קודם כל אני בת
ודבר שני מאיפה הסקת שאני שונאת את הדתיים רק בגלל שהם אנשים מאמינים? אתה לא מכיר אותי אז אל תכניס לי מילים לפה, במיוחד כשזה ממש לא נכון. נתחיל מזה שאני ממש לא שונאת אותם, אני לא אוהבת אותם, יש הבדל גדול מאוד (!!!) בין השניים. בלתי נסבלים על המסך מבחינתי - זה ממש לא בגלל שהם דתיים, אין לי שום בעיה עם דתיים ויש לי כבוד לאמונות של כל אדם כל עוד הן לא קיצוניות בצורה שפוגעת באחרים. הם בלתי נסבלים כי הקול שלה צורם לי באוזן וזה מציק (למרות שזה לא באשמתה, עדיין קשה לסבול את זה, מה לעשות) וכל השושי-שושה כבר יצא מכל החורים. בנוסף לזה הם צבועים. לא כיף לי לראות אותם. על הדרך גם אמרתי שיש להם יותר מדי מזל - לא יודעת אם זה בגלל האמונה או לא, וכתבתי שיכול להיות שזה באמת מזל - זה כמובן לא באשמתם, אבל זה פשוט פחות כיף לראות את זה. הרבה פעמים היה להם מזל שפתאום נחתו להם פתרונות משום מקום, מה שלא קורה לזוגות האחרים. להם יש מזל לפעמים אבל לא בצורה קיצונית כזאת. לעקיבא וענהאל היה מזל לא הגיוני ואני יכולה גם לתת הרבה דוגמאות לזה. זה לא אשמתם ואולי זה באמת היה רק מזל, ואם כן הם כמובן לא צריכים להתנצל על זה וזה בסדר לשמוח מזה, אבל זה פשוט פחות כיף לראות זוג שהרבה מההצלחה שלו נובעת מזה שפשוט היה לו מזל ממש ממש טוב. ולא, מזל זו לא איטיליגנציה מופלאה. זו לא אינטיליגנציה בכלל. לבר ואינה לעומת זאת היה מזל ממש גרוע, בכל מה שקשור למזל הלך להן ממש רע (הרבה פעמים הייתי במצבים שחשבתי "מה לעזאזל? איך המזל שלהן כל כך רע?"), ולכן הרבה יותר כיף לי לראות אותן מתגברות על זה ומצליחות בכל זאת, מאשר אנשים שדברים הלכו להם בקלות בלתי נסבלת. זה לא קשור למי שהם בתור בני אדם, אבל זה פשוט פחות כיף. ודבר אחרון, הם יפי נפש במובן הרע של המילה - אלא שמנסים לעשות מעצמם אנשים תמימים שאוהבים את כולם למרות שבפועל הם לא באמת כאלה (אולי נחמדים, אבל הרבה פחות ממה שהם עושים את עצמם). אין שום קשר לזה שהם דתיים או לאמונה שלהם, אבל יש הרבה דברים שהם עושים שנראו לי מאוד צבועים. בפרק עם החזיר (או חזירה?) הייתי פשוט בהלם מוחלט מאיך שענהאל דיברה על החיה! לא מזה שהיא פחדה ממנה, זה טבעי, אבל הדברים שהיא אמרה ממש הגעילו אותי ("איזו חיה מכוערת!" זאת דוגמה עדינה מתוך מה שהיא אמרה). מצאתי את עצמי יושבת מול המסך ואומרת איכס. לא על החזיר אלא עליה. ואחר כך הם מציגים את עצמם בתור תמימים שאוהבים את הטבע ומתפעלים מכל מה שאלוהים ברא. זאת לא צביעות? עד אותו רגע דווקא די חיבבתי את הזוג הזה. עוד דבר שהפריע לי אצלם זה היחס לבר ואינה - לאורך רוב המירוץ בר ואינה היו ממש נחמדות ולא עשו רע לאף זוג, לא הייתה שום סיבה לשנוא אותן, ובכל זאת בשיטתיות החליטו לדפוק אותן עם הפרסות והעצירות בכל הזדמנות שהיא. אם היו עושים דבר כזה לעקיבא וענהאל הם היו מאוד מתעצבנים, במיוחד כשזה לא מגיע להם והם לא עשו רע לאף אחד. אבל הזוגות לא רק שמו להן פרסות, הם גם פיתחו כלפיהן שנאה והפכו אותן לזוג המוקצה והתייחסו אליהן לא יפה, וזה כולל גם את עקיבא וענהאל ספציפית. אבל המשיכו לטעון שהסיבה האמיתית לפרסות היא שזה "חלק מהמשחק", למרות שזה הפך מהר מאוד לקטע אישי. אבל זכותם כי זה באמת חלק מהמשחק וזה מותר. אבל אחרי דבר כזה, הם מתפלאים שבר ואינה לקחו להם את המונית, ופתאום כשזה מופנה כלפיהם זה כבר לא "חלק מהמשחק". למה בדיוק ציפיתם אחרי איך שהתנהגתם אליהן? לכם מותר ולהן לא? עד אותה נקודה בר ואינה היו נחמדות לכולם למרות הכל - וזה עלה להן בזה שהן נאלצו לסבול בשקט. אז כן, זכותן המלאה גם לעשות דברים לא כל כך נחמדים כדי להתקדם על חשבון זוג שהתנהג אליהן לא יפה. הן לא עברו על חוקי המשחק. ההלם של עקיבא וענהאל וכל ההתנהלות שלהם באותו יום היו לגמרי צביעות. ואלה רק שתי דוגמאות. אז מי שמנסה לעשות מעצמו יפה נפש ותמים למרות שבפועל הוא לא - אני אישית לא יכולה לסבול את זה. מגעיל אותי. עדיף שתהיו אמיתיים ותגידו את הדברים כמו שהם. זה מה שיש לי להגיד על עקיבא וענהאל ולמה הם הזוג הכי פחות מועדף עלי. אם עוד פעם תגיד שאני שונאת דתיים ועוד רק בגלל שהם אנשים מאמינים, אני אתלונן על הוצאת דיבה, כי זה מה שזה.