ארוך מאוד, אבל שווה (או לא)
- מוזיקה: זמרים אהובים, להקות, ז'אנר שהתחברתם אליו במיוחד-
יהודה פוליקר הטוב והרגיש, קורע את ליבי, מהפך את קרביי ובכלל חידד לי מהו עומק ורגש בשיר ובלחן.
שלמה ארצי- מתחברת לשירים רבים רבים שלו. יש לו כמה מופתיים שליוו אותי תקופה ארוכה ויצרו בי רגשות אלמותיים.
עידן רייכל - גאון מסוגו.
יהודית רביץ- יש לה את האמירה שלה.
אביב גפן- אהוב ליבי (אביב גפן עוד הספיק להיפגש עם אמנון יצחק בחלון זמן קצרצר שאמנון רק התחיל ואביב היה בדרך לחיפוש עצמי ופרש קצת מהזירה הפסטיבלית וה'ילדי הירח', ואני זוכרת שדווקא עליו יצאו בכעס, ועליו הוצאו פשקווילים (טוב, לא ממש) אבל הוא היחיד שהכרתי בגילגולי החרדי הטואלי ששמעתי את קצף החרדים עליו (אמנון יצחק) וכשהתחלתי לשמוע אותו מה השתוממתי שהבחור גאון, רגיש, אותנטי וכל כך לא עובר קוים אדומים, לפי דעתי כמובן. טוב, חוץ מ'אנחנו דור מזוין')
וסתם כך אוהבת שירים רבים רבים וזמרים רבים רבים. מוקי, קרן פלס, מירי מסיקה, סקעת הראל - יש שני שירים שלו שעשו לי את זה.
וגם מסוגלת לאהוב מזרחית.
בסצינה הבינאלומית אני לא ממש מתמצאת, אם כי, רגע, איפה האייקון של המתפדח?
אוהבת את סצינת הפופ על כל הסלבסיות שקשורה אליו (די! המניות שלי בשפל, מה יהיה?) ליאונרד כהן, חוץ משני שירים, ממש לא התחברתי. אדל נהדרת אם כי קצת נמאסת לאחר זמן. היי פייב היה הדיסק הלועזי הראשון שקניתי עוד בחרדיות טוטאלית ועל כך יישמרו לו אמונים לעולם!
היום ככל שאני מקבלת יותר ניסון גם הטעם שלי הולך ומתרחב וגם משתבח, לטעמי...
- מוזיקה חסידית: שומעים? מי אהוב עליכם? - ל א מסוגלת כיום לשמוע. אהבתי אהבת עולם את אברהם פריד עדיין מסוגלת לשמוע אותו. את שוואקי, בדיוק נסעתי עם אחותי והיה לה דיסק שלו - מזעזע!
- ספרות: סופרים אהובים, ז'אנר אהוב - אוהבת הכול הכול - אם הוא טוב, לא מרוח, ולא איטי מדי. חוץ ממד"ב! (הארי פוטר לא נקרא בדיוני, כן?) ובגלל שקשה לי עם איטי סוגת הספרות היפה קצת כבדה עליי, אם כי אני מבינה את ההתפעמות וההתלהבות. 'קדמת עדן' היה ספר מכונן מבחינתי, כאשר קראתי אותו בתור חרדית. וכן, 'קין והבל' של ג'פרי ארצ'ר היה מכונן מבחינתי, מהמקום החרדי שלי. אם כי כנראה זה לא נכון, כי אותה התרשמות של הטוב המוחלט שלא חשבתי שמסוגל להתקיים אצל גויים... יכולתי להתרשם ממנו כבר בנערותי המוקדמת מ'עלובי החיים' האלמותי ומ'הרוזן ממונט כריסטו' ועוד, אבל עדיין לא הייתי מסוגלת לעבד את זה לחשיבה עמוקה יותר מנהנית\לא נהנית, או שלא הייתי עדיין מסוגלת לחשוב טוב על 'מי שאינו מזרע ישראל'.
- ספרות חרדית: עדיין בענין? איזו? - נראה לי שכבר איזה עשור לא קראתי ספר חרדי. קוראת כל סוף שבוע את 'משפחה'. חיה הרצברג משובחת ונהדרת וסופרת אמיתית. הזכירו כאן את מ. קינן, היא בהחלט ליגה אחרת.
- אומנות: מתעניינים? במה? איך? מוזיאונים וגלריות מומלצים - מתה להבין באומנות.
- קולנוע וסדרות: ז'אנר, במאי אהוב, שחקנים שרק בשבילם תראו סרט - הייתי מכורה לסרטים. כיום בקושי מסוגלת לצפות אבל כל הזמן מחפשת סרטים טובים. יש המלצות?
סדרות - בסופו של דבר רוב הסדרות משעממות וגרועות. היחיד שמאוד אהבתי (על אף מגרעותיו) היה 'עמוק באדמה' סיפור עם כל הדמויות האנושיות שלך ושלי ושל כולנו. בלי שם טוויסטים מופרכים, דמויות טראגיות או טראשיות. פשוט אנשים. 'האוס' לא הייתי מסוגלת לראות אחרי ארבע עונות אפילו לא עוד משפט אחד.
תמיד תמיד סרטים על בסיס היסטורי הם טובים כי גם אם הם לא, לפחות יצאתי עם רווח גדול ונקי.
- קולנוע חרדי: לא, לא באמת

- לא, לא באמת... על אף שבעוונותי הרבים נדחפתי על ידי אחיותיי לצפות בסרט כזה, וצר לי לאכזב, אין ספק שהוא היה מקצועי מאוד!
- בלוגים: תנו את הטובים ביותר - היחידים שקראתי והיו טובים 'הרווח בין הבשר לעור' של אליזד, בעל הרגש המופלא והעט המופתי. ושרה איינפלד הסופר מוכשרת והמקסימה. גם 'לולאת האל' ברמה גבוהה, לעיתים בשבילי גבוהה מדי. קצתי בחפירות ובלהטוטים לשוניים.
- למתקדמים: תאטרון, אופרה מחול וכאלה: איזה? איפה?- מאוהבת במחול!!!!
-שכחתי משהו? כן. מסעדות.
ותודה, היה כיף!