סקר קליל

סקר קליל

שלום לכם חבריי היקרים! שאלה קלילה לי, למי מכם שזוכר את עניין משחק הח"כים שהתחלנו לדבר עליו לפני שבועיים-שלושה. ברצוני לדעת, אם באמת אתקדם (בעזרתכם, בתקווה) ביצירת המשחק-החי הזה, על איזה עולם, או על איזו שיטת ממשל הייתם רוצים ליישם אותו? ההצעות שהועלו עד עכשיו הן: 1. כנסת ישראל (נוטה להיפסל עקב שיקולי דת מוגברים וכהונות ממשלה קצרות מהרגיל). 2. עולם פנטזיה, כשהמדובר הוא על מועצה שנועדה לשמור על האיזון בעולם תוך כדי פיתוחו, כולל כל הגזעים המוכרים, כשכל "מפלגה" פועלת למען הגזע שלה בעיקר. 3. ממשל בעולם-האמיתי, בשיטה משולבת של ממשלים נבחרים שעליהם כבר נחליט בהמשך. זה בעיקר לאלה שנמאס להם לשחק את עולמות הפנטסיה ורוצים את הפוליטיקה של ה"עולם האמיתי". שימו לב רק, לפני שאתם עונים, שמדובר בכל מקרה במשחק פוליטי בעיקרו, שאמור להיות כיף לא-נורמלי אם רק נזכה להשתתפות הולמת (עם העזרה אני כבר אסתדר גם אם לא תציעו, אבל בלי ההשתתפות שלכם, מי ישחק???).
ביצה מנסה להוכיח שגם היא יכולה להיות פוליטיקאית... למרות שלא.

איך הכל הלך שם?

ז"א, מבחינת השליטים - כמה נבחרו? על-סמך מה? כל כמה זמן? מתי היו אסיפות ומאיזה סוג (כל המחוקקים או רק ועדות סמליות?)?

DDN

New member
לא יעלה על הדעת!

עכשיו ממש נעלבתי. אני מתפטר והולך הבייתה.

Gilgam69

New member
בתקופה היותר טובה

היה שליט אחד בלעדי, הקיסר, שעשה מה שבראש שלו. אה, כן, והיה גם איזה תקופה לא חשובה, תקופה חשוכה (FUWAHAHA), שהיה סנאט, בחירות, דמוקרטיה ושאר קונספטים מטופשים בסגנון הזה. רצון חופשי... הא!

כרגיל, מאוד לא מדוייק.

> היה שליט אחד בלעדי, הקיסר, שעשה מה שבראש שלו. מקור כוחו העיקרי של הקיסר היה הצבא, שחייליו קיבלו משכורת ויכלו לצפות לאחוזות בשטחים הכבושים עם פרישתם (חידוש שהחל בו אחד בשם גאיוס מריוס, אבל זה היה קצת לפני ימי הקיסרים). כל עוד הקיסר יכל לצ´פר את הצבא, הוא די יכל לסמוך עליו. הבעיות התחילו כשנגמרו השטחים לחלק בתור צ´ופרים, ומפקדי הצבא קלטו שהם יכולים לשמור את התמיכה לעצמם. אספאסיינוס (אבא של טיטוס הזכור לרע בתולדות עמנו) הוכתר כקיסר בידי חייליו, ובתקופה היותר רקובה של הקיסרות הוכתרו באותה שנה כמה קיסרים ע"י כמה צבאות - בקיצור היה שמח. בשלב הממש מדורדר, המשמר הפרטוריאני (משמר הקיסר) מכר את הג´וב למרבה בכסף. ככה שהקיסר ממש לא עשה מה שבראש שלו... > אה, כן, והיה גם איזה תקופה לא חשובה, תקופה חשוכה ב"תקופה הלא חשובה" הזו, רומא הפכה לעיר הדומיננטית באיטליה, השתלטה על יוון, ועוד כמה דברים "לא מעניינים". אה, לפני התקופה ה"לא חשובה" הזו, הייתה תקופה באמת חשוכה, בה לרומא היו מלכים, והיא הייתה עיר מרופשת על גדות הטיבר. באיזשהו שלב הרומאים נפטרו מהמלכים שלהם, ובימי הרפובליקה אף נאסר על מלכים זרים להיכנס לתחום ההיסטורי של העיר. הרומאים כל כך תיעבו מלכים, עד שכשיוליוס קיסר השתלט על העיניינים, הוא טען בתוקף "אני לא מלך, אני קיסר", והפך את שם משפחתו לתואר (שעבר וריאציות שונות כמו צאר, קייזר, וכו´, אבל זה סיפור אחר). > שהיה סנאט, בחירות, דמוקרטיה רומא לא הייתה דמוקרטיה, היא הייתה רפובליקה. והזכות לבחור ולהיבחר הייתה די מותנית מתוקף מעמד ורכוש. פוליביוס, הסטוריון יווני שחי ברומא, מתאר בהערצה את המערכת הפוליטית שלה כ"מעורבת" - עם יסודות דמוקרטיים (כל מי שמוגדר אזרח משפיע), אולגרכיים (אצולה) ושלטון-יחיד (הקונסולים, שבעצם היו שניים), כשכל הגורמים הללו מאזנים זה את זה, ומונעים את התהליך אותו הגדיר כ"התדרדרות המשטרים" בו גוף שלטוני אחד תופס יותר מידי כוח ומתחיל לדאוג לעצמו במקום לאזרחים. > ושאר קונספטים מטופשים בסגנון הזה. אני מבין שאתה מקנא בשכנינו ממזרח ומדרום, על הממשל המפותח והיעיל שלהם? > רצון חופשי... הא! "רצון חופשי" זה דבר שאפשר להתדיין עליו שעות. האם אתה באמת חופשי כשאתה יכול לבחור רק בין כמה מפלגות לכנסת, ולא לדעת אם הן לא יקיימו כלום ממה שהבטיחו לך, או שלמעשה אתה מאוד חופשי, כשכל מי שרוצה עמדת שלטון וכוח צריך לדעת שהפתק שלך לבחור השני יכול להעיף אותו משם? ואולי בעצם רק נדמה לך שהחלטת לבחור באיש הנכון באופן חופשי, בעוד שעצם ההחלטה שלך מושפעת מחינוך, תרבות ושידורי טלוויזיה עליהם שולטים האנשים בהם אתה חושב שאתה בוחר? נו, על זה נכתבו ספרים שלמים, וכולם נראים די צודקים. ולי אישית נדמה שעצם היכולת לויכוח ומחשבה חופשית על הנושא אומרים משהו.

כמה דברים

אוקיי, דבר ראשון, אנחנו לא מדברים על תקופת הקיסרות, אלא על תקופת הרפובליקה. בשינוי קליל, הקיסר יכול לשמש כמו ה"נשיא" הישראלי. אבל לא משנה. נקסט. דבר שני, גם כשמדובר על כל שאר הבלאגן, הרפובליקה, כאמור, היתה מבוססת על בחירה של בעלי מעמדות. מה שאומר שהנדכאים לא קיבלו ייצוג בממשל, ושלאפאחד לא היה אכפת מהם במיוחד. אם למישהו יש הצעה לשיפור בקטע הזה - אנא, ובמהרה. דבר שלישי, נראה לי שעדיף לבסס את המשחק לא על אומה שהכנסותיה העיקריות והתחום הנרחב ביותר של פעילויותיה מתבסס על כיבושים וקרבות, אלא להיפך - להתחיל בעולם שוחר שלום יותר... התנגדות anyone?

הלדין

New member
כמה הערות

א. הנדכאים אף פעם לא מיוצגים בשלטון. אם הם היו מיוצגים בשלטון, הם לא היו נדכאים. באף מדינה לאורך כל ההיסטוריה הארוכה של עולמנו ידוע הסבל לא זכתה כל האוכלוסיה לייצוג שווה. אפילו בישראל ואף בארצות הברית אין ייצוג שווה לכל האוכלוסיה; ראשית, מכיוון שלא כל האזרחים מממשים את זכות ההצבעה שלהם(וחלק מהנדכאים לא יודעים קרוא וכתוב...) ושנית, דרוש כיס עמוק כדי לנהל מערכת בחירות, דבר שמצמצם במידה ניכרת את מספר האנשים שיכולים לרוץ למוסדות העליונים של המדינה.(אם הייתה דרך יעילה לנהל את הבחירות באופן שהן לא יעלו יותר מדי כסף לנבחרים, זה היה נותן ייצוג טוב יותר לחלקי האוכלוסיה השונים. החוק למימון הבחירות בארה"ב לא מכסה את כל ההוצאות, אאל"ט). ב. כל אומה, ולו השלווה ביותר, ניטל עליה לקיים מפעם לפעם מלחמות עם שכנים חמסנים, אפילו אם זה אחת לאלף שנה. על כל פנים, אין אומה שהיא עוסקת אך ורק בקרבות ובמעשי כיבוש אלא גם בתחומים רבים וחשובים של החיים כמספר התיקים בממשלה. אפילו אומה שלווה צריכה להטריד את עצמה בדברים כמו כלכלה ומוניטאריות ודת.

לא בדיוק...

הנדכאים אמנם מיוצגים פחות בשלטון מאשר העשירים ובעלי הממון, כוח והשפעה, אבל גם להם יש ייצוג בממשלים כמו הכנסת. קח, למשל, את הדתיים והערבים, שבמדינה ה"מתוקנת" שלנו אמורים להיות מיעוט, מה שנכון. במקרה יצא שהייצוג שלהם מהווה את רוב הכנסת, אבל לא משנה. בעיקרון יש להם מפלגות, וזה מה שחשוב. ברומא, עליה אנחנו מדברים ספציפית כרגע, לא היה לעבדים, למשל, או לעניים ייצוג כלל, שלא כמו בארצנו הקטנטונת ובשאר העולם. זה מה שהתכוונתי כשאמרתי שלא היה ייצוג. אז זהו, עכשיו אפשר לשוב לויכוח המקורי של על איזה עולם לעשות את הדבר הזה???

הלדין

New member
בסדר...

1. קודם כל, באיזה ז´אנר מדובר-פ´ או מד"ב? 2. אני אעלה עוד כמה רעיונות שיש לי אבל קודם תבהירי באיזה ז´אנר מדובר.

הלדין

New member
הבנתי...

א. גודל הפרלמנט הוא בדרך כלל פועל יוצא של גדול המדינה בה הוא שולט. זה יכול להיות 120 ויכול להיות 535 חברים. ב. פעם ניסיתי לבנות דמוקרטיה פנטסטית. הרעיון יפה אך בפועל לא היה לי מה לעשות עם זה. בכל מחוז בחירות בארץ הוצבה אבן והנציגים נגעו באבנים. המידע עליהם הופץ באמצעות האבנים למוחות האזרחים ולאחר זמן קצר "בחרו" האזרחים את נציגיהם.(הקסם לא פעל ברמה המודעת. הבחירה, לעומת זאת, הייתה אמיתית) בפרלמנט בעיר הבירה הוצבה האבן הראשה במרכז הפרלמנט. מסביב לאבן ישבו הנציגים ומאחוריה ניצבה במת הנואמים. האבן הגבירה את קולו של הדובר ובעת הצורך ניתן היה לראות דרכה דברים שהתרחשו במקומות אחרים. אישיותם של העוצרים השונים הוטבעה בתוך האבן בשל שימושם התכוף באבן הזו. העוצר היה תוארו של ראש הפרלמנט מסיבות היסטוריות עלומות. חברי הפרלמנט היו מאורגנים לסיעות אבל אלה נוצרו לאחר הבחירות. משך כהונתם הייתה כעשר שנים ושל עוצר כעשרים שנה. הפרלמנט שימש גם כרשות מחוקקת וגם כרשות מבצעת. החלטותיהם כמובן הופצו דרך רשת האבנים לכל רחבי הארץ ונרשמו בספרי החוקים של הרשויות המקומיות. הערות? השגות?

הלדין

New member
תוספת

א. במקור כהונת העוצר הייתה לכל החיים. בתקופת העוצר מאן דהוא ביקשו לקצר את תקופת הכהונה של העוצרים ולהחיל עליה אותו דין שחל על כהונת פרלמנטרים רגילים. עשרים שנה היה מה שיצא לבסוף.(זוהי הערכה משוקללת של תוחלת החיים האפשרית של העוצר לאחר מינויו. העוצר נבחר ע"י הפרלמנט ולא ע"י העם ולכן הם בדרך כלל אנשים[או נשים] מבוגרים) ב. יש כמאה ארבעים וארבע אבנים. מאה מהן מפוזרות בכל הארץ וארבעים וארבע נמצאות בבירה. האומנות שביצירתן עדיין קיימת אבל הקוסמים דהיום כבר אינם משתווים לענקים של פעם וישנו ספק אם אלו מסוגלים ליצור אבנים כאלו מחדש. צורתן כעין הביצה והן היו בצבע אפרפר בעת אי-פעילות ובצבע שחור מט בעת פעילות. האבן הראשה הייתה האבן היחידה שיכולה להעביר מידע בצורה מודעת. הכוונה היא שזו האבן היחידה שאפשר להשתמש בקסם האצור בה באופן אקטיבי. כל האחרות היו כפופות לאבן הזו והן העבירו בעת הצורך מידע זו לזו אבל לאנשים לא הייתה שליטה עליהן. הדבר נועד להגן עליהן מפני השתלטות ואי מהימנות.

זה מזכיר לי סיפור

על מישהו שהביא לעולם תחנה אחת של שיתוף טלפאטי בין בני אדם - זה הוביל להרס הטוטאלי של העולם האנושי ומלחמה כוללת. אם חושבים על זה - גם דגלאס אדמס העיר משהו בכיוון - "and so (the bable fish) coused more, and bloodier wars than anything else in the univers." (ציטוט מהקלטות כמובן) המערכת הזאת בהחלט נשמעת כמו משהו מעניין ואתגרי למשחק. מה לגבי העולם שבה היא נמצאת? ה"הקשר" - אם תקרא לזה - איך חיי האדם הממוצע? האדם מהמעמדות הגבוהים? וזה מהמעמדות הנמוכים? מה רמת הטכנולוגיה? ביצונת, אני, אישית עברתי לסלוד באופן זמני מעולמות פנטסטיים במובן הנהוג של המילה. אני אעדיף עולם מד"ביסטי. אני קוראת עכשיו סדרה של ספרים בינוניים של מרגרט וויס (ואצלה זה שיפור לעומת דברים אחרים שהיא כתבה...) שהם ספרי מד"ב שנקראים star of the guardiens שבה (ספוילר) אנשים מהונדסים גנטית לשאיפה לכח, הם גם מותאמים במיוחד לשלטון והנהגה של אנשים אחרים - כח ליצור אמפטיה באופן אוטומאטי, יכולות להקרין את עצמם טלפאטית לאחרים המהונדסים וכמובן יכולות פיסיות מוגברות. המערכת השלטונית שלהם היא מלוכה, אבל יכול להיות מעניין להפליא לראות איך האנשים האלה יוצרים קונגרס....

אוקיי...

המממ... עולם מד"ביסטי נשמע נהדר. באמת שכן. אבל עוד יותר טוב - עולם מד"ביסטי עם פיסות אדאמס-פראצ´ט... :) בא לך להוסיף על זה? או למישהו באופן כללי? כי זה באמת רעיון שאפשר ללכת איתו לאנשהו.

אני אנסה, ושוב ספוילרים כמלוא היד

עד כמה שהספקתי לקרוא ולהבין - מתישו, כשכדה"א נהיה טיפ טיפונת צפוף מדי - היתה תחרות בין הגושים הפוליטיים (או מדיניים) השונים על 2 דברים בעיקר - המסע לחלל, ו"פיתוח גנטי" (לא בטוחה באילו דרכים בדיוק) של "גזע" חדש שיכולותיו גבוהות יותר - הם מזדקנים לאט, הם חזקים ומהירים יותר - גם בשכלם וגם בגופם, לומדים מהר יותר, ויש להם חיזוק מיוחד על כל מה שיכול לעזור להם להיות מנהיגים מלידה. זה אומר שבני אדם רגילים מרגישים כלפהם אמפטיה, או הגברה של מה שהם רוצים שירגישו (כשהם רוצים שירגישו סביבם פחד - קשה לא לשים לב איך הדופק של הסביבה מתחיל לעלות..., למשל), ומכיוון שהם יועדו לשלוט בעולמות שונים - גם יכולת הקרנה טלפאטית מאחד לשני, בתנאי שהם מכירים את מי שמקרינים אליו, או יש ברשותו חפץ שלהם. ה"גזע" היחיד ששרד היה ה"בלאד רויאל" (בתרגום חופשי לעברית - בעלי הדם המלכותי). אלו יצרו מלוכה שחלשה על כל הגלאקסיה, כאשר בכל מערכת שמש, ובמאוכלסות יותר בכל כוכב לכת שלטה משפחה מהבלאד רויאל. זיווזים בינהם נעשו ע"י מחשב שחישב את ההתאמה הגנטית הטובה ביותר לשיפור הגזע, וכך חיו במשך אלפי שנים. הזיווג במחשב גרם לזה שאנשים נתלשו מדרך חייהם, ממקום מוכר, אל מקום שנמצא בקצה השני של הגלאקסיה, מתורבת בצורה אחרת ובסגנון אחר. כתוצאה מכך נוצרה דת מונותאיסטית, שהאל שלה הוא כל יכול, יוצר הכל, נמצא בכל. כמובן שנוצרו טקסים, ונוצר מעמד מיוחד של כוהנים. בין השאר, והטקס היחיד שתואר עד כה היה הטקס של coming of right והוא כולל שימוש בטלקינזיס, שליטה 4 האלמנטים (רוח,מים,אש,אדמה) בסגנון שלטון הרוח על החומר, ויכולת לעמוד בכאב בלתי נסבל לבני אנוש רגילים. מתוך הבלאד רויאל נבחרו לא מעט להיות מגיניו של המלך. הם נקראים במפתיע "גארדיאנס" ובאופן חיצוני מה שמזהה אותם הוא תכשיט שכל אחד מהם עונד (זה יכול להיות טבעת, תליון על שרשרת, עגיל באוזן או כל דבר אחר שיעלה על הדעת) שעשוי מאבן מיוחדת, שלאחר ברכה מכוהן מגיבה ליכולות הנפשיות של זה שעונד אותה. אבן אדומה, והתכשיט מעוצב ככוכב בעל 8 קצוות. הוא נקרא - שוב בדמיון רב "כוכב הגארדיאנס". יש קללה על מי שמסיר כוכב כזה מבעליו. כמו כן הגארדיאנס מסתובבים עם שריון ממתכת קלה להפליא ש(בתרגום חופשי) "חזקה מכל פלדה שחושלה בריק בטמפ´ 0 מוחלט". את השריון הזה יכול לחדור נשק אחד - ורק אחד. הנשק הנ"ל נקרא בלאד סורד (חרב-דם) - גם הוא מבורך ע"י כוהנים ומיוצר באופן אינדיוידואלי לכל אחד, עם זאת - אין עליו קללה כמו על הכוכב. לא צריך, וזאת משום שבכת החרב יש 5 מחטים שמחדירות לדם וירוס שהוא קטלני לכל מי שאינו בלאד רויאל, שיוצר קישוריות עצבית בין החרב למוח. החרב עוברת לתפקד כנשק מונחה אנרגיה המגיב לפקודות המוח בצורה מידית, והניזון מהאנרגיה של המשתמש בו. החרב יכולה לשמש גם כמגן, אך בצורה הזו היא מושכת כפליים אנרגיה מאשר במצבה ההתקפי. החרב הנ"ל חותכת הכל - כולל מולקולות... לגבי מישהו שאינו בלאד רויאל שינסה להשתמש בחרב הנ"ל - מוות מובטח, הוירוס הופך לסרטן שעובר שוב ושוב מוטציות. במקרה הטוב - זה מוות תוך שלושה ימים של סבל. סופר לי ע"י זו שבגללה אני קוראת את הספרים שבהמשך יתברר לי שגם קיימים כל רכב חלליים העובדים בדרך דומה לחרבות האלה. בנוסף - יש עניין אחד קטן - ההנדסה הגנטית (אם ע"י זיווג ואם באמצעי מעבדה) חיזקה גם תכונה שלילית חזקה במיוחד - שאיפה חסרת מעצורים לכח. בלאד רויאל שלא מעוניין בכח הוא נדיר במיוחד. כמו כן - נתגלו עוד אי אלו תופעות נדירות. למשל - יכול להיות מצב שבו 2 בלאד רויאל מסויימים יחלקו mind link הווה אומר , תהיה להם האפשרות לחלוק מחשבות בכל רגע נתון. בנוסף, מתוארת מישהי מהבלאד רויאל שיש לה היכולת לראות - ברצון או לא ברצון - מראות ממקומות אחרים ורחוקים בגלקסיה, ואחר שיש לו היכולת לחלום את העתיד בדיוק רב. עוד משהו לגבי הדת שנוצרה - הטקסים שלה כוללים הקזת דמם של הכוהנים. כוהן בד"כ יהיה בעל צלקות רבות בידיו. כמובן שהיכולת לשלוט בחומר גורמת לכך שהם יכולים לסגור את הפצע באופן מידי. לגבי העולם - המטרה השניה - מסע בחלל התממשה גם היא. נמצאה הדרך לטוס במהירות גבוהה ממהירות האור, ולהתגבר על האפקטים שתאר איינשטיין (לא מסופר איך), ע"י קפיצות מעל המהירות הנ"ל, שנעשית מ ואל נקודות ידועות מראש. החלליות מתחלקות לכמה סוגים - הקטנות למיניהן הן מטוסים המותאמים גם לחלל והיכולים להמריא מהקרקע, ולנחות עליה, הגדולות יותר "חיות" בחלל בלבד. אם אנחנו רוצים לשחק משהו דמוקרטי או שוויוני - מצטרך לעשות אי אלו שינויים...

רעיונות מעניינים.

> א. גודל הפרלמנט הוא בדרך כלל פועל יוצא של גדול המדינה בה הוא שולט. > זה יכול להיות 120 ויכול להיות 535 חברים. נכון, אבל רק חלקית. בישראל יש בית נבחרים של 120 איש בעיקר מסיבות סמליות ומסורתיות - בסנהדרין היו 120 חברים, ו"אחרי אלפיים שנות" החליטו לחזור לקונספט - יש אומרים שהכנסת קטנה מידי, ולכן מתפקדת גרוע. ברוב המדינות הפרלמנטריות, יש בית נבחרים של כמה מאות חברים, שבדרך כלל מייצגים מחוזות בחירה. מה שחסר בישראל, ובהחלט יכול להיות בעולם מערכה כזה או אחר, הוא "בית עליון" כמו הסנאט בארה"ב (שביחד עם בית הנבחרים מהווה את הקונגרס), בית הלורדים באנגליה או הבונדסראט בגרמניה. הבית העליון תמיד יותר חלש מהבית התחתון, אבל הוא יכול להיות כמעט שווה לו בהשפעתו (כמו הסנאט) או מוגבל ביותר (כמו בית הלורדים, שרק מאשר חוקים ומקסימום יכול לעכב אותם בכמה חודשים). > פעם ניסיתי לבנות דמוקרטיה פנטסטית. הרעיון יפה אך בפועל לא היה לי > מה לעשות עם זה. הבעייה שאני מזהה ברעיון שלך, היא שהוא עובד יותר מידי טוב. כשפרלמנט משקף במדויק את רצון הבוחרים, והכל עובד בצורה חלקה ובלי תקלות, באמת אין הרבה על מה להריץ מערכה פוליטית - זה כמו להריץ הרפתקה על זוטון מאושר שיושב בבית ושותה תה - אחל´ה לזוטון, אבל משעמם לשחקן שלו, שיעדיף להכניס את הזוטון המסכן שלו לצרות צרורות ולקרוא לזה "הרפתקה". > אישיותם של העוצרים השונים הוטבעה בתוך האבן בשל שימושם התכוף באבן > הזו. כאן אני דווקא רואה פוטנציאל. אם כולם כל כך תלויים באבן כדי לנהל את המדינה, והאישיות והאופי של העוצרים השונים הוטבעה באבן, מה יקרה אם בוקר אחד היא תקבל תודעה ותבונה ותתחיל להריץ עניינים בשביל עצמה? זה רעיון שיותר קרוב למדע בדיוני (ע"ע המחשב סקיינט מ"שליחות קטלנית") אבל גם בפנטזייה יש מה לעשות איתו. > חברי הפרלמנט היו מאורגנים לסיעות אבל אלה נוצרו לאחר הבחירות. למעשה, סיעות זמניות נוצרות אם כבר קצת לפני הבחירות, כשכל אחד מנסה לגייס תומכים לרעיון שלו, שימשכו אחריהם עוד בוחרים. > משך כהונתם הייתה כעשר שנים ושל עוצר כעשרים שנה. קצת ארוך, אם תשאל אותי. כל הרעיון בדמוקרטיה זה שלא רק שאתה יכול לבחור את הנציגים שלך, אלא שיש לך אפשרות להעיף אותם בבחירות הבאות אם לא התנהגו כפי שציפית מהם. ועשר שנים זה פרק זמן ארוך מידי מכדי שהאופציה הזו תהייה חזקה מספיק. > הפרלמנט שימש גם כרשות מחוקקת וגם כרשות מבצעת. אגב, זה לא שונה מהמצב בארץ ובאנגליה. נכון שיש בית נבחרים ויש ממשלה, אבל חברי הממשלה מגיעים מתוך בית הנבחרים. אתה מצביע בשביל מפלגה, לא בשביל מישהו שיהיה שר הפנים או החינוך - את זה חברי בית הנבחרים קובעים ביניהם. בממשלה שתיארת, המצב בהחלט יכול להיות דומה. לאחר שנבחרו הנציגים, הם מארגנים ביניהם ועדות - ועדת כלכלה, ועדת חוץ, ועדת ביטחון, וכו´, כשבכל ועדה כמה נציגים, שאחד מהם נחשב לראש הועדה ובתפקיד של שר. > החלטותיהם כמובן הופצו דרך רשת האבנים לכל רחבי הארץ ונרשמו בספרי > החוקים של הרשויות המקומיות. הרשויות המקומיות קצת חלשות ביחס לשלטון המרכזי במקרה הזה. כמעט כמו בישראל.

או - לחילופין

יכול להיות מעניין כשאחד או כמה מהנציגים הנ"ל נהיים "חולים" באיזוצורה, ואחרים מחליפים אותם וצריכים להתמודד עם האופי והאישיות שמוטבעים באבן, או הם מתחילים תנועה נגד השימוש באבנים, או אויב או שליחיו מחבלים באבנים וכו´.

הלדין

New member
תודה על ההערות

א. הסיעות מתארגנות לאחר הבחירות מכיוון שבחלק מהמקרים הנציגים לא נפגשו קודם לכן. פרט לאבנים, המרחק אכן מהווה שיקול ולוקח עד כחצי שנה עד שסך הכל הנציגים מגיעים ממחוזות הבחירה שלהם. ב. זה תלוי בהחלט בעם עצמו. פרלמנט של אומה שלווה שונה מפרלמנט של אומה שסועה. החלוקה לאיזורי בחירות גורמת לכך שכל נציג מייצג את איזור בחירות אחר ובהחלט יכולות להיות התנגשויות אינטרסים בין נציגים כמו שיש התנגשות אינטרסים בין איזורי הבחירה שלהם. אילו כולם היו דומים זה לזה, לא היו נוצרות סיעות בפרלמנט; מכיוון שהם שונים, הסיעות קיימות. וכמובן בכל עת, פועלים באיזורי הבחירות שלהם יריביהם ומנסים להכפיש את שמם הטוב. והדבר מובא לידיעת הנציגים בעיר הבירה. ואותם יריבים יכולים להיבחר במקומם כנציגי האיזור בפעם הבאה. ג. את כהונת הנציג נקצר לחמש שנים אבל כהונת העוצר חייבת להיות ארוכה. (כמו שאמרתי, במקור היא הייתה לכל החיים. אורכה חייב לשקף את העובדה הזו אבל היא כמובן לאורך זמן מוגבל יותר. ניתן להדיח עוצר לפני תום הכהונה שלו אבל דרוש רוב מיוחס לצורך זה) ד. זוהי אחת הבעיות הקשורות לתפעול האבנים. יקיצה של אבן תיתכן אבל כבר נקבעו דרכים לטפל בזה.(היות וזה קרה כמה פעמים בעבר). בעיה אחרת היא כאשר המועמדים הם בעלי יכולות מאגיות והם יכולים להביא לכך שהם ייבחרו אפילו אם אף אחד באיזור הבחירה לא שמע עליהם או שכולם מתעבים אותם שם.

Gilgam69

New member
אוקיי, לך אני יכול לענות

התשובה שאני נתתי 2 הודעות למעלה, למי שלא הבין (מעניין למי אני מתכוון) לא הייתה אמורה לפרוס את כל תקומתה ונפילתה של האימפריה הרומית וכל דרך השלטון לאורך הדורות בה. היא הייתה תשובה מזן חדש ומיוחד... זן הומוריסטי!!!!! כן כן, יש גם כאלה... היית מאמין?!

למעלה