סקר:

guypele

New member
סקר:

איך היית מגדיר/ה את עצמך ביחס לדת היהודית?

אמ...

אישית, יש לי כבוד רב לדת היהודית, אבל אני לא מאמינה באלוהים על-כן איני דתייה. מצד שני, אני כן שייכת למסורת של מה שנקרא "העם היהודי" (לא במישור הדתי)

adva g

New member
אני לא אוהבת את רעיון הדתות בכלל...

ואת הדת היהודית אני לא ממש מכבדת.

מכבד גם מכבד.

יש לי גם אמונה בכוח עליון,ואני נוטה להאמין שהוא אלוהים,אבל אני לא שומר מצוות,ולא הולך על פי התורה,אבל צם ביום כיפור ולא אוכל חמץ בבפסח,כדי "להיות חלק מ..." וכן,בחגים גם בתי כנסת באים בשבילי בחשבון.

m y s e l f

New member
חילוני

לא מאמין באלוהים. אצל הספרדים אין לי מושג מה קורה מבחינת הדת, אבל האשכנזים יוצאים השואה מתחלקים לשלוש קבוצות: הראשונה מורכבת מאלה שעקב מלחה"ע השנייה הפסיקו להאמין באלוהים ונעשו חילונים לגמרי, השנייה הם אלו שנכנסו אפילו עוד יותר חזק לקטע של האמונה באלוהים ובדת היהודית מכיוון שמלחה"ע השנייה נגמרה וזה מראה (לפי טענתם) על קיומו של איזשהו גורם חיצוני שגרם לכך, והשלישית מורכבת מאלו שמצאו פשרה (רפורמים, קונסרבטיבים...) אני משתייך לקבוצה הראשונה, כי לדעתי היא נגמרה אך ורק בגלל ארה"ב, ברית המועצות ובריטניה. אבל למרות שאני לא מאמין אפילו לא קצת באלוהים בגלל הסיבה הנ"ל, אני מכבד את הדת היהודית. מבחינת ברית מילה ובר מצווה, לא יותר. מצטער, אני פשוט לא מסוגל להאמין שאם יש אלוהים הוא עשה כזה דבר ל"עם הנבחר" שלו.

Vendetta

New member
אני רק רוצה להוסיף

שהזרם הרפורמי והקונסרבטיבי נוצרו זמן רב לפני מלחמת העולם השנייה. וגם שחילונים הם לא אתאיסטים, ויש הבדל.

CANDY MAN

New member
ואני רק רוצה להוסיף...

שמלחמת העולם השנייה הסתיימה בעזרת ארה"ב ולא בעזרת ה´. אם אתם רוצים אתם יכולים להגיד תודה רק לארה"ב (למרות שבתחילת המלחמה הם סירבו לעזור ליהודים, אבל ככה זה העולם מאז ועד היום). רק אינטרסים!! ברגע שפגעו בארצות הברית הם התעצבנו וזה נגמר! אלוואי שקח יקרה גם הטרור הפלשתינאי. אמן! ה´ לא עזר לנו שרצחו לנו 6 מיליון יהודים בשואה וה´ לא עוזר לנו עכשיו כשנטבחים כל יום ילדים נשים וגברים.

Vendetta

New member
זו דעתך כמובן

ולא רק ארה"ב השתתפה במלחמת העולם השנייה. והם בכלל לא הצטרפו למלחמה כדי לעזור ליהודים, אלא כתגובה להפצצת פרל-הארבור.

אריאל1

New member
ואם זה הי תלוי בארה"ב

הם היו מעדיפים שהיהודים יגמרו קודם. מה לעשות לפעמים לא הכל הולך.

אריאל1

New member
למרות שבזמן האחרון אני לא כאן יותר

מדי. דתי (לאומי) ואפילו חרדי (לאומי). סתם מתוך העיקרון הרפורמיות התחילה בתקופת ההשכלה האירופית כלומר לפני כ200 שנה אם אני לא טועה.

CANDY MAN

New member
זה לא משנה את העובדה...

שהם אלו שהצילו אותנו. כבר כתבתי שאני יודע שזה נבע אך ורק מאינטרסים אישיים אבל אני מעדיף להודות להם ולא למשהו שבחיים לא עזר לי... אם הייתה פורצת מגפת נאצים וכל הגרמנים היו מתים אז הייתי אומר שה´ עזר לנו, מעניין למה זה קרה רק בתנ"ך... אולי הוא לא אוהב אותנו יותר?

Vendetta

New member
תסתכל על ההיסטוריה במובן

הרחב יותר, ותיווכח שהשתלשלות האירועים (במיוחד האירועים שקרו לנו) היא כמעט מתוכננת ומדוייקת. ובתנ"ך כמעט תמיד ה´ עזר לבני-ישראל רק כשהם עזרו לעצמם. לא בעזרתם אברא-קדברא הוא הציל אותם, אלא בעזרת חרב ורומח. לכן אני לא מבין מאיפה הוצאת את המסקנה שאם אלוהים עוזר לך זה צריך להיות בדרך מיסטית ומיסתורית. אין קשר בין הדברים.

CANDY MAN

New member
ים סוף? עשר המכות? יונה והלוויתן!!

כל השנים האלו מכרו לי לוקשים מהתנ"ך ועכשיו שאני רוצה לראות את הדבר האמיתי ה´ לא פה כדי לעזור לנו!!! אז איך זה שאנחנו העם הנבחר? יכול להיות שה´ עזב אותנו לטובת עם נבחר אחר? אולי הוא עזב לפלשתינאים? הרי בזכותם כל העולם שונא אותנו...

Vendetta

New member
המיסטיות היא בעיקר בסיפורי יציאת-

מצרים. חוץ מהסיפורים הקשורים ליציאת-מצרים, אין שום דבר מיסטי.

תסלחו לי שאני

קוטעת אתכם באמצע... אבל מבחינתי, כאדם לא מאמין, אין שום מיסטיות בסיפור יציאת מצריים, ואני אסביר (לצערי אני לא זוכרת הכל, אבל זה מה שיש): # יציאת מצרים והתפרצותו של הר הגעש "סנטוריני" ביוון מתוארכים באותו זמן - 1446 לפנה"ס. # המרחק בין הנקודות הוא 800 ק"מ. # כתוצאה מהתפרצות הר הגעש, נכחדה כמעט לחלוטין התרבות המינואית בכרתים (מרחק של 100 ק"מ!). # באיזור מצרים אין הרי געש. הסברים (הכל מבוסס על מחקרים): המכות: דם: 1. עירוב של אפר וולקני, גופרית ומים יוצרים מים בצבע אדום. 2. גופרית (למעט במינון מינימלי) היא רעילה. 3. בבדיקת משקעים בדלתאת הנילוס גילו משקעים וולקנים התואמים בדיוק את זמן יציאת מצרים. 4. המשקעים תואמים אחד לאחד את המשקעים שמתגלו בסנטוריני. צפרדע, כינים, ערוב, דבר: אני לא זוכרת את ההסבר המדויק, אבל זה קשור לאובדן מקורות מזון, ונדידת בע"ח (גם הדבר שמקורו במכרסמים). חושך: כבר עברנו על כך שהאפר הוולקני הגיע עד מצרים, ואפר וולקני בכמויות (כמו בתקופה המדוברת) גורם להאפלה זמנית עקב העובדה שהוא חוסם אור כאשר הוא באוויר. ברד: בהמשך להסבר על חושך - אפלה גורמת לירידת טמפרטורות, מה שגורם למשקעים וחוצמזה, מצאו בדלתא גם טוף (אבן קלה שנוצרת מהתפצות וולקנית ומקורה באיי יוון), ומניסיון, ההרגשה שלה היא כמו של ברד. בכורות: כאן הסיפור מתחיל להיות מעניין... 1. המילה "בכור" בתנ"כ מופיעה בהרבה מקומות בהקשר של אח"מ. 2. האח"מים במצרים גרו בבתי אבן, לעומת "פשוטי העם" (וכנ"ל בני ישראל) גרו בבתי בוץ וקש. 3. סנטוריני עד ההתפרצות היה הר געש תת-מימי, לאחר ההתפרצות, כל ההר נהרס ומסביבו נוצר מעין "חצי סהר" של משקעים וולקנים הידוע כיום כאי סנטוריני. 4. התפרצות כזו, גוררת בעקבותיה רעידת אדמה. 5. בתי אבן הם הראשונים ליפול והראשונים לגרום נזק בנפילתם, לכן הראשונים (והיחידים כמעט) להפגע הם הבכורים- האח"מים. ויש המשך... חצית ים סוף: כמו שכתבתי, הר הגעש סנטוריני בעצם שקע, מה שהביא לירידת מפלס הים התיכון - בדר"כ מוביל לצונמי. (משערים שהגל במהירותו המירבית הגיע ל500 קמ"ש!) לבני ישראל היו כמה שעות לחצות את הים בין ירידת המפלס לבין הצונמי ששטף את צבא פרעה. עמוד האש: לגבי זה, אני עדיין קצת סקפטית, אבל: מעריכים ש"עמוד האש" שנוצר מההתפרצות הגיע לגובה של 60 ק"מ, על-כן אפשר לראותו ממרחק 800 ק"מ. עד כאן להיום, אני ממש רוצה לישון
אז לילה טוב אור רבני

Kgt1

New member
אני יהודי. איך אני מגדיר את עצמי

ביחס לדת הזו? שאני יודע שאני יהודי. אני גאה להיות יהודי. אני לא מראה את זה בדרך של שמירה על מצוות ודברים מהסוג הזה אבל אני מאמין שכנראה שיש כוח עליון בשמיים...

EverMan

New member
הגדרה עצמית

שלי בנוגע לעצמי , זה יהודי. אני לא רפורמי , אני לא דתי , אני לא חילוני , אני לא חרדי. אני אוהב את היהדות אבל אני לא אוהב את הכפייה שנעשית בנוגע אליה , ואני לא מדבר על כפייה דתית , אני מדבר על כפייה תוך דתית , עד מצוות לא אקטואליות ולא נכונות , אם פעם לא היו נוסעים בשבת כי זו הייתה טירחה רבה מדי , אזי היום זה לא , ואם פעם להדליק מדורה הייתה טירחה בשבת , היום זה לא. ועוד דבר שדיי מרגיז בנוגע לזה זו הפרשנות הסלקטיבית , חז"ל פירשו ש"אין לאכול גדי בחלב אימו" לזה שאסור לאכול חלב ובשר , דבר לא נכון בעליל ! תסתכלו על השומרונים למשל שסיגלו לעצמם הרבה ממנהגי ישראל , הם פשוט עושים את החוק כמשמעותו , לא כפרשנות עקיפה. אני מעריך את הדת , היא דת נהדרת , אני גם התעיינתי בקבלה , אבל אני לא אכנס למערכת מגבילה וסגורה שאנשים בה לא מקבלים ושונאים את כל אשר אינם הם, ובנוסף לא מוכנים לראות מטר מעבר לספר ולחוקיו. גם בתור יהודי צריך לזכור שיש עולם מסביבנו , וצריך להתעדכן , וצריך להוסיף , אני למשל מאמין , שאין שום סיבה שלא נבנה בית מקדש שלישי בעצמנו. בית מקדש שני בנו לבד , ללא אישור אלוהי , עכשיו יש לנו פה מדינה ! מדוע לא בונים אחד ? כי אבדו הכהנים ? כי זה לא בדיוק כמו פעם ??? אז שלא יהיה ! אנחנו נעשה יהדות שמתאימה לתקופה שלנו ... במקום לחכות שאנשים יקומו מקבר , אפשר ליזום את הדת בצורה יפה , להקים פולחן יפה וחדש. לכן , אני לא אגדיר את עצמי כשייך לזרם כלשהו , אני פשוט יהודי , ואני פשוט ישראלי.

Vendetta

New member
מסכים איתך לחלוטין ענבר!

ואם לומר את האמת, מה שציינת זו רפורמציה של היהדות - דהיינו התאמתה לפי התקופה, ופלורליזם יהודי.

למעלה