סקר.

סקר.

איך אתם מרכיבים את הפאזל שלכם?
איזה דברים אתם עושים בשביל להקל על ההרכבה?
איזה דברים מקשים על ההרכבה?
איך מתחילים? איך ממשיכים?
מה עושים עם הפאזל אחרי שסיימתם אותו?

עונה.

אני מרכיבה קודם את המסגרת.
אחר כך מסתכלת על הצבעים אבל לא ממיינת את החלקים.
לפעמים גם לפי צורת החלק.
אם יש מצב שכאילו נתקעת אני עוברת לאיזור אחר או מנסה חלק חלק לפי צורת החלקים לא לפי הצבע.
אחרי שאני מסיימת להרכיב את הפאזל אני מניחה אותו בצד עד שאין לי מקום ואז מפרקת ומתחילה פאזל חדש.
אין לי מקום לאחסן או לתלות את כל הפאזלים שיש לי.

גרימלוק

New member
תשובות לסקר

-מסגרת. איזורים שנראים קלים להרכבה-צורות חיתוך, מסתכלים על התמונה של הפאזל ממול.

- מיון טוב. זיכרון של התמונה לפני שהולכים להרכיב את הקטע הבא.
- ניסיון לארגן סביבה טובה לעבודה מבחינת גובה משטח עבודה ותאורה.
- בוחרים בקטעים שנראים קלים יותר. את אלה עם אותו גוון משאירים לסוף.
- בפאזלים גדולים חלוקה להרבה מאוד גוונים, לא רק למשפחת צבעים או לפי איזורים אם מזהים שחלק שייך לאיזור מסויים בתמונה.
- הטיפ המקורי (המצאה שלי, לא מאודטה) : החלטתי לרתום את הטכנולוגיה לרשותי
לפעמים אני מצלם ושם אותה בגדול על מסך טלוויזיה גדול, זה מול העיניים זה גדול וזמין כל הזמן
בלי שהקרטון תופס מקום על השולחן, או מצלם/סורק איזורים בתמונה ומדפיס אותם בגדול, היכן שיש הרבה פרטים וצבעים דומים שיהיה קל יותר להבחין.

- פאזלים עם איזורים גדולים כמו רקע שהם עם גוון זהה. חיתוכים דומים. תנאי תאורה לא טובים.

- מתחילים ב- ממיינים את החלקים. לפי צבעים, צורות, חלקים שקשורים למסגרת.
דואגים לקרטוני ביצוע ומשטח מספיק גדול לפאזל אם הוא גדול.
דואגים לתאורה טובה. קל יותר להבחין בצבעים דומים בתאורת יום טבעית.
לאט לאט מכניסים עוד ועוד חלקים. אפשר לעבוד על איזורים מסויימים שנראים פשוטים יותר.
מנסים לא להתייאש אם תקועים, מחר יש יום חדש

- ממסגרים ותולים אם יש מקום. אם אין מקום, מפרקים ונותנים למישהו אחר שרוצה ואוהב פאזלים להרכיב.

אני

תמיד מתחילה מהמסגרת. זה עוזר לי להבין את הגבולות והמימדים של התמונה.

אני עושה מיון ראשוני שכולל את החלקים של המסגרת וצבעים בולטים. את החלקים הבהירים אני אוספת במגש כהה ואת החלקים הכהים במגש בהיר. אני מרכיבה במקום מואר מאד.

כשהפאזל גדול מקרטון ביצוע אחד וגולש מעבר למימדי השולחן שלי. זו הסיבה שאני מעדיפה פאזלים עד לגודל של 2000 חלקים ולא יותר. אם האיכות של הפאזל לא טובה. אם החיתוך גרוע. אם הגוונים של הפאזל לא תואמים לגוונים של התמונה על האריזה. אם יש על האריזה כל מיני פיסות מידע שמסתירות את התמונה.

מתחילה מהמסגרת אחר כך צבעים או דמויות/חפצים בולטים בתמונה. בהמשך אם יש לי צורך, אני עושה מיון נוסף של צבעים או של חלקים בעלי צורות מיוחדות.

רוב הפאזלים שהרכבתי ממוסגרים ותלויים בביתם של הורי. אלה פאזלים שאמא שלי בחרה ואני הרכבתי.
חלק מסגרתי ונתתי מתנות. אני אוהבת לתת פאזל כמתנה היכן שאפשר ומתאים.
חלק קטן הורכב הודבק והונח למשמרת מתחת למזרון עד שיהיה לי אפשרות למסגר או עד שאצטרך לתת מתנה.

מממאיה35

New member
עונה

בדכ מתחילה במיון, אחכ מרכיבה מסגרת ואז את כל השאר.. לפעמים גם מתחילה לברור רק חלקים מסוימים, שזה כמו למיין אבל רק להוציא חלקים ששייכים לאזור מסוים, מרכיבה את האזור הזה וממשיכה לברור לאזור הבא.. ההרכבה הזו היא האופיינית לי, יוצא דופן - פאזל עם הרבה פרטים - שאז אין ברירה אלא לקחת חלק, למקם אותו איפה שנראה שהוא אמור להיות, וככה להמשיך חלק חלק עד שכל החלקים מתחברים להם יחד.

מיון טוב מסייע מאוד להרכבה.. גם מוזיקה טובה, שתיה ותאורה..

מיון בלתי אפשרי, פאזל חד גוני, פאזל עם מלא חלקים שלא רואים את הסוף שלו.

מתחילים מהמסגרת, ממשיכים מאזורים שאפשר להוציא את החלקים שלהם ולהרכיב אותם, וככה לאט לאט עוברים אזור אזור..

בדכ מדביקה בסלוטיים מאחורה ושומרת. זכורים לי אולי 2 פאזלים שפירקתי בסיום ההרכבה..

אליאור77

New member
גם אני..

לרוב מהמסגרת, בשביל הפרופורציות.. יותר קל להמשיך למרכז.. ואז לחלקים שמושכים אותי בתמונה
מסתכל על חלק כלשהו (אם זו חברה איכותית במיוחד) ובעזרת הפוסטר פשוט מניח אותו במקומו עד שיצטרפו חברים

אור שמש (; מיון קפדני של החלקים. מיון שני. מתחיל מחלק שמסקרן אותי יותר
בקשר לאווירה - הרבה אוכל, מישהו שכיף לדבר איתו

פאזל לא איכותי שהחלקים בו לא מושלמים כמו של אדוקה p: .. דלקת בכתף ):

הכי כיף למסגר.. מביאים מתנה או שומרים בחדר צדדי..
לא כיף - סתם להחזיר לקופסא

123נעמי

New member
עונה...

איך אתם מרכיבים את הפאזל שלכם:
קודם מסגרת - חייבת מסגרת - זה נותן לי בסיס לתמונה
לא אוהבת פאזלים בצורות - חייבת מסגרת ישרה.

איזה דברים אתם עושים בשביל להקל על ההרכבה:
דבר ראשון אני פותחת את כל החלקים על מגשים ובדרך מוציאה את המסגרת.
כשכל החלקים פתוחים נוח לי יותר למצוא את עצמי ולמיין תוך כדי הרכבה.

איזה דברים מקשים על ההרכבה:
צורות לא סטנדרטיות - אחרי כמה נסיונות הבנתי שאני עם צורות לא סטנדרטיות לא מסתדרת
כמובן איכות גרועה של חלקים
ואזורים גדולים בצבעים כהים - שחור למשל

איך מתחילים ואיך ממשיכים:
כמו שכתבתי - דבר ראשון מסגרת
אחר כך אזורים ברורים בתמונה ולבסוף השלמה מסביב.

אחרי שהוא שוכב כמה שבועות על שולחן ההרכבה מכוסה
אני מפרקת אותו אורזת יפה ולארון.
אני חולת אוספים - קשה לי להיפרד מהפאזלים - לכן הבית שלי יותר נכון הארונות שלי מלאים בפאזלים מפורקים.
לפני שנים כשהמבחר בחנויות היה ממש קטן -הרכבתי את אותו פאזל כמה פעמים. היום מפורק מאוחסן ועוברים לפאזל הבא.

metalt

New member
תשובה

קודם כל הכי חשוב - לבחור פאזל שממש אהבתם ולא כי הוא היחיד שנראה לכם במבצע או משהו כזה. כי אח"כ סתם תדחו אותו.

תמיד מתחילה מהצבע שמשך לי את העין . כלומר: שופכת את כל החלקים לקופסא ומתחילה לחפש את אותו צבע - אם בדרך רואה צבע בולט אחר או חלק ממסגרת אז שמה בצד אבל לא בהכרח ממיינת א כל החלקים (שונאת למיין). מרכיבה את אותו אזור או אזורים עם אותו צבע ועוברת לאזור אחר.לפעמים תוך כדי ממשיכה גם את המסגרת כי בד"כ נמצאת בחלק מהצבעים וזהו נגמר הפאזל :) עוברים לבא אחריו

מפנה מקום מספיק גדול ובוחרת משטח שגדול יותר מהפאזל שאוכל להניח עליו גם את הפאזל וגם חלקים שמחכים לחיבור.. אני משתדלת להרכיב במקום מואר מאד.
בשלב מסויים כאשר אין הרבה ברירה משתדלת להניח את כל החלקים בקופסאות או על משטח העבודה עם הפנים כלפי מעלה - ככה יותר קל למצוא חלק שחיפשתי מאשר סתם להפוך ולחפש אותו מתוך הקופסא (שזו ההתחלה האהובה עליי לפשפש בחלקים ולחפש צבע (חלק) רצוי :)

הדבר הכי מקשה על ההרכבה זה ... חוסר זמן. לפעמים אני כ"כ עסוקה (עבודה/לימודים/סידורים) או פשוט עייפה מידי מכדי לאמץ את העיינים.
אם האיכות של הפאזל לא טובה כבר עזבתי פאזלים באמצע בגלל זה. או שחילקתי פאזלים סגורים לחלוטין כי קניתי כמה תמונות מאותו חברה והתאכזבתי מסוג החלקים - אבל יש כאלה שלא מפריע להם אז..
אם אין מקום להניח עליו את הפאזל . את פאזל ה 5000 הייתי חייבת להרכיב אצל ההורים - תפסתי להם חצי שולחן חדר אוכל כשהו מסודר בפינה - בזמן שהרכבתי אף אחד לא היה יכול לאכול כי תפסתי כמעט את כל המקום עם כל הקופסאות.

רשמתי בהתחלה.

אני לרוב נהנית ממנו מספר דקות או מחכה להראות אותו לאחותי ואז מפרקת הכול ונותנת לה להרכיב אם אהבה אותו. גם אני וגם היא אוהבות להרכיב פאזלים - אבל בעיקר נהנות להרכיב לבד או שמחלקות איזורים אם זה פאזלים ענקיים (דוגמאת 3000 ומעלה) מתחת לזה זה פשוט כיף לראות אך אתה זה שמרכיב את התמונה.
חלק מהפאזלים קניתי כמתנות אז הרכבתי וחילקתי. אני אוהבת לתת פאזל כמתנה למי שאוהב פאזלים את סגנון התמונה אבל פשוט לא מצליח להרכיב לבד. לפעמים גם נותנת להם הזדמנות לשבת איתי קצת ולנסות להרכיב שירגישו חלק מהמתנה ותהליך ההרכבה - כשהם מוצאים חלק אחרי שעה יש להם חיוך מהמם על השפתיים כאילו עשו משהו מיוחד :) למרות שחלק מהם פורש מהר אחרי זה לתת לי להרכיב לבד. חחח.
חלק קטן הורכב הודבק והונח למשמרת מתחת למזרון עד שיהיה לי אפשרות למסגר או עד שאצטרך לתת מתנה.
האמת אני אוהבת להרכיב לפרק ולהרכיב שוב במועד אחר - תמיד הולך מהר יותר אח"כ וזה עדיין כייף אם זה פאזל שאהבת מההתחלה.

עונה גם

מתחילה עם המסגרת אחר כך ממיינת צבעים דומיננטיים ואז מרכיבה לפי גושי תמונה.

מיון מעולה! ממש, לא משאירה אף חלק שלא במקומו ואז ההרכבה ממש רצה. תנאי שטח טובים, אור חזק, כיסא נוח, שתיה ליד ומוזיקה או שיחה טובה ברקע.

היעדר אור, עייפות (אחרי כמה שעות הרכבה אני שמה לב שההרכבה הופכת לאיטית וקשה הרבה יותר.

מסגרת ואז גושי צבע.

פעמים רבות מדביקה וממסגרת או תולה בלי מסגרת ולפעמים מפרקת.

דגנית

New member
איך...

איך אני מרכיבה? תלוי בפאזל,
לקח לי די הרבה זמן וכמה פאזלים יפים להבין שלא חייבים
להתחיל מהמסגרת. יש פאזלים שהסיפור שהם מספרים, התמונה שלהם
פשוט זורמת, ואין סיבה להתחיל מהמסגרת.
מתישהו אני כן ארכיב את המסגרת כי היא נותנת גם מידע על גודל הפאזל
וממסגרת את האיזור שצריך לפאזל, כך שנוח שיש מסגרת,
ועדיין.. לא חייבים להתחיל בה!

כדי להקל על ההרכבה קניתי מנורה עומדת, כזו שאפשר להזיז ולכוון
למקום ההרכבה, מאוד עוזר לעיניים, למרות שהכי כייף להרכיב באור יום,
רק שמטבע הדברים זה לא תמיד אפשרי.

כמו כן, אני יוצרת מסגרת לקרטון הביצוע, חותכת רצועות דקות מקרטון אחר, ומהדקת לקרטון שעליו אני עובדת, המסגרת מעט מוגבהת, כמעט
בגובה החלקים והחלקים לא נופלים לריצפה. מאוד נוח!

מקשים? חושך, כאב גב, פאזל קשה מידי...

איך מתחילים? אני פותחת את השקית... ופשוט נהנית מהרגע הזה
של פאזל חדש. אחר כך... אם יש מוטיב ברור בפאזל מחפשת חלקים,
ממיינת - לפחות מתחילה למיין, וזהו. פשוט להתחיל!

עד היום בחרתי פאזלים שאני רוצה להרכיב ולתלות, כך שיש לי כמה
פאזלים ממוסגרים תלויים.
אלו שלא נתלו (כי חסרים בהם חלקים

נמצאים בארגז של המיטה.

השאלה שלא שאלת... איך ממשיכים פאזל קשה מידי

אני מתקדמת בקצב של שני חלקים בכמה שעות טובות.
כבר שנה++ הפאזל פתוח (ומכוסה במפת ניילון שקופה
)

על השאלה איך ממשיכים פאזל קשה. אני אענה לך.

או איזור קשה.
אני עושה ככה:
לוקחת חלק חלק ומנסה לפי הצבע ואם כל הפאזל או כל האיזור אותם גוונים אני מנסה לפי צורת החלקים עד שאחד מתחבר ככה עד שאני מסיימת אותו.
עכשיו בפאזל שעכשיו אני מרכיבה הגעתי לקטע שהכל גווני כחול ואי אפשר לדעת איפה כל חלק אני אנסה חלק חלק עד הסוף.

דגנית

New member
זה בדיוק מה שאני עושה, אבל זה מייאש אותי...

פאזל שרציתי כל כך לתלות על הקיר,
לוקח לי הרבה יותר משנה! להרכיב,
שלא לדבר על זה שהוא מנטרל את השולחן של הסלון

תודה, חג שמח!

למעלה