סקר

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
סקר../images/Emo70.gif

מה דעתכם על נישואים, כאשר בני הזוג שונים ב:
דת (דתי, חרדתי, מסורתי, חילוני וכו')
מוצא (ספרדי, אשכנזי וכו')
פוליטיקה (ימין, ימין קיצוני, שמאל, שמאל קיצוני, מרכז וכו')
אחר למה לשים לב יותר, למה לא? כמה צריך להכניס את הנושאים האלה לבית, למשל שיחות על פוליטיקה?

אמ..

נראה לי שמוצא הכי פחות חשוב. דת ופוליטיקה זה דברים שהם חלק בלתי נפרד בחינוך של הילדים, בגלל זה נראה לי חשוב שלהורים יהיו דעות דומות. אבל לא יודעת, אולי להפך, אולי עדיף שיהיה שונה כדי שהילד יכיר מהתחלה את שני הצדדים ואז הוא יהיה יותר אובייקטיבי בדעות שלו ולא רק כי ככה ההורים שלו חושבים. (בדרך כלל אנחנו באותה דעה עם ההורים, לא?)

יובל 8 1

New member
לפי דעתי

זה בעייתי כשהדעות הפוליטיות או הדתיות בבית שונות כי זה יכול לגרום לבלבול אצל הילדים. אני מכירה מישהו שגדל בבית כזה והיה לו ממש קשה כי כל צד ניסה למשוך לכיוון שלו והוא פשוט לא ידע מה לעשות עם עצמו. זה באמת מסובך.

יובל 8 1

New member
סליחה פיצול אישיות

אבל מצד שני זה גם נורא תלוי בהורים. איך הם מציגים ת'דעות שלהם, מה התגובה שלהם כשהילד מנסה לגבש דעה משל עצמו וכו... ואם הם לא מנסים לכפות על הילד כל אחד ת'דעה שלו אלה מציגים אותה ונותנים לו הרגשה שהוא יכול לבחור (בלי שהם יישפטו אותו) זה דווקא יכול להיות טוב. אבל לכו תמצאו הורים כאלה...

music freakit

New member
לפי דעתי

לפי דעתי אפחד מהם לא באמת משנה בחינוך של הילד, כל עוד ההורים מודעים לזה שהם שונים ושצריך לדעת איך לחנך את הילד. כלומר, ללמד אותו לקבל אחרים, ללמד אותו לבחור מה הוא רוצה להיות, אם עושים את זה נכון זה יכול אפילו להיות ממש מועיל.

yedo

New member
אני לא מסכים איתך

אני חושב שדת ודעה פוליטית הם דברים מכריעים בחינוך ילדים....

music freakit

New member
לאו דווקא

אני מכירה המון בני נוער בגילנו שבבית יש להם דיעה פוליטית שונה משלהם, והום גיבשו לעצמם דעה פוליטית משלהם דת זה כבר משהו אחר, כי זה תלוי איך זה מתבטא בחיים שלהם..

yedo

New member
אבל...

בדרך כלל הדעה הפוליטית בבית משפיעה על הדעה של הילד... אבל תמיד יש יוצאי דופן.. גם אם הילד לא קיבל את דעת הוריו הוא נשאר באותו צד של המפה ברוב המקרים. אצל חלק מהמקרים הילדים רואים את זה שיש להם דעה פוליטית שונה משל ההורים שלהם כאקט של מרדנות...

music freakit

New member
לא נכון

זה ממש תלוי באיך ההורים מחכנים את הילד אם הדיעות הם כמו של ההורים אז יכול להיות שהוא מסכים איתם, לאו דווקא שזה בגלל שזה הדיעות שלו וזה לא אקט של מרדנות, זה נשמע טיפשי שילד יבחר דיעה פוליטי כי הוא נער מתבגר שבא לו למרוד בהורים... אם ההורים מגיל צעיר מלמדים את הילד שהוא תמיד יכול לבחור, ולא משמיעים לו את הדיעה שלהם במטרה שהוא יושפע מזה- אין שום סיבה שהוא לא יבחר דיעה משלו. הכל תלוי בחינוך של ההורים...

הדברים האחרונים שאמורים להשפיע

למי איכפת מוצא, דת או פוליטיקה כשמדובר באהבה? דוגרי, זה אולי יהיה קשה אבל האהבה של בני הזוג זה מה שיגרום לחינוך להיות הכי טוב שאפשר. אני מכיר לא מעט זוגות בעלי דעות פוליטיות שונות וגם דת שונה (מוצא שונה זה כבר פסה...). מסובך? בעיתי? נתגבר!!!

למעלה