********סקר**********

אממממממ.........

אני צמה בין מנת "כבד עם בצל" ל"קינוח".... ובקשר לבי"כ.... ליהי... זה חלק מהתוכנית שלנו?

חחחחחחחחחחחחחחחח

לדעתי את תלכי להתפלל שיום כיפור יסתיים כבר ....... כי את משמינה אצלי......

מקנא בכם.....

אני גם צם וגם עובד...... אך איזה חיים טובים יש לכםםםםםםם. למה רק אני עובד..........

טליה34

New member
צמתי

עד גיל 18. הגעתי לשל"ת ראשון בקיבוץ..... החלטתי שדי לי. נורא פחדתי שיקרה לי משהו נוראי על שלא צמתי....אבל לא קרה כלום. גם החלטתי שאין הגיון בצום הזה. לכפר על מעשיי הרעים(אם היו)....יהיה בדרך אחרת.....לא מאמינה בעבודות אלילים למינהם.....לא חושבת שאם אני אצום יוכיח משהו לי, לאלוהים או למישהו אחר. אם אלוהים קיים הוא יודע מי אני ומה אני...וזהו...על רגל אחת תמצית אמונתי.

טליה34

New member
מחזור ל"ג

גרעין כ"כ קטן....שאם אחשוף את שמו....כל הנח"ל במחזור שלי יזהה....חחחחחחחח

טליה34

New member
../images/Emo5.gif כמובן התבלבלתי......

מרוב מחזורים בחיי...תרתי משמע וגם לא.... אז: ל"ג הוא מחזור סיום התיכון. מחזור בנח"ל הוא פ"ה. יותר הגיוני....לא?

זהר nj

New member
הלווו טליה

אט זורם הנחל זורם לו לשלת... ןלידו צומח סוטול יפה ככ.. בגדה מנגד רצים האחוזים.. נה נה נה נה נה קשים הם החיים זהר [לא נחלאי ]אבל הייתי ממ ב 50 של פד.. אחחח.איזה בנות גה היו להם זהר

מאוד הגיוני......

נו ואם תגידי איזה קיבוץ זה מפחיד?............... מה החשש להחשף כאן כבר מה עושים....... אפילו לא בוגדים נכון סער?

sahr12

New member
אוליי השנה תתני קפיצה???

יש בתי כנסת ממש יפים.....מה איכפת לך לנסות??? ערב טוב לכולם-ן.....

אולי........

לא.... הייתי פעם , ניסיתי , לא משו ... ערב טוב סער
.. ובנינו , אם זה היה עוזר למישו , משו ...... לא אמשיך , לי ולו , יש חשבון שניישב בנינו , רק פנים מול פנים

מיהNY

New member
ואני...

בעבר לא צמתי... אבל החיים פה בניכר ועצם היותי אמא שינו קצת דברים בחיי פה בניכר יום כיפור הוא לא מובן מאליו אם לא נראה לילדים שלנו שיש יום כזה...אז בחגים משתדלת בשבילי ובטח בשבילם להדגיש את הזהות שלנו כחלק מהעם היהודי כן...אני צמה והולכת לבית הכנסת גמר חתימה טובה לכולם ולצמים...צום קל

סנדי32

New member
ואני .............

צמה עד כמה שאני יכולה למשל שנה שעברה צמתי עד הסוף ולפניי שנתיים צמתי עד 3:00 בצהריים אבל בית הכנסת אני לא מוותרת אין לכם מושג איזה אווירה יש בבית הכנסת באותו הערב ,,,,,,,, ובאמת את מי לא רואים בדרך,,,,,,,,את כווווווווווווווולם ואין לכם מושג כמה שזה בריא לצום בלי שום קשר להלכות היהדות חוקרים אומרים שצום הוא דבר טוב לגוףףףףף ולנפש מן ניקוי ואפילו יש מקומות שמיוחדים לזה בתשלום גמר חתימה טובה

למעלה