סקר:

Yaki J

New member
ולהבהרה- זו אמירה כללית לא ספציפית כלפייך

את דווקא התחשבת בשכנים שלך שזה מאד יפה. יש לי שכנים שבכוונה עושים על האש בכיפור כדי לעצבן שכן דתי.

My Little Fairy

New member
חששתי שתביני שהתכוונתי אליך.

דיברתי באופן כללי לאנשים שמסרבים לקבל שקיים משהו שאין לו משוואה מדעית מוכחת. לא מכירה אותך, אבל דווקא מתרשמת שאת מאוד רחבת אופקים. תהני מקריאת הספרים כל עוד את יכולה. אני בטוחה שמאוד תהני מספריו של ד"ר ל. וויס.

צמתי והייתי בבית כנסת כל היום

סה"כ הצום עבר קל מאוד ועכשיו מתכוננים לסוכות

היפ הופ1

New member
לא צמתי

כל העניין לחפר על החטאים זה מוזר ל כי תראו אני חיה כל השנה ובסוף השנה אני צריכה להתנצל על הדברים שעשיתי? ועוד להתענות? לא בשבילי כל זה ולגבי האח הגול כולם צמו חוץ משיפרה צבר ורנין

יNOT

New member
בדיוק

יום כיפור ורעיון הכפרה הזו "ברגע" , זה ממש דומה לנוצרים. אף אחד לא שם לב? מי העתיק ממי?

יNOT

New member
בגלל שאצל הנוצרים אפשר לבקש כפרה על כל

העוונות בתפילה אחת. 10 דקות אחרי אתה יכול לחטוא שוב. אצליהם למען האמת אתה יכול לבקש סליחה בכל ימות השנה. אבל העיקרון שסולחים לך ברגע בגלל תפילה אחת הוא דומה.

My Little Fairy

New member
זה לא עובד ככה בכלל.

כל הרעיון של הצום הוא לא להתענות, אלא להתעלות ברוחניות. להתנתק מכל תאוות גשמיות ולהתחבר לרוח. אנשים הצמים ומעבירים את היום בתפילה, מגיעים לדרגת מלאכים. יש קטע בתפילה שכל השנה נאמר בלחש מפאת קדושתו, אך ביום כיפור הוא נאמר בקול רם מפני שהמתפללים התעלו מעל לגשמיותם ועתה רוחניים בדרגה שיכולים לומר אותו בקול. זהו יום מאוד רוחני וכולם בו מתעלים, גם מי שלא צם, אלא שמי שצם מתעלה במיוחד. כשהאדם נמצא בדרגה הרוחנית הגבוהה הזו, יש לו הזדמנות לשפר את עצמו. מחילה על חטאים נעשית אך ורק כאשר האדם מתחרט עליהם ולא חוזר עליהם עוד.

יNOT

New member
מעניין איפה התחבאו בזמן הזה...

כל אלו שבחרו לא לצום. שמה בטוח היו עושים להם לינץ'

ShukyD

New member
אני צמתי בסוף

בהתחלה שקלתי אם לצום או לא והתחלתי כמו כל שנה, לצום עד שימאס ולא נמאס עד הסוף המזג אוויר היה טוב, ישנתי הרבה, קראתי קצת, טיילתי קצת. וכבר היה לי דיון ענק עם איתי בל על מה יום כיפור מסמל אז אני לא אכתוב פה שוב
ובקשר למשתתפים ענו לך כבר ומה איתך? תעני על השאלות

BeN ShaDe

New member
פעם ראשונה שהצלחתי לסוף עד הצום.

ואפילו שהסתיים הצום - לא הייתי רעב , אלא רק צמא. אתמול בית כנסת , אחרי זה טאקי עם חברים , אחרי זה שינה , אחרי זה עוד בית כנסת , אחרי זה עוד שינה , אחרי זה עוד בית כנסת ו.......... זהו. הבנתי מהצום הזה שאנחנו אוכלים רק בגלל 20% של רעב וכל שאר ה-80% זה בגלל הרגל האכילה שלנו (תמיד מה נאכל , מתי נאכל).

יNOT

New member
סתם שאלה, צום זה בריא או לא?

עזבו אתכם מכל הקטע של התענות ודת, שאלה בריאותית...

BeN ShaDe

New member
צום זה

לא לאכול , משמע להפסיד קצת קלוריות וקצת להתנקות בגוף. אז אפשר להגיד שכן. :)

יNOT

New member
שכן זה בריא?

אוקיי, אני לא משוכנע שזה נכון, אבל שאלת המשך
אז למה לצום פעם בשנה רק?! לא שווה לעשות את זה כל סופ"ש ?

Prime Time

New member
בריא יותר עם שתיה, בלי אכילה

ויש דתות שעושות את זה יותר (המורמונים צמים פעם בחודש אאל"ט)

למעלה