שוני והשניים
New member
סקר שינה ../images/Emo199.gif
שאלתי גם בפורום תינוקות, לכן וודאי יש יותר ניסיון
.... הרקע שלי ומיד לאחריו השאלות: שוני בן שנה, עד היום היה נרדם לבדו, בלי בעיות. בכלל ילד עצמאי שבכלל לא היה אוהב ידיים. ופתאום.. לפני כמה שבועות התחיל לדרוש שנעמוד לידו עד שנרדם (למד להחזיק לבד את הבקבוק אז נותנים לו אותו במיטה שלו ובורחים בשקט... הוא נרדם). ואז באמצע הלילה הוא מתעורר לאכול (הרגל, לדעתי) ופשוט לא מוכן לחזור לישון אלא אם כן נעמוד לידו כל הזמן, או שאנחנו פשוט מוותרים ומביאים אותו למיטה שלנו, שם "למרבית ההפתעה" הוא נרדם תוך שניות וישן כמו תינוק עד הבוקר. התנגדתי לשינה משותפת. אני חושבת שחדר ההורים צריך צריך להיות המקדש הפרטי שלהם, וממש מפחיד אותי ילד בן 4 שבאמצע הלילה קופץ למיטת הוריו כי הוא התרגל שזה בסדר. הייתי מעוניינת לשמוע דיעות לכאן ולכאן בנוגע לשינה המשותפת: למי שבעד: הלילה מיד מתחיל אצלכם המיטה, או שעובר באמצע? איך מתארגנים אם הוא רוצה לישון מוקדם, ולכם מתחשק עוד קצת טלוויזיה? (טלוויזיה? התכוונתי כביסה ) מה קורה בשנת צהריים? נכנסים לישון איתו ואז בורחים? איך תדעו מתי להפסיק לישון יחד? האם הילד יום אחד יבקש לישון לבד, או שתצטרכו תהליך גמילה? לא מפחידה האפשרות שהפרטיות שלכם תופר כשהוא יהיה יותר גדול? למי שנגד: מה אתם עושים/עשיתם כשהגיע הגיל של חרדת הנטישה והילד מבקש כל הלילה להיות לידו? אני לא מוכנה לתת לו לבכות. הייתי רוצה שילמד לישון לבד. איך עושים את זה?
שאלתי גם בפורום תינוקות, לכן וודאי יש יותר ניסיון