סקר

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
סקר

בכבלים יש ערוץ שנקרא בית ומשפחה או משהו כזה שקשור לעיצוב ותיקונים (ערוץ 40). אחת התוכניות שמשודרת ב1 וחצי בלילה וגורמות לי ללכת לישון מאוחר מתנהלת כך: שני בני הזוג האוהבים מצלמים אחד את השני עושים דברים שמעצבנים אותם, ו"חבר מושבעים" אמור לקבוע מי מבני הזוג מעצבן יותר. נו, תוכנית קלילה שכזו על זוגיות ויחסים :) כל ההקדמה הזו כדי לשאול אתכן מה דעתכן: (מידע מוקדם: לבני הזוג חשבון משותף) פרטנר א' מאשים את פרטנר ב': הוא בכלל לא שם לב על מה הוא משלם. מראים מעקב של שבוע שלם שבו פרטנר ב' חותם על חשבוניות של מסעדות, של קניות בחנויות, של טייקאווי, בלי לבדוק בכלל את הסכום, גם כשאומרים לו את הסכום בקול רם הוא לא שם לב ולא מתייחס, וככה הצליחו במשך השבוע הזה להוציא ממנו מאה דולר יותר ממה שהוא היה אמור לשלם, כולל 45$ נוספים במסעדה על דג וכוס יין שאף אחד בשולחן בכלל לא הזמין... פרטנר ב' מאשים את פרטנר א': הוא קונה רק לפי קופונים. מראים מעקב אחר קניה שבועית. פרטנר א' בבית עובר על הקופונים, גוזר קופונים רלוונטים וזורק קופונים ישנים. במהלך הקניה ליד כל מוצר פרטנר א' מוציא את הקופונים ובודק אם יש לו קופון רלוונטי. אם כן, הוא מתעקש לקנות את המוצר שמצויין בקופון ולא את המוצר שפרטנר ב' היה מעדיף (במקרה המצולם פרטנר ב' רצה קטשופ לחיץ ופרטנר א' התעקש לקנות קטשופ של אותו יצרן אבל לא לחיץ כי עליו היתה הנחת קופון) ועכשיו לסקר- חבר המושבעים היה צריך לקבוע איזה מההתנהגויות יותר גרוע, עם איזה התנהגות לא היית רוצה לחיות, ואתם, מה אתם חושבים, אילו הייתם צריכים לחיות עם בן זוג שיש לו רק תכונה אחת מהשתיים- עם איזה הייתם מעדיפים לחיות? מה יותר גרוע מבחינתכם?

אומר לך את האמת../images/Emo13.gif

הם משלימים זה את זה אם החסכן לא היה משתמש בקופונים כדי להוציא פחות הבזבזן לא יכול היה לבזבז באופן הזה. כך שעצם השימוש בקופונים מאפשר לשני יד רחבה לא יודעת מה יותר טוב שום קיצוניות אינה טובה לאיש אבל מעבר לכך אם יש כאן אובססיה זה בכלל מעצבן.........

wind22

New member
מצחיק,

אני זוכרת את התוכנית הזו עוד מהתקופה שהיתה לי טלויזיה. בכל אופן, מבחינתי זה חד משמעי, מעדיפה את החולמני שלא שם לב על מה הוא משלם. אם יש משהו שמבאס בבן זוג זה התחשבנות כספית ואיסוף שקל לשקל, או קופון לקופון במקרה הזה. אני חושבת שלטווח הארוך, האדם בדוגמה הראשונה שנתת, יודע יותר להנות מהרגע. מספק את תאוותיו כרצונו, לא חש שחייו סובבים סביב כסף, לא מסתובב בתחושת חוסר, או ש"עובדים" עליו. זו נראית לי גישה יותר בריאה לחיים. מעדיפה לחיות בתחושה שכסף זה לא הכל בחיים, גם אם אין ממנו הרבה, ולהנות מהדברים הקטנים. מעדיפה את המוצרים ש'אני' אוהבת ולא מה שהנהלת הסופר החליטה שיהיה בהנחה, כי זהעומד להתקלקל. בקיצור, אני עומדת על זכותי לבחור ולהנות. השתעבדות לקופונים שקולה לדעתי לכל השתעבדות צרכנית או לא צרכנית. אני אוהבת את החופש שלי, גם אם הוא קצת יותר יקר.

aviramh25

New member
אדיר. זה בדיוק מה שהולך אצלי בבית

הלוואי והייתי יכול לא לבדוק מחירים ולישון בשקט. אולי במדינות אחרות, פה בישראל היו אוכלים אותי בלי מלח (כמובן שאני כותב מנסיון של הרבה פעמים שנפגעתי בעבר) נכון מי שלא שם לב חי את הרגע ונהנה יותר. מצד שני בגלל האדישות הזו (ואולי זו עצלנות?) לדעתי תופעת שיטת "מצליח" הולכת ומתרחבת.

dify

New member
../images/Emo41.gifתשובה ושאלה נוספת לדיון

אז בתוכנית היה פער ממש ברור, "חבר המושבעים" העדיף באופן ברור ומובהק את הבזבזן ולפרטנר עם הקופונים הם נתנו ציון רע מאד. אז קודם כל, אני ממש ממליצה על הערוץ הזה, ועכשיו הסבר :) התוכנית לפני התוכנית הזו, היא תוכנית עם מאמנת כלכלית, משהו כמו אלון גל, שמגיעה למשפחות אמריקאיות הביתה, כאלו שיש להן אלף כרטיסי אשראי עם חובות בכל אחד מהם, ומלמדת אותם איך להתנהל נכון כדי לסגור את החובות שלהם ולהבטיח את הפנסיה שלהם, בניגוד לאפשרות שתוך חמש שנים בקצב הנוכחי הם יגיעו לחוב של מליון דולר. ופה נכנס הקטע שאני לא מבינה, הבחור ההוא שהוציא מאה דולר נוספים על כלום בלי לשים לב- הוא הסוג האופייני למשפחות הללו שהמאמנת מגיעה אליהן, של הוצאות בלי מעקב, בלי השגחה, בלי שיהיה להם שמץ של מושג שהם מוציאים לפעמים אפילו כפול (!) ממה שהם מכניסים כל חודש... הדרך שלה להוריד אותם לארץ זה לעקוב אחרי ההוצאות שלהם, להראות להם שחור על גבי חשבון את הסכומים המצטברים חודשית להוצאות שהם בכלל לא מרגישים (אתמול היתה משפחה שמוציאה על שני הכלבים שלה 1300$ לחודש!!) ואז היא בונה להם תקציב חדש שהוא מאד מאד הדוק, כי לא רק שהם צריכים לרדת ברמת החיים לרמת ההכנסות שלהם אלא הם צריכים לשלם חובות מה שמוריד אותם לחיות מהמינימום שבמינימום (היא השאירה להם 75$ לשבוע לכל הוצאות הפנאי כוללהטיפול בכלבים). וזה מה שאני לא מבינה- א. איך אפשר להעדיף לחיות עם המפוזר שלרגע אחד לא בודק ולא עוקב ולא איכפת לו בכלל? ב. איך בסופו של דבר משפחות יוצאות מהתנהלות כלכלית כל כך קלוקלת, אלא אם כן נופלת עליהם איזו ירושה נדיבה, הדרך היחידה שאני רואה זה לרדת לרמת חיים כל כך נמוכה שאפילו הקופונים בשלב הזה כבר לא יעזרו... אז באמת, זו שאלה שכל פעם מחדש מעניינת אותי, איך אנשים שרגילים לחיות בלי הגבלה והרבה מעבר להכנסתם, מצליחים פתאום לסגור את המינוס? באיזה מחיר זה בא?

prizman

New member
התשובה פשוטה.

קודם כל אל תאמיני למה שאת רואה בטלויזיה. וחוצמזה אם להודות על האמת, גם אם אקצץ ב 50% מההוצאות שלי לא ממש ארגיש בזה, כך גם הרבה אנשים, יודע שזה לא נכון להמון אחרים, אצלי זה המון בזבוזים מיותרים. בעיקר בתחום האוכל והבילויים אבל לא רק. אבל זו הדרך שבחרתי, כרגע מסתדר עם זה כלכלית. מה יהיה הלאה? לא יודע ולא ממש אכפת לי כרגע. אני חי היום, לא עוד שנתיים.

dify

New member
גם בלי טלוויזיה

ברור שכולנו מכירים אנשים שחיים על מינוס תמידי. וזה לא כל כך דומה למצב שתיארת- כי אתה מתאר מצב שאתה עומד בתוך מסגרת היכולות שלך, בעוד שמי שמגיע למינוס זה בגלל שהוא לא עומד במסגרת... על אחת כמה וכמה מי שהמינוס אצלו גדל מחודש לחודש. אני כן מסכימה איתך שרובנו יכולים לחיות בויתור על הרבה מאד מהביזבוזים שלנו (בפורום ניהול כלכלת משפחה שמו קישור לכתבה על משפחות המעמד הבינוני גבוה שלא גומרות את החודש... זה בטח לא בגלל שהם חיים בפחות משכר מינימום). אבל אני מניחה שמי שמגיע למצב שהוא מוציא כפליים מההכנסות שלו, לא יהיה לו קל לקצץ, הלוא אם הוא היה רוצה הוא היה יכול מלכתחילה להימנע מלהיכנס למינוס הראשוני. אני באמת תוהה איך אנשים משנים ברגע אחד מהקיצוניות אחת לשניה את ההרגלים שלהם ולחילופין, אם הם לא משנים, אז איך יוצאים ממינוסים מצטברים שכאלו?

prizman

New member
הגישה בישראל גורסת

שאוברדראפט הוא כמו כסף מזומן. גם אני חייתי כך הרבה שנים, זה די קרוב למציאות עד שהבנק מתחיל להתקשר. אז אין לאף אחד סיבה להתחיל לקצץ עד אז ולכן לא מקצצים. פלזמה 42 אינטץ? למה לא. שתי נסיעות בשנה לחו"ל? בטח. מזדה חדשה כמו של השכן? ברור. וכן הלאה. בטח שלא לוותר על סיגריות תוצרת חוץ או ביקור במספרה לפחות פעם בשבוע. איך משנים? כשאין ברירה. כל אחד מגלה את עודפי השומנים שלו, גם אותה משפחת מצוקה עם המרלבורו והפן. אלה שבאמת אין להם יכנסו פחות למינוס בד"כ. וחוץ מזה עדיף תמיד לחשוב מראש, לא חייבים לקנות דירת 4 חדרים (ידעת שכמעט כבר לא בונים דירות 3 חדרים בישראל בגלל חוסר ביקוש?) ולא מולידים את הילד השלישי כשלא ברור מהיכן אפשר לפרנס אותו.

מניסיון

העלית נקודה אחת שבאמת מאפיינת הרבה משפחות. יש עוד והרבה מאפיינים למשפחות שנכנסות למצוקה כספית. שינוי התנהגותי דורש המון אנרגיות, הלחץ הכספי לא תורם לאנרגיות

"פעמונים"

מצ"ב לינק לעמותת "פעמונים" הליווי ניתן למשפחות ללא תשלום!!!! מניסיוני כמתנדבת בעמותה < בתחום הזוגי > המתנדבים עוברים קורס מקיף ואחוזי הצלחה שלהם גבוהים ולטווח ארוך. משפחות שזקוקות לסיוע מוזמנות להכנס לאתר ולמצוא אינפורמציה לדרכי התקשרות.

kdr

New member
מת על התוכנית

היא משודרת המון פעמים, גם בשעות "נורמליות" יותר. נדמה לי שאת מדברת על הפרק עם זוג ההומואים. אני הייתי יורה בשניהם בגלל ההרגלים הדפוקים שלהם לקיצוניות. מנסיון, יש אמריקאים שקונים לפי קופונים. יש לי משפחה כזו בארה"ב. פעם רציתי לקנות חומר לפתיחת סתימות והם לא הסכימו כי זכרו שיש להם "קיופון" (כך מכנים את הקופון) לחומר הזה. אז נסענו הביתה, לקחנו את הקופון והם חסכו דולר. פסיכים !

למעלה