בשמחה רבה - בבקשה../images/Emo13.gif
אוקיי אז האמנים/להקות שברשימה די מככבים אצלי:
הונגריה - Omega - להקה ותיקה מאוד, והמפורסמת ביותר שאי פעם יצאה מארץ המדיארים. הם מנגנים יחד עוד מסוף שנות החמישים (!) ועם הזמן, רק התאימה את עצמה אליו. עד היום כוחם עצום, ובשנת 2001 הם מילאו את איצטדיון ה-Nepstadion בבודפשט. האתר הרשמי - www.omega.hu שירים מומלצים: Nem Tudom A Neved A Föld Árnyékos Oldalán Varazslatos, Feher Ko Ismertem Egy Lányt Petróleumlámpa Ezust Eso (שיש לו גם גירסא אנגלית הקרויה Silver Rain - שיר מצוין) A bûvész Gyöngyhajú lány (זה בעצם קאבר לWhite Dove של הסקורפיונס, אבל מבחינת רמת הנגינה - הם עולים בענק על המקור)
סרביה ומונטנגרו - כאן אציין כמובן את Korni נציגי יוגוסלביה ב1974
יש להם עוד הרבה שירים טובים, אני מאוד אוהב גם את הגירסא האנגלית של Generacija 42 שלפי מה שידוע לי, היא יצאה ב-1999, 25 שנים לאחר שעלו על במת האירוויזיון. עוד שירים ראויים לציון: Etida (התחרה בקדם היוגוסלבי ב-1973) Pastir I Cvet TRL אציין גם את נציג 1973, Zdravko Colic, שעדיין מאוד מפורסם בארצו (על אף שהוא יליד סראייבו...) שירים מומלצים: Ti Si Mi U Krvi Glavo luda Pusti, pusti modu
לטביה - Perkons - להקה מאוד מפורסמת בארצה, פעלה בעיקר באייטיז, ושינתה כמה וכמה סגנונות: רוק/פופ/ניו-וייב שיר שלהם שאני מאוד אוהב נקרא Gandriz_Tautasdziesma, והם ניגנו אותו גם בהופעה חיה עם מקהלה וזה פשוט נשמע מדהים! Livi - רוק משובח קל וכבד מלהקה ותיקה ופופולארית שבאה אף היא מ"ליברפול הלטבית" - Liepaja. למרבה הצער 2 מחבריה נהרגו בתאונות בשנים עברו (בריינסטורם לא לבד למרבה הצער). הגיטריסט שלהם הוא לא אחר מאשר Tomas Kleins...רכשתי בריגה את הדיסק שלהם, לאחר שחיפשתי שיר ישן מהאייטיז שהושמע פעם בתוכנית של שירים מבריה"מ בקול השלום....מי שזוכר
. לצערי לא מצאתי את השיר, במיוחד שאין לי מושג מה שמו ושם הלהקה, ואז המוכר המליץ לי על Livi, וההמשך ידוע...
ליטא - Jurate Ir Kastytis - זו בעצם אינה להקה, אלא מופע רוק-אופרה - רומיאו ויוליה בגירסא הליטאית! הורדתי את הדיסק המלא ומאוד נהניתי ממנו. וד"א הזמרת שבתפקיד Jurate היא לא אחרת מאשר Aiste האגדית שעלתה על במת האירוויזיון בירושלים ב-1999. בביקורי בוילנה לפני כ-3 חודשים, נתקלתי בפוסטר המודיע על ההופעה שלהם, אך לצערי, זה היה אמור להיות רק במועד יותר מאוחר...
אסטוניה - Pantokraator - להקה זו מאוד קשה להגדיר בתור סגנון מוזיקה מסוים, מאחר וכל שיר שלהם הוא שיר שונה לגמרי...הם ממש עשו הכל, אבל אם כבר לשייך אותם לז'אנר מסויים - הכי מתאים יהיה לקרוא להם Folk, למרות שגם יש להם יציאות טובות ברוק. Vennaskond - אם את הלהקה הקודמת היה מאוד קשה להגדיר, אז את Vennaskond יהיה מאוד קשה להגדיר - להקה גם ותיקה, שהתחילה בתור פאנק, והתפתחה לכמה וכמה סגנונות שונים בהתאם לזמן (עם הרבה השפעות פולקלור). השירים המומלצים הם Kosmosesügis subatlantiline kohtumine Elagu Proudhon uimane ja väsinud Mahavok - אייטיז מצויין במיטבו! בשנת 1986 הם כבשו את המקום הראשון במצעד בברית המועצות, על אף שבאו מאסטוניה הקטנה עם השיר Mägede Hääl יש להם זמרת סולנית, שהוחלפה למרבה הצער בתחילת הניינטיז. עוד שיר שלהם ששווה מילה טובה הוא On Läinud Aastad.
פינלנד - Amorphis - כאן אני קצת חורג ממנהגי כאן, מאחר וזו הלהקה היחידה שאני כותב סקירה עליה, ששרה באנגלית, ולא בשפת ארצה, הם התחילו לנגן רוק כבד מאוד, שלא תמיד ערב לכל אוזן, אבל באלבומים היותר מאוחרים שלהם, הם הכניסו מוטיבים אתנים ופולקלור , ועשו זאת על הצד הטוב ביותר. אני אישית ממליץ על האלבום Tounela, ומתוכו על השירים The Way ו-Divinity Tyrävyö - רוק אלטרנטיבי מקפיץ בשפה הפינית, ואם יש שיר שאני חייב להזכיר הוא Uskoin Niin - ממש שיר אחלה שדי כיכב אצלי בפלייליסט. זהו.....זה היה ארוך..הטעם המטורף שלי
.....מקווה שתרמתי במשהו