סקר קטנטן

shambi

New member
סקר קטנטן ../images/Emo26.gif

לפני שבועיים בביקור אצל הוטרינרית היא נתנה לי 3 כדורים נגד קרציות ואמרה לי לתת לללה אותם ביחד באותו יום היום רחצתי אותה ומצאתי עליה לא מעט קרציות אבא שלי מתעקש שרצועה יותר טובה מה אתם חושבים? [תשובתכם חשובה לי]

זוטה

New member
קולר נגד קרציות

לכלב שלי שמתי קולר נגד קרציות בערך לפני חודש, ועד עכשיו הקולר עובד מצוין. לא מצאתי על הכלב אף קרציה מאז שיש לו את הקולר, ואני בודקת לעתים קרובות. על הכדורים אני לא יודעת אם הם טובים או לא, אני פשוט לא מכירה אותם. אבל הקולר אמור לעבוד בערך שלושה-ארבעה חודשים, והוא נראה לי פתרון טוב. רק צריך לזכור להוריד אותו מהכלב לפני הרחצה, כי המים מקלקלים אותו.

ניל´´י

New member
אמממ..... כדורים נגד קרציות???

היתי חוששת קצת לתת לכלבים שלי חומרים רעילים למערכת הגוף והדם. זה רעל!!!!! החומר שעל הקולר נספג רק באפידרמיס ובבלוטות השומן שבו.

אל דופא

New member
ניל"י, את ממש ממש צודקת!

גם אני הייתי חוששת לתת לכלב כדורים דרך הפה...הם עלולים באמת להיות רעילים! אני גידלתי את כלבתי במשך קרוב ל-20 (!!) שנה, ומעולם לא שמעתי על כדורים לבליעה נגד קרציות! אגב, אותה ווטרינרית לא שמעה על פרונטליין?

be_roo

New member
אם לא שמעת איך קבעת שהם רעילים?

יש מספיק חומרים בעולם שהם רעילים למין מסויים אך אינם מסוכנים בכלל למינים אחרים. גם אני לא נתקלתי בכדורים הללו, אבל להאשים וטרינרית בסיכון הכלבים שבטיפולה מבלי לדעת כלל במה מדובר?!

אל דופא

New member
אני קבעתי?

כתבתי עלולים להיות. גידלתי כלבה במשך כ-20 שנה, ונוכחתי לא פעם לדעת שגם וטרינרים מסכנים לעיתים כלבים שבטיפולם, אם מתוך בורות או מתוך רשלנות סתם!!! ושוב- אני אישית לא הייתי נותנת לכלבה שלי כדורים נגד קרציות דרך הפה, כשיש בשוק חומרים נהדרים שפותרים את הבעיה בשימוש חיצוני וכל כך קל!

shambi

New member
אתם רוצים לעשות לי התקף לב???

שאני יחשוב שהרעלתי את הכלבה שלי?.. על מה אתם בכלל מדברים?.. זה לא שמצאתי את הכדורים אצל מישהו ברחוב.. קיבלתי אותם מוטרינרית שותק במקצוע לא חסר לה

אל דופא

New member
כן, את כתבת שקיבלת את הכדורים...

מוטרינרית. אני לא חושבת שמישהו פה הניח שמצאת אותם ברחוב... גם וטרינרים הם בני אדם, שעלולים לטעות לפעמים. תארת כאן בפורום את הבעיה, וזכותו של כל אחד כאן להגיב אם משהו לא נראה לו, או נוגד את הידוע לו. וחוץ מזה, מה רע בחוות דעת נוספת? ואם דעתי נראת לך קיצונית מדי, או גורמת לך "לחשוב שהרעלת את הכלבה שלך" מה דעתך לפנות לוטרינר מומחה נוסף ולקבל את חוות דעתו? אף פעם לא מזיק לשמוע עוד דעה...

ניל´´י

New member
אם אני לא טועה הכדורים האלו...

נקראים משהו כמו פרוגרם, בזמנו שמעתי ממגדל פינצרים שהוא נתן את הכדורים לכלבים שלו, הם גרמו לבעיות, נקבות שקבלו את הכדורים והורבעו, הגורים יצאו דפוקים. בכלל כל תרופה פולשנית, אם ע"י זריקה ואם ע"י כדור חשוב לקבל רק ע"י רופא!!!! ולא בעצת חברי הפורום הנכבדים.

bimbo.

New member
הרצועה ממש מעולה.../images/Emo6.gif

אבל כדאי לקנות את היותר יקרה. הצבע שלה לבן כהה והיא מחזיקה בערך 5 חודשים. לקח 4 ימים עד שכל הטפילים נעלמו, וכבר חודשיים שהכלב נקי לחלוטין

למעלה