סקר תופעות לוואי של חיסון הרוטה - בבקשה תענו

OnlyToTell

New member
סקר תופעות לוואי של חיסון הרוטה - בבקשה תענו

איך התינוקות הגיבו לחיסון הרוטה של גיל חודשיים? האם היו שילשולים? הקאות? תודה אחת שחוששת לחסן לרוטה וצריכה חיזוקים...

אצלנו היה אי שקט וכאבי בטן

בכל חיסון יש לו תופעות לוואי... אבל זה עובר. להקפיד לזרוק חיתולים בשקית סגורה ולשטוף ידים. בהצלחה!

את מתכוונת למנה השנייה?

כי אם אני לא טועה יש להתחיל בחיסון הראשון בשלב די מוקדם יחסית. לשאלתך, אחרי המנה הראשונה לא היה כלום. אחרי השנייה כאבי בטן במשך שבוע שהגענו איתם לרופא. אבל ברוך השם זה מאחורינו ויש עוד מנה אחרונה ודי. אני יותר חוששת מהרוטה מאשר תופעות הלוואי הלא נעימות של החיסון.

למה? כי קמתי ב-5 בבוקר

וגם לפני כן לא כל הזמן ישנתי... ולגמרי לא בפוקוס שהגור הקטן שלי שקיבל רוטה שנייה לפני שבוע הוא בעצם כבר בן 5.5 חודשים. זה למה.

Ferbers

New member
אצלנו לא היה משהו יוצא דופן..

מה שכן הגוזל בכל זאת נדבר בוירוס לפניי חודש וחצי, הרבה אחריי שסיים לקבל את כל המנות, זה היה נוראי..

Maggi10

New member
לא היו תופעות מיוחדות

אמנם קשה לדעת כי בגיל הזה פיצ גם ככה סבל מגזים וכאבי בטן אבל לא היו שלשולים או הקאות או משהו שיכולתי לייחס דווקא לחיסון.

היו שלשולים והקאות

והיינו במיון. כנראה שהחיסונים האחרים החלישו לו את המערכת החיסונית וזה מה שקרה... בפעמיים האחרות שנתנו לו רוטה (בגיל 4 ו 6 חודשים) פיצלתי את החיסונים-נתתי את הרוטה בנפרד ביום אחר. ואז לא היו תופעות לוואי. מצד שני, לכל החברות שלי עם התינוקות לא היו לילדים תופעות לרוטה. אבל אני עדיין ממליצה לפצל ליתר ביטחון.

ay01

New member
לא היו תופעות מיוחדות

אולי רק קקי אחד יותר רך אבל בעיקרון לא היה משהו מיוחד. אגב, לא כדי להלחיץ ולא כדי למנוע ממך לחסן (אני בעד החיסונים) אבל היה שרשור בזמנו על תופעות לוואי חמורה ונדירה של החיסון וכדאי להיות ערים לכך רק כדי שאם משהו קורה תוכלו להיות עם היד על הדופק יותר מהר. (לא יודעת למצוא אותו עכשיו אולי תייגו אותו אז תחפשי) בכל אופן אני אישית בעד החיסונים על אף הסיכונים שיש בכל חיסון (כולל חיסוןשפעת שעכשיו עשינו ליורשת) אבל צריך להיות מאוד ערניים, כמעט כמו תמיד

לא היו תופעות

והטיפות אפילו היו לה טעימות... מה שחשוב שאתם צריכים מאוד להיזהר עם ההחלפה של החיתולים, וכשהיא עושה קקי לסגור את הטיטול בשקית ולשטוף ידיים היטב.. יש לנו שכן שנדבק בזה וזה לא נעים בלשון המעטה..

במנה הראשונה לא היו תופעות לוואי

לעומת זאת, בשבוע שעבר קיבלנו את המנה השניה, יחד עם עוד שתי זריקות, מחומשת ועוד אחת... הלילה שבין שבת לראשון היה סיוט, היה לה חום והיא לא הצליחה להרדם, וגם אתמול בלילה היא לא ממש ישנה, שוב חום וכאבים (לא היו הקאות...בנתיים..?). אז אולי באמת עדיף לפצל.... בעיקרון אני בעד חיסונים, אבל כמו שכתבו כאן, גם אני מכירה מקרה שהיה את הוירוס לבן תשעה חודשים, אחרי שסיים את כל המנות

למעלה