הגדרה עצמית
שלי בנוגע לעצמי , זה יהודי. אני לא רפורמי , אני לא דתי , אני לא חילוני , אני לא חרדי. אני אוהב את היהדות אבל אני לא אוהב את הכפייה שנעשית בנוגע אליה , ואני לא מדבר על כפייה דתית , אני מדבר על כפייה תוך דתית , עד מצוות לא אקטואליות ולא נכונות , אם פעם לא היו נוסעים בשבת כי זו הייתה טירחה רבה מדי , אזי היום זה לא , ואם פעם להדליק מדורה הייתה טירחה בשבת , היום זה לא. ועוד דבר שדיי מרגיז בנוגע לזה זו הפרשנות הסלקטיבית , חז"ל פירשו ש"אין לאכול גדי בחלב אימו" לזה שאסור לאכול חלב ובשר , דבר לא נכון בעליל ! תסתכלו על השומרונים למשל שסיגלו לעצמם הרבה ממנהגי ישראל , הם פשוט עושים את החוק כמשמעותו , לא כפרשנות עקיפה. אני מעריך את הדת , היא דת נהדרת , אני גם התעיינתי בקבלה , אבל אני לא אכנס למערכת מגבילה וסגורה שאנשים בה לא מקבלים ושונאים את כל אשר אינם הם, ובנוסף לא מוכנים לראות מטר מעבר לספר ולחוקיו. גם בתור יהודי צריך לזכור שיש עולם מסביבנו , וצריך להתעדכן , וצריך להוסיף , אני למשל מאמין , שאין שום סיבה שלא נבנה בית מקדש שלישי בעצמנו. בית מקדש שני בנו לבד , ללא אישור אלוהי , עכשיו יש לנו פה מדינה ! מדוע לא בונים אחד ? כי אבדו הכהנים ? כי זה לא בדיוק כמו פעם ??? אז שלא יהיה ! אנחנו נעשה יהדות שמתאימה לתקופה שלנו ... במקום לחכות שאנשים יקומו מקבר , אפשר ליזום את הדת בצורה יפה , להקים פולחן יפה וחדש. לכן , אני לא אגדיר את עצמי כשייך לזרם כלשהו , אני פשוט יהודי , ואני פשוט ישראלי.