סקר - קניות

משעשע, קצת מבלבל

אבל הבנתי, תודה...

מבחינת איכות, בלנדד מאלט שווה לסינגל מאלט (נניח שהבלנדד מאלט עשוי ממאלטים שבממוצע שווים באיכות של הסינגל ובסך הכל שניהם שווים מבחינת חוזק) אבל בפועל, הבלנדד מאלט פחות טובים בדרך כלל מהסינגלים?

down under

New member
שונים, לא פחות טובים ולא יותר טובים, שונים

העניין בסינגל מאלט עפ"י רוב הוא הטעמים הייחודיים לסוג הזה של המזקקה + חביות היישון שלה + המים המינרלים שלה שבה הם מערבבים את השעורה המולתתת וכו'.
ברגע שאתה מערבב בין כמה סינגל מאלטים בינם לבין עצמם אתה עלול לאבד חלק מהטעמים והארומות הייחודיות לסינגלים המרכיבים את אותו בלנדד מאלט שאתה מרכיב.

אם אתה לא בטוח שהוא מקורי, למה קנית?

ולמה שלא נאמין, זה מחיר סביר בהחלט...

אבל אל תדאג. שר המשקאות זאת חנות בסדר בסך הכל, קשה לי מאוד להאמין שתמצא שם זיופים (אולי רק החיוך של המוכר...)

ולא, 43% זה ממש לא חוזק חבית. זה ג׳וני ווקר, מה ציפית?
אבל ויסקי טוב, תהנה ממנו.

:) צודק, מיהרתי.... מביך.

התגובה שלך מסכמת היטב...

לגבי בדיקת זיוף - יש שני סוגים:
1. זיופים המוניים מלאים - בהם אפשר למצוא לרוב טעויות או הבדלים בתווית או בצורת הבקבוק.
2. אלה שלוקחים בקבוק מקורי ריק וממלאים בחזרה , ואז כדאי לבחון מקרוב את השרינק - המכסה מפלסטיק או אלומיניום שסוגר על פקק השעם. תשווה לבקבוקים בחנות אחרת, לא אמור להיות הבדל.

עדיין לא הייתי מאוד חושש, דווקא הגרין לייבל הוא יחסית פחות מטרה של זייפנים להבנתי (שוק קטן בהרבה מהרד ובלאק, ולא ריווחי כמו הבלו)

אתה לא קראת בכלל מה שרשמתי

קניתי בחנות מסויימת ורק אז במקרה כשדיברתי עם מוכר בשר המשקאות אמרו לי את זה ו"פה חשדתי"

ג'ין

הרכש האחרון היה הנדריקס
37$+מס ל-700 מ"ל. בחנות ליד הבית. רציתי לקנות מזמן אבל ראיתי אותו בעיקר במחירים שיותר קרובים ל-50$. כשראיתי במחיר הזה לא היה מה לחשוב בכלל.

yoavge

New member
ג'ורה JI 1993 ו-Three Ships 10 years

הראשון נקנה בארץ ביינות וטעמים ב-469 ש"ח - עוד לא נפתח אבל ייפתח ממש בקרוב אני מאמין

השני (ויסקי דרום אפריקאי מוצלח במיוחד) - חבר קנה לי בדרום אפריקה. עלה כ-100 ש"ח יגיע לידי בשבוע הבא

down under

New member
מאז כניסת הרפורמה המבורכת

(או מבחינת חובבי העראק הרע-פורמה או החרטאפורמה) קניתי 4 בקבוקים.
שניים ביינות וטעמים, אחד באליאסי ביהודה הלוי ואחד ביין בעיר ר"ג.
ביינות וטעמים קניתי את הבלנטיין 17 במחיר גבוה יחסית של כ-470 ₪ ואת הגלנליווט 16 נאדורה ח"ח במחיר המצחיק משהו של 380 ₪.
באליאסי קניתי בקצת פחות מ-250 ₪ את הטקילה קוארבו 1800 אנייחו
וביין בעיר בר"ג קניתי את הג'וני הירוק בקצת פחות מ-220 ₪.

alexvis

New member
בנא משקאות

ג'וני ווקר שחור ב-150 ש"ח.

ראיתי בחנות גם Ardbeg Almost There במחיר של 745 ש"ח, ממתי יש אותו בארץ?

צרפת ישראל הביאו אותו בזמנו

כמו גם ארדבג 1977, שעלה אז 1000. אני קצת (הרבה?) מצטער שלא קניתי אותו. היום מחירו בחו״ל מתקרב ל-1000 יורו...

nimrodrosen

New member
ביקור ספונטני בליקר XO בקריות

הסתיים עם ג'י בי 15 שנה ב 198 ש"ח ועם "הר סיני" יין בסגנון קהור של יקב אור הגנוז ב 87 ש"ח.

Desert Seagull

New member
מאז תחילת הרפורמה

ויסקי
בוקרס 7
פור רוזס סינגל בארל
גלנליבט נאדורה חח

קוניאק/ארמניאק/קלבדוס/ברנדי
רמי מרטן כר דה קוניאק
סן ויואן איקס עיגול
שאטו דו בריי 8 שנים
אררט נאירי 20 שנה

רום
אנגוסטורה 1824

גראפה
גאיה קוסטה רוסי
ברטה אזורית אנג'לו/ברברה ותודה ל-farlow...

למעלה