכו'. עכשיו בקשר להוצאות האישיות שלי זה הולך ככה: אמא שלי נותנת לי 100 ש"ח בשבוע לנסיעות, כרטיסים לסרט וכו'. אני יכולה לחסוך את הכסף זה אם אני רוצה משהו גדול אבל אם אני רוצה לצאת לשופינג סבא וסבתא שלי נותנים לי דמי כיס כל חודש ובזה אני משתמשת. חוצמזה אני עובדת בתור בייביסיטר אז יש לי עוד כסף משם. שיר

הדס100

New member
לא לכולם...

יש 100 שקל לתת לילד שלהם. זה 400 שקל בחודש לבילויים. שוכחת שיש עוד דברים שהם משלמים: פלאפון שלך, חוגים, מורים פרטיים, טיפוליי שיניים שזה מאוד יקר... אז כמו שאמרתי אני מכירה ילדים שהיו אומרים תודה אם היה להם 100 ש"ח בחודש...

lilo4

New member
ממש תלוי.

אני חושבת שזה תלוי ביכולת של המשפחה לממן את הכל. אני חושבת שהורים צריכים לתת את הדברים הבסיסיים- אוכל, גג, בגדים בסיסיים (לא בגדים באלפי שקלים, בגדים פשוטים). אני כן חושבת שהורים צריכים לממן חלק מהבילויים של הילדים וחלק מהבגדים והכל, בגלל שילדים פשוט לא מסוגלים לממן את הכל. אם למשל למשפחה יש מספיק כסף לממן את כל מה שהילד רוצה- אז זה מצוין. אם משפחה מסוגלת לממן רק חלק ממה שהילד רוצה- אז הילד פשוט יצטרך להשלים את הכל, או לקנות רק חלק ממה שהוא רוצה. אם למשפחה אין כסף לממן, אז היא לא יכולה לממן. אני לא חושבת שזה פייר להפיל הכל על הילדים, כי היום מאוד קשה למצוא עבודה, והעבודות שכן יש הן לא כל כך רווחיות. ברור שבאיזשהו שלב הילדים צריכים להיות כמה שיותר עצמאיים.

*neta*

New member
אוקי דעתי..כמו שלך ../images/Emo13.gif

לדעתי יציאות שבועיות (שלא עוברות את ה100..סרט באולינג אוכל בית קפה וואטאבר) ההורים צריכים לשלם, מאחר שאני תלמידה ואני לומדת וגם אני וגם הם רוצים שיהיו לי ציונים טובים ולכן אין לי זמן לעבוד במהלך השנה, וכמו שהם רוצים לצאת לנקות את הראש גם אני רוצה.. לגבי נסיעות לחו"ל, את זה אני משלמת על עצמי, אני עובדת בחופשות (עכשיו למשל ופסח) או בחגים (אני עובדת במתנ"ס, הפעלות לילדים), ביוני עבדתי גם בשבתות אבל אז גיליתי שזה גם איכשהו מתקשר אליהם כי הם צריכים להסיע אותי לעבודה מוקדם בבוקר ולקחת אותי אחה"צ.. לגבי בגדים, אמא תמיד מתעקשת שנלך ביחד ואז היא גם משתתפת בבחירתם ואומרת שאנחנו מבלות "זמן איכות" וכן היא גם משלמת.

shiri_b

New member
אין תשובה חד משמעית

כל הורה תומך כמה שהוא יכול. כמובן שאני לא אומרת שזה טוב שיש כאלו שמקבלים הכל על מגש של כסף... אבל כל הורה נותן כמה שהוא יכול. את הצרכים הבסיסים ואם הוא יכול אז גם מותרות (יציאות טיולים לחו"ל וכו'). משפחות ממוצעות- אני חושבת שההורים צריכים לתת כמה שהם חושבים שנכון כל עוד הילד לא גדל בלי ערך לכסף. ההורים בעצם צריכים לתת לילד ערך לכסף שידע שהוא לא בא בכמויות שישלוט בהוצאות שלו ושלא יגזים.

הדס100

New member
בתור בת להורים..

זה מאוד תלוי בהורים וגם בילד. אני בת 20 ובחיים לא ביקשתי מההורים כסף לבילויים, למרות שלא חסר בבית. פשוט לא נעים לי לבקש. ואני גרה במקום מאוד עשיר- כל הזמן רואה את חברות שלי לוקחות ולוקחלות בלי להגיד לאמא שלהן שהן אפילו לקחו. ליום הולדת של חברה שלי קנו לה מכונית, ואני פשוט הודעתי להורים שלי שאני לא רוצה שהם יקנו. לדעתי ילד צריך להיות עצמאי כמה שיותר, אבל זה ממש עניין של אופי.

סימסית

New member
אני לפעמים מבקשת כסף מההורים

שלי,כי לא תמיד אני רוצה לבזבז את שלי,אני יודעת שההורים שלי עובדים,ומרוויחים,אולי אין לנו הרבה כסף אבל אני לא עובדת(לא מצאתי עבודה)ואם אני אבזבז את הגרושים שיש לי לא יהיה לי כלום!!! אני חושבת שההורים צריכים לתת לילדים שלהם כסף לבילויים(באופן כללי)...

למעלה