סקר קטן

סקר קטן

פלשתי מהפורום השכן לשאול כמה שאלות , לאנשים שכבר היו שם אחרי פרק א´ (שלי בתהליכי סיום) ונמצאים בפרק ב´ . מתי
מתחילים לחפש קשר נוסף ולאיזה מטרה
,האם סתם בשביל לא להיות לבד ויהי מישהי/ו להעביר איתם את הזמן בכיף לדבר לצחוק ולהיות ברגעים הקשים . או מישהי/ו לפרק ב´ . האם לרוב(כך נדמה לי) אנשים אחרי פרק א´ מתחברים עם גרושות/ים שהיו באותו מצב כמותם . ואם זה לא לפרק ב´ ,הקשר עם רווקים רווקות . שאלות גדולות , למישהו בתחילת דרכו

מנומשת

New member
בוקר טוב לך בחור רגיל

מנסיוני הצנוע, מתחילים לחפש קשר מייד, אבל.....(וזה אבל גדול) סוג הקשר בתקופות השונות שבין פרק א´ לב´ הוא שונה. בהתחלה (בד"כ) גם אם תרצה, סוג הקשר יהיה יותר סטוץ או משהו קליל ואחרי שתעבור רגשית ותסגור את פרק א´ תוכל לבנות משהו עמוק יותר. לדעתי מאד בריא אחרי פרק א´ להיות לבד (וזה לא אומר להיות בודד), בלי יותר מדי מחוייבות, בלי משהו כבד מדי. אין חוקים לדברים האלה כל אחד עובר את זה שונה. תנסה לא לקבוע לך מראש מה אתה רוצה, תזרום עם הדברים כמו שהם באים ותפעל לפי מה שמרגיש לך נכון ואם לא מרגיש לך נכון-אז לא, זה הקו המנחה הכי טוב לתקופה זו.שתהיה בשל לפרק´ ב´ ולא תחפש אותו בנרות-הוא יגיע. לגבי הקשר לגרושים/גרושות, כן יש נטייה להתחבר אליהם יותר ובעיקר במקום בו אתה נמצא (לפחות לפי מה שנדמה לי), יש הרבה צורך לדבר על מה שהיה, איך שהיה, איך מרגישים. ואין שותפים יותר טובים לעניין ממי שעבר וחווה את זה בעצמו, רק הם באמת מסוגלים להבין. לאחר שיירד הצורך לדבר בעיקר על זה, יהיה יותר מקום לרווקים/ות...ושוב גם פה אין חוקים. מנסיוני, אני יכולה לומר שהייתי בטוחה שאתחבר לגרוש (ועדיף עם ילד), כי זהו מצבי וחשבתי שרק מישהו כזה יהיה מסוגל להבין אותי, אבל.....הפתעה, חבר שלי הוא רווק, אז... כמו שאמרתי בעיקר....תזרום ולך עם הרגשות ואל תנסה לנתח ולחשוב יותר מדי ויותר מדי קדימה...פשוט תחיה את הרגע סופשבוע נעים סיון

בחור רגיל

מנסיוני, בשלב בו אתה נמצא ממש לא חושבים על משהו רציני, לטווח הרחוק. יש יותר את הצורך להרגיש מישהו לידך. לדבר. לחלוק. להרגיש. לגעת. הבעיה בשלבים האלה, זה ההתחלה. איך מתחילים? איך עושים את הצעד? איך יודעים מה הוא/היא מרגיש/ה כלפי? אז ככה...לא תמיד יודעים. מהמרים. לוקחים סיכון (כאילו מה כבר יש להפסיד...) הקשר הכי נכון להתחלה שמיד לאחר הגירושין זה משהו קליל. כיפי. בלי מחויבויות. משהו שיעזור לך להרגיש שוב פעם גבר. א

ואתה חושב שיש תשובה חד משמעית?

כל אחד מאיתנו שונה ולכל אחד יש את הקצב שלו.מה שבטוח הוא שעד שלא תסגור פרק אחד,ולסגור אין הכוונה רק למסמכים (כי זה ,בניינו רק ניירות),הכוונה היא לסגור את הפרק מבחינה רגשית - לא תוכל להתחיל את הפרק השני. כל אחד בוחר להעביר את הרגעים הקשים עם מישהו אחר,לי היה טבעי לעבור אותם עם האנשים שקרובים לי מאז ומתמיד ולא עם אנשים חדשים. רק אחרי 8 חדשים (4 מיום ההחלטה ועד הגט הרשמי ועוד 4 שבהם התארגנו מחדש למשפחה קצת שונה)התחלתי לחשוב על עצמי ,לצאת ולהתערבב בכוונה לקשור קשר.אבל זה הקצב שלי ולאחרים יש קצב שונה. מן הסתם נוצרו לי חברויות מופלאות עם אנשים גרושים (גברים ברובם),פשוט נעים יותר להיות בחברת אנשים שמבינים את עולמך החדש ולא להרגיש גלגל חמישי בעגלה... ולעניין המצב המשפחתי ,הכל שוב תלוי בך.לי אישית חשוב שהפרק השני שלי יהיה עם גבר גרוש ואב לילדים.כי הרי רווק או גרוש בלי ילדים מן הסתם ודאי ירצה ילדים משלו ואני כמו שפעם כבר הזכרתי כאן סגרתי את הבסטה.

למעלה