סקר קטנטן

סקר קטנטן

מה סוג הפרקים האהוב עליכם? פרקי המיתולוגיה? ה"קומדיה"? או אלה העומדים בפני עצמם? ולנמק!

Gilliana

New member
המיתולוגיה כמובן...

והרי הנימוקים: פרקי המיתולוגיה יצרו מעין "מיני-סדרה" בתוך תיקים, סיפור בהמשכים עם עלילה רחבת יריעה, מורכבת ומרתקת כפי שניתן לבנות רק ב-"פורמט" מהסוג הזה. העלילה בנויה היטב, למרות שהיא יכולה להיות מייגעת לעיתים - בפרט כשהתשובות הכל כך קרובות "חומקות" להן מבין ידיהם של צמד הסוכנים שלנו. יחד עם זאת, בכל פרק כזה אנו מקווים לגלות עוד פיסה מהאמת, לחשוף עוד חלקיק בקונספירציה, לקבל עוד תשובה לשאלות הרבות המטרידות אותנו... אין להפחית גם בחשיבותם של הפרקים הקומיים או באלו העומדים בפני עצמם, אלו רק מוסיפים רבדים נוספים למיתולוגיה עצמה ובסך הכל - ניתן לומר שכל הפרקים בכלל, מהווים למעשה חלק מהמיתולוגיה בדרך זו או אחרת...

אצלי הבעיה אחרת

אין לי מושג מה אני אוהבת יותר (שאלתי שאלה ולי אין תשובה ) כמובן פרקי המיתולוגיה הם הפרקים הכי נצפים אצלי ואלו הפרקים שאני מכירה בע"פ מההתחלה לסוף ומהסוף להתחלה ואותם אני יכולה לראות שוב ושוב ושוב אבל בפרקי הקומדיה תמיד אנחנו לומדים צד אחר במאלדר וסקאלי ואת זה אני מאוד אוהבת וכמובן אין כמו המתח והפחד בפרקים העומדים בפני עצמם... לסיכום? אין לי מושג מה אני הכי אוהבת אבל אני יודעת שאני מתגעגעת....

Ice Age

New member
דווקא אני

מעדיף את ה-stand alone, ואת הקומדיות שמתוכם במיוחד. בהתחלה הייתי מחכה כל פעם לפרק מיתולוגי כדי להבין עוד פיסה מהפזל. אני לא מתכוון לדבר סרה בסדרה, אבל אני קצת חולק על gilliana לגבי ה שהעלילה בנויה היטב. באיזשהו שלב זה כבר היה קצת מודבק מדי. ומצד שני, תוך כדי התהליך הזה הפרקים ה-stand alone הפכו להיות ממש מעולים.

יש משהו בדבריך

בעניין המיתולוגיה הם לא פעם ניסו "למשוך את השטיח תחת רגלינו" ותוך כך הסתבכו באיך לצאת מזה ותת תשובות אמינות. אבל בסופו של דבר אני סולחת להם

Gilliana

New member
זה נכון...

ואת התשובות הללו לא קיבלנו עד עצם היום הזה - וכנראה כבר גם לא נקבל...

1Shir

New member
אני חושבת שבהתאם לכל הנ"ל ניתן לומר

שבתחילת הסדרה פרקי המיתולוגיה בד"כ היו יותר מעניינים, אך אילו בעונות המאוחרות יותר (בערך מעונה 5?) דווקא פרקי ה-stand alone היו המצטיינים.

orityemini

New member
פרקי Monster Of the Week!

אלו היו הפרקים הטובים ביותר לדעתי...:D לא כל כך אהבתי את פרקי המיתולוגיה והחייזרים.

Ice Age

New member
Monster of the week

אהבתי את הכינוי. ומעתה אני מציע לקרוא את שמם בישראל MOTW!

hrgo

New member
קומדיה! השילוב של סדרת מתח עם

קומדיה - הכי מדהים. זה גאוני. הרי לכתוב פרק מותח - יחסית לא בעיה (שוב - יחסית). אולם פרק מותח המשולב בקומדיה - הרבה יותר קשה.

1Shir

New member
בהקשר הזה, ביום ו' ראיתי את הסרט

"ממנטו" בערוץ הסרטים, ואחת הסיבות שאהבתי אותו היא שהיה בו משהו מאוד קומי, לצד כל המתח.

Gilliana

New member
ממנטו סרט מעולה

ואני מסכימה איתך - יש משהו מאד קומי בסיטואציה הזו שבה אדם לא מסוגל לזכור מה עבר עליו לפני שתי דקות... קורה גם לי לפעמים

Ice Age

New member
הוא דומה ברעיון שלו

לפרק בעונה התשיעית (שכחתי את שמו), עם הכושי שמואשם ברצח וכל קטע הוא יום לפני הקטע הקודם. זוכרים את הפרק?

1Shir

New member
כמובן! גם אני נזכרתי בו כשצפיתי

ב"ממנטו". בשניהם מראים לנו את הארועים מן הסוף להתחלה. ההבדל הוא שבסרט זה נעשה במכוון רק על מנת להעביר לנו את התחושה של הגיבור (איך זה לא לדעת מה עשית שניה קודם לכן), ואילו ב"תיקים באפלה", אם אני לא טועה, הזמן באמת הולך הפוך אצל הגיבור של הפרק. זה היה פרק די סבוך, ראיתי אותו יותר מפעם אחת ואני עדיין לא מצליחה לזכור את הסוף שלו.

orityemini

New member
קוראים לפרק REDRUM ובעברית חצר

כלומר REDRUM זה בהיפוך MURDER והמתרגמת שמה לב לזה ותרגמה באלגנטיות "חצר" כלומר מהסוף להתחלה יוצא "רצח". גאוני. פרק עשוי היטב. כשראיתי את ממנטו באמת נזכרתי בו. הפרק מעונה שמינית כלומר 8x03. אורית.

הסוף של הפרק ../images/Emo58.gif

בסוף הפרק הבחור מבין שהוא פשוט חוזר אחורה כל פעם כדי לנסות לשנות את המצב (רצח אישתו) כשהוא מצליח בסופו של דבר להציל אותה מתחיל השעון לרוץ שוב קדימה... הכל עניין של לנסות לשנות את העבר פחות או יותר היה את זה בפרק MONDAY אם ראית.

Gilliana

New member
הרעיון הזה של היפוך המילה...

לקוח מסדרה אחרת - הרבה הרבה יותר ישנה.

למעלה