סקר!

marik

New member
זה לא בסדר...

לכן המצעד מתקיים בחמישי בערב - כדי למנוע מצבים כאלה. ככה לא יהיה חם, ולא יהיה אור, ולא תהיה סיבה להתפשט.

נושבו

New member
חח הם לא מתפשטים בגלל שחם...

זה סתם בשביל הכיף שלהם.. כדי להראות חופש..

marik

New member
אני חושב שהם עושים את זה

בשביל הפרסום והפרובוקציה. אבל בירושלים בשנה האחרונה, וגם השנה - יש מדריכים שידאגו שזה לא יקרה. וגם הגיונית, רוב הסיכויים שזה לא יקרה. בכל מקרה - גם אם זה יקרה - זה לא בסדר ולא צריך לקרות. אבל לא בגלל זה החרדים נלחמים בנו, ולא בשביל זה אנחנו נלחמים חזרה.

דנטל

New member
../images/Emo45.gif על הכל, פרט למשפט האחרון

לדעתי, הם כן נלחמים בגלל זה. נכון שיש להם בעיה עם הנטיות המיניות עצמן, אבל לא צריך להפריע להם שתקבלו זכויות כמו כולם. כן מפריע להם שהמצעד הזה מלא בעירום.

marik

New member
אז בהתחייבות...

הבית הפתוח מתחייב שלא יהיה עירום. כמו שנאמר - יש מדריכים וסדרנים לאורך כל המסלול שידאגו שדברים מסוג זה לא יקרו. המצעד גם צועד בשעות הערב, כדי למנוע ולצמצם כמה שאפשר את המקרים האלה. ובכל מקרה, מקרים בודדים לא מצביעים על הרוב, וכששמים על כף המאזניים לטוב ולרע את המצעד - ברור שהטוב מנצח והוא חייב לצעוד!

ItsikH

Member
לא ממש ה"מצעד" בשנה שעברה - במרכאות מפני שנערך באצטדיון גבעת רם - נערך בנובמבר, היה קריר ואף אחד לא התפשט. לפנות ערב בחור אחד (חמוד יש לציין) החליף חולצה כי נהיה לו קר. נחשו איזו תמונה התנוססה בכל העיתונים? התשקורת משקרת.

נכון שירושלים היא עיר של כולם,

אבל למה לעשות דווקא? למה לא לעשות בת"א שם לא יזרקו על אנשים קופסאות שימורים וחיתולים מסריחים. אני מאוד בעד אבל לדעתם (רובם) זה תועבה ובלה בלה בלה אז למה להביא להם את זה מול העיינים?

marik

New member
לא מביאים להם שום דבר מול העיניים

המצעד עובר בשטחים חילוניים לגמריי של העיר. כל הנימוקים של עיר קודש ותועבה ומפריע - זה בולשיט. המצעד צועד מרחק של 500 מטרים בלבד! באיזור חילוני לגמריי. שלא מפריע ולא מציק ולא מזיק. הידעתם שהחרדים הוציאו פשקוואל נגד הסטרייטים הצועדים ברחובות ת"א בעירום חלקי בדרכם לים - ומוחים נגד זה? והעירייה בת"א מצטרפת אליהם לקריאה... כן כן!! מעכשיו - כולם, גם הסטרייטים כולכם - תתלבשו בגדים צנועים ותלכו לים בצנעה. ורק שם, תפשטו את בגדיכם ותיכנסו למים. אחר כך - תתלבשו ותחזרו הביתה לבושים!!! חלילה שנראה מי מכם צועד ללא חולצה ברחובות! כי אז יקום קול שחור גדול וימחה כנגדכם. ומה עשו כל תושבי העיר הסטרייטים? התעלמו בהינף יד!! למה לכם מותר להתעלם, לזלזל בהם, ובמקרה הזה הם לא עושים בלאגאן?? הרי גם כאן - בנותיהן החסודות נחשפות למראות לא צנועים בלשון המעטה... והרי לכם ההבדל בין סטרייטים לגייז בארץ - וחוסר הסובלנות - וחוסר התרבות - וחוסר הכבוד - ועל כל אלה אנחנו נלחמים. לא על הזכות לצעוד... ולא כי זאת ירושלים... ולא כי אנחנו עושים דווקא לחרדים. החרדים מעניינים לנו את קצה השפיץ! מעניין אותנו הכבוד, הזכות לשויון, הסבלנות, הקבלה, התנאים וכל השאר. אם היה לנו את כל אלה - לא היינו צריכים למחות! אם לסטודנטים הכל היה טוב - הם לא היו שובתים! ועל אותו משקל גם אנחנו! אבל לא הכל טוב לנו... ולכן אנחנו מפגינים! המצעד הוא בסך הכל הפגנה המונית, עם שלטים, דגלים, סיסמאות, מחאות, קבוצות, ודיעות - רק שההפגנה מאושרת חוקית, וללא אלימות! רק אהבה ומסר אחד ברור - תנו לנו לחיות כל כולם! ועד שזה לא יקרה - אנחנו נמשיך לצעוד!! כי זכותנו למחות במדינה דמוקרטית.

תגיד\י, קראת בכלל מה שכתבתי? S:

כל החרא הזה של עיר קדושה לא קשור. אם לחרדים מפריע שזה בירושלים למה דווקא לעשות שם? למה חייבים דווקא לעצבן? ידוע שהחרדים היו מאוד אלימים ושום דיבור איתם לא יעזור אז למה לא לעשות את זה במקום שלא מפריע לאף אחד...

marik

New member
כי אנחנו לא נכנעים לטרור

כשמדובר על החיים שלי, הזכויות שלי, וכל מה שמגיע לי - אני לא נכנע כל כך בקלות. גם אני וגם את/ה משלמים מיסים - החובות שלנו זהים במדינה. אבל הזכויות.... אוהווו פה זה כבר סיפור אחר.... וזה למה? כי אני הומו? אז אני נלחם. וכשזה קשור אליי ישירות - אני נלחם והרבה יותר גרוע מהחרדים. זה הבית שלי, וזאת הדרך היחידה שמוכרת לי. כל דרך אחרת נוסתה ללא הצלחה. והמצעדים הוכיחו בעבר את הצלחתם, בארץ ובעולם. ולכן הם ימשכו!

marik

New member
ידיעה בציבור

זוגות יכולים להיחשב היום כידועים בציבור, שזה עדיף מכלום. ידיעה אצל חברי הכנסת ובכנסת. הם אלה ה-20 שהצביעו נגד החוק המחריד שעבר אתמול. תקציבים מגופים שונים ותרומות מארגונים שונים. חשוב לציין, שהמצעד שמפורסם בכל אמצעי, מראה לכל אלה שחיים חיים של פחד והסתרה, שמותר ואפשר לחיות גם בגלוי. לא צריך לסבול את החיים האלה, אלא אפשר גם להנות אותם. אחרי כל מצעד יש בדר"כ גל של יציאה מהארון, ושל אנשים שמתחילים להבין את המשמעות האמיתית של לחיות בחופש! בכבוד! כמו שהם רוצים באמת. בלי לשקר ובלי לפחד ובלי להסתיר. וזאת התרומה הכי גדולה של המצעד הזה. לגבי ירושלים, שרק בה המצעד הוא פוליטי לגמריי - אני לא מודע לכל ההישגים - אבל אני בטוח, גם בלי לבדוק ולברר את זה קודם - תרימו טלפון לבית הפתוח ותשאלו - ויספרו ויסבירו לכם בשמחה. ותופתעו לגלות אפילו כמה מהדברים קרו והצליחו בגלל המצעדים. רק בזכות המצעדים, אנחנו מראים לבעלי עסקים את הכוח שלנו, לכן יש לנו בתי קפה, פאבים ומועדונים מושקעים ביותר! הרבה יותר משל הסטרייטים ברוב המקרים. רק בזכות המצעדים, אנחנו מקבלים תקציבים מהעיריות לאירועי תרבות שונים, כמו פסטיבל הקולנוע ההומולסבי, טיפולים שונים, עזרות וסיוע וייעוצים למיניהם רק בזכות המצעד, הממשלה ממשיכה לממן ולהפעיל את תחנות הבדיקה לאיידס - בחינם! אילולא אלא - הם כבר היו נסגרות והיינו חייבים לשלם עבור בדיקה אנונימית, או להיחשף בבתי החולים בשמנו ופרטים עלינו. רק בזכות המצעד, נכון להיום, שכירים יכולים להיאבק ולקבל הטבות סוציאליות עבור בן זוגם. לא תמיד זה יעבוד, אבל לעיתים כן. יש עוד הרבה עבודה... והממשלה חייבת להתעורר ולהבין שאנחנו המונים! והרבה מהעם שהם מובילים זועקים לשינוי. ואת השינוי הזה חייבים לקדם. זה קשה... אבל אל תשכחו שרק 25 שנה אנחנו חוקיים במדינה הזאת. ואנחנו מעטים מול רבים. ובהתחשב בנסיבות - אנחנו מתקדמים לאט מאוד, אבל כמו שציינתי מקודם - כל ההישגים שלנו נבעו רק מהמצעדים ובתי המשפט בארץ. (וביחס לזמן מול תועלת - אנחנו תותחי על! כי ב-25 שנה להשיג את מה שהשגנו ביחס כזה של מעטים מול רבים, זה הישג לנו).

ItsikH

Member
זו בדיוק מטרת המצעד לא חוכמה להציל נשמות מהגיהנום כשאתה יושב במקום בטוח. בגיטו שינקין מערב אין צורך ממשי במצעד, הוא לא ממש תורם שום דבר חוץ מאשר לספונסרים ולמארגני המסיבה שבסיומו.

דנטל

New member
"לעשות דווקא" זו דרך מטומטמת להעביר מסר

הדתיים בטוח לא צריכים לשלוט על כולם ואפילו לא רק על הירושלמים, אבל גם לא צריך לשחק פה בגנון. כן, לא נאה להם... ואפשר להתחשב בהם. המצעד התקיים כמה שנים בתל אביב ללא בעיות, אז לא חייבים לחפש בעיות בכח.

לא התכוונתי שדווקא..

ואני חושבת שצריך לכבד אחד את השני. אבל לא בצורה הזו שהם צועקים עליהם ומקללים ואפילו שרפו פחים בתחילת השנה רק שלא יהיו פה, אפשר להגיע לפשרה. ואפשר לעשות דיון בצורה נכונה ונעימה. (למשל בתחילת השנה שהיה דיון על מצעד הגאווה הדוסים שרפו פחים בשכונה שלי וליד הבית שלי ובאמצע הלילה בערך ב3 בבוקר היה פה אש ענקית וכל העצים נשרפו וזה היה צמוד למיכל גז ככה שכל הבתים פה יכלו לעוף לאלף עזאזל..) אז באמת התחשבות משני הצדדים.

marik

New member
רק זה?

ומה עם איומים ברצח? ובזמן מלחמת לבנון השניה - לא מעניין אותם מהמדינה שלנו והם ממשיכים במאבק שלהם? אצלנו נחטפים ונרצחים חיילים - והם מאיימים ברצח ומהומות? ההומואים שאתם כל כך נגדם - דוחים את המצעד, מתחשבים במדינה ותושביה, אוהבים אותה, משרתים אותה ואת צבאה - בזמן שהחרדים והדתיים - ממש לא! כלום מאלה! מה עם דקירות ונסיון לרצח? מה עם אלימות פיסית? אלימות מילולית? לא נתנו לחבר העירייה הגאה היחיד שלנו לדבר? זלזלו בו ופגעו בו ויותר מזה... עברו על חוקים בסיסיים של דמוקרטיה ואתיקה מקצועית? אני רוצה לראות את ראש הממשלה שלנו קם והולך בזמן שמישהו מדבר אליו... זה בדיוק העניין - לא נעים להם לשמוע או לראות - הם תוקפים. במקום להקשיב, ללמוד - ולהגיב. הם לא חייבים להסכים - אבל יש דרכים.... אם אני על כל דבר שלא נאה לי - יתחיל מהומה - מהר מאוד אני ימצא את עצמי במעצר. בזמן שהם והילדים שלהם באים עם סכינים ואלות - ובהוראה מפורשת של הרבנים שלהם - ללא ת.ז. כדי שלא יזהו אותם אחכ בחקירה. לפעמים אני חושב שאחינו גרועים יותר משכנינו!

נכון.

רק נתתי דוגמה הכי פעוטה... ויש כל כך הרבה. ולמה לנו להתחשב באנשים שמאיימים לרצוח בגלל זהות מינית?

למעלה