עכשיו אני
1. עד כמה אתם שורצים בפורומים? מעט יחסית כי אין זמן, אבל לפעמים אני יכול לשקוע בזה זמן רב. בד"כ אין לי זמן לזה. בעבר שרצתי הרבה יותר. 2. האם אתם מנהלים שיחות ערות במסנג'ר? לפעמים, ולפעמים ברשתות אחרות. אבל זה לא פתוח קבוע אצלי, כלומר מי שרוצה לשוחח איתי צריך לתאם מראש. 3. הדואל שלכם הוא זה של ספק האינטרנט שלכם או מה-WEB? הדואר העיקרי שלי הוא בכתובת של הדומיין שלי (אבל לא המקרה של תפוז).יש לי עותק של המכתבים גם בג'ימייל (אבל לא בכתובת שבה אני משתמש לשליחת מכתבים, או שהפצתי) וגם במחשב האישי העיקרי שלי בבית. בעבר כשמרבית ההתכתבות שלי היתה באנגלית הייתי משתמש בתוכנת דואר בשם פגאסוס. היא מדהימה כל עוד אתם לא משתמשים כמעט בעברית - לעברית היא לא נוחה. כיום, מצד אחד קשה לי לוותר על הפינוקים של התוכנה, ומצד שני אני סובל מחוסר הידידותיות שלה כלפי השפה העברית. את אאוטלוק אקספרס ואת מייקרוסופט אאוטלוק ניסיתי וממש זועזעתי. את ת'נדרבירד של מוזילה גם ניסיתי וגם לא אהבתי. נשאר לי לנסות עוד כמה תוכנות.אחר כך יש שאלה איך להעביר את כל ההגדרות והכתובות והדואר מפגאסוס לתוכנה החלופית וזה לא פשוט, בכלל. ממשק הווב של Gmail לא רע בכלל. יש לו כמה חסרונות על פני פגאסוס, אבל גם כמה יתרונות מפתיעים (הרעיון של תגיות: מעולה). 4. האם אתם צופים ביוטיוב ביוזמתכם או רק פותחים קישורים שנשלחו אליכם? לפעמים אחרי שנחתתי ב- youtube עקב הפניה, אני יכול עוד להמשיך לשוטט שם. 5. האם אתם מרבים לחפש מידע ברשת? כן. זה מהשימושים העיקריים. 6. האם האינטרנט מחליף אצלכם את האנציקלופדיה המסורתית? אכן. את האנציקלופדיות תרמנו. 7. בכמה דפדפנים אתם גולשים? ומי המועדף? בבית: פיירפוקס כמעט תמיד. יש לי גם IE7 לאותם מקרים נדירים בהם אני נתקל באתר שלא עולה בפיירפוקס. בעבודה: במחשב אחד פיירפוקס כמעט תמיד, ואינטרנט אקספלורר 8. במחשב שני, אינטרנט אקספלורר 8. כפי שאפשר להבין, הדפדפן המועדף עלי הוא פיירפוקס. 8. האם אתם גולשים בבית ובעבודה באינטרנט? בבית, כן. בעבודה, רק בענייני עבודה. 9. מה עושים כשאין אינטרנט זמין עקב תקלה? תלוי מה הדחיפות של הצורך. יש לי חשבון אצל שתי ספקיות, ויש לי מודם טלפוני רגיל, למקרה שה- ADSL לא עובד, כך שלמקרים דחופים (כמו שליחה של דואר דחוף) יש לי תמיד אינטרנט. ככלל, אני מסתדר בלי אינטרנט אם אין צורך מיוחד - יש כל כך הרבה מה לעשות. 10. האם גולשים גם מהנייד? אוהבים את זה? אני לא.