סקר שמות

סקר שמות

האם מקפידים אצלכם במשפחה לא לקרוא לתינוק בשם שכבר יש למישהו במשפחה? האם אתם מתחשבים בכך? והאם אכפת לכם שיקראו בשם שקראתם לילדכם?

בטח

איזה מוזר זה יהיה אם יהיו שתי אופק??? מה שכן, יש לנו במשפחה דור, דורון ודורונה (אבל דורונה היא קרובה רחוקה שרואים פעם בשלוש שנים....)

קושד

New member
ממש לא אכפת לי.

לא אני המצאתי את השם יובל, זכותו של כל הורה לקרא בשם זה לבנו/בתו. מי אני שאומר לא????

תלוי כמה קרובים. זה כן מפריע לי

אם משפחה קרובה תהיה באותו שם. יש לאדם בני דודים (שהם קרובים) שלקחו לנו את כל השמות היפים (ליהי, שני, תום ובר) ועוד בני דודים שגם גנבו כמה שמות. אבל- אם הייתה לי בת הייתה קוראת לה יובל, למרות שלאדם יש בן דוד שנקרא יובל - שתהיה יובל הבת במפגשים שלהם - מזל שאין לי את ההתלבטות הזאת...

M25

New member
כן, מקפידים למנוע כפילויות

לדוגמא- כשחשבנו על שמות, מאוד אהבתי את השם- תומר, אבל בגלל שלאחיין שלי קוראים תמיר לא רציתי שיהיה שם דומה אז ויתרתי על הרעיון וחשבנו על כיוון שונה. יש לי קרובי משפחה, אח ואחות, לאח יש 2 בנים בשם- לירן ועידן ולאחות 2 בנות- שרון ולירון הסבתא של אותם ילדים כל הזמן מתבלבלת...לירן, עידן, שרון לירון...... נורא מבלבל.....

ענתש

New member
לא. גם אף אחד לא היה נפגע

מזה.. אז מה, יהיו שניים עם אותו שם. לא היה מפריע לי בכלל ולא לאף בן משפחה קרובה שלי (או גם חברה טובה).

זה לא כלל כתוב

אבל נראה לי ברור שלא רואים בשם שכבר יש. אני הייתי מאוד כועסת אם יקראו למישהי מהמשפחה הקרובה אריאל. אבל אולי אני סתם פאנטית...

א פ ר ת1

New member
כמעט ואין כפיליות בשמות

יש לאמא שלי בת דודה שקוראים לה אפרת כמוני וזהו...וממש לא הייתי רוצה שייקראו לילדים נוספים בשמות של ילדיי.

limooor

New member
סבא שלי קראו מאיר

את יודעת כמה מאיר יש במשפחה? לכל בית יש מאיר עם אותו שם משפחה אז יש מאיר הגדול יש מאיר הקטן יש מאיר של אורה וכו' גיסתי (אשתו של מאיר אחי) לאבא שלה ז"ל קראו בנה אז לכל המשפחה יש בן שקוראים לו בן אנחנו האחים לא נקרא אותו השם כי זה לא יפה וגם מבלבל מאוד

אותו דבר אצל אבא שלי במשפחה

הבנים כולם היו שמעון(כמו אבא שלי) והבנות מרים(כמו דודה שלי) כל חתונה היינו נקרעים מצחוק כשמישהו היה צועק שמעון...50 איש היו צועקים לו...ממממממממממהההההההה אצלנו במשפחה הקרובה כולם או שמעון בן יוסף או יוסף בן שמעון... אבא שלי היה שמעון בן יוסף...אחי יוסף בן שמעון והאחיין שלי גם שמעון בן יוסף... ככה זה לבן בכור של בן בכור וזה הולך אחורה הרבה הרבה דורות

M25

New member
פעם זה היה נהוג

לקרוא לכל נכד על שם הסבא, לדעתי היום יש פחות משפחות שקוראות לנכדים על שם הסבא ואם הם כן בחורים לעשות את זה אז לפעמים הם מחדשים את השם.

sagiti

New member
אני לא התחשבתי אבל

יש לי בת דודה שנקראת יעל, היא גרה בחו"ל אז זה בסדר. אני מאמינה שאם היתה גרה בארץ השם היה שונה.

lulyK

New member
אמא שלי חולקת שם עם 5!!!!

בנות דוד שלה. מעבר לזה, אין ממש כפילויות במשפחה הקרובה, אבל זה לא היה מדיר שינה מעיניי אם כן היה (אחד השמות שאני שוקלת לבן הוא השם של גיסי, למשל).

m i s h m e s h

New member
אצלי במשפחה לקחו את זה צעד קדימה

יש לי משפחה ממש ממש ענקית, ולסבתא שלי (מצד האב) קראו גאולה. אז יש על שמה: גילי, גילת, גלית, גל הבן וגל הבת. מקווה שלא שכחתי מישהו. מצד שני, אחד השמות שאני הכי אוהבת בעולם הוא במקרה השם של אח של בעלי וממש הצטערתי שלא אוכל לקרוא לילד שלי ככה, כי זה באמת נראה לי מוגזם. לי יש דיון על הנושא עם בעלי, שאביו נפטר בנסיבות טרגיות בגיל צעיר יחסית. הוא רוצה שקרא לילד על שם אביו ואני ממש לא מסכימה. השם אמנם לא שם ישן מאוד, אבל מצמררת אותי המחשבה שלילד שלי יהיה את אותו שם ובכל פעם שאקרא לו או אחשוב עליו תלווה אותי הטראומה הזו. הבעיה היא ששם דומה, כמו שעשו במשפחה שלי עם השם של הסבתא, הוא לא רוצה כי "זה לא אותו דבר". בקיצור, זה דיון בעייתי שמלווה אותנו כמה שנים.

lilo

New member
אצלינו:

בדור של הסבתות שלי, בצד האשכנזי לא מקובל לקרוא על שם מישהו, ולכן אין שמות כפולים (גם אם זה לא מוצהר שזה על שם מישהו, זה מתפרש ככה), בצד הספרדי, מאוד מקובל, ובגלל זה יש מלא אלי ואליהו ורבקה במשפחה המורחבת. בני הדודים שלי, קרואים על שם הסבים שלהם (בשם השני). אצלינו מאוד לא מקובל גם בשמות השניים (אין לאף אחד כאלו). עכשיו, בעיניין הכפולות, יש לנו שלושה גל במשפחה (שני בנים ובת), אחד אצלינו, ועוד שניים אצל הבני דודים, אבל הם רחוקים, אז לא רואים אותם כמעט. חוץ מיזה, אין כפילויות. יש לי חברה, שחלום חיה, ממתי שהיא היתה קטנה, שתיוולד לה בת, והיא תיקרא לה X. כל המשפחה כבר יודעת את זה, ובנתיים נולדו לה רק שני בנים (
). לאח של הבעל, נולד בן והם קראה לו בשם הזה... מילא אם היו שואלים קודם, מודיעים, משהו.... אבל היא גילתה את זה בברית כשהכריזו על השם... כולם היו בשוק... והחברה מאוד נפגעה
אני מקווה שאצלינו זה לא יקרה...

למעלה