סקר קטן...

סקר קטן...

ב"ה בעקבות "ההלם" בקרב בנות ישראל עקב המלטותו של האנס בני סלע, האם לדעתכם פתיחה באש חיה על מנת לפגוע בו במקרה וזיהתם אותו אפשרית? א) כן, הוא פושע מסוכן לציבור. ב) לא, הוא לא הרג מישהו שיש סיבה לקחת את חייו. ג) תלוי בנסיבות, אם אהיה לבד ויש סיכוי טוב שיעלם עד שיגיעו שוטרים אז בהחלט כן. אך אם אזעיק משטרה ויש סיכוי שיסגרו עליו בצורה "מושלמת" לא. ד) לא רוצה להתקל בו, ולא להכנס לדילמה כן ירי, לא ירי. יום טוב.

SupeRonit

New member
YYY הכי קל זה לבחור ד' ../images/Emo14.gif

אבל עם יד על הלב
הוא "הרג" את החיים של הנשים שהוא אנס - לא פיזית אבל נפשית
אם אני לא אוכל להשתלט עליו יחד בן זוגי בצוות אז אני אירה בו על מנת לנטרל את הבריחה שלו

colling

New member
ואז מחר אתה תשב בכלא יחד איתו

כי מח"ש ימהרו להגיש נגדך כתב אישום והשופטים יראו בו מסכן

SupeRonit

New member
טוב.בסדר.שווה לי את ההקרבה.

וזה את*ואני מזמן לא שוטרת כך שזה לא אקטואלי
וממתי זה אסור לירות בעבריין נמלט שנחשב לפושע מסוכן ??!

ghost7

New member
בלי להיות משפטן

האיסור הקיים הוא על כל שמוש בירי שלא לצורך הגנה מסכנה מיידית. ואם הוא נמלט- הסכנה אינה מיידית. ודוקא בהקשר זה- ככל שזכור לי- התפרסמו בתקשורת, בשנים האחרונות, לפחות ארבעה מקרים שבהם נהרגו אזרחים (אחד מהם שוטר בתפקיד) מפגיעת עבריינים נמלטים. ולדעתי- ירי בצמיג היה מונע כל אחד מאותם מקרים. אבל האיסור הגורף על הירי- נשאר. במקום זה- אסרו על מרדפים...

SupeRonit

New member
אם נכון ,אז שוב המדינה יוצאת מדינת

חלם של
שהרי נכון שהסכנה אינה מיידית - צריך לשבת ולחכות שהוא יאנוס עוד פעם (והרי אף אחד בפרופיל הפסיכולוגי שלו לא אמר שיצר ההישרדות הראשוני עליו דיברו יגבור על הייצר המיני
) ?! או שאולי מעדיפים לתת לו לברוח עוד פעם ולהמשיך להשקיע במאות שוטרים ומאות שקלים להמשך החיפוש אחריו
הדגש על סכנה מיידית בחוק הוא אבסורד למדינה והזדמנות לפושע לצחוק לנו בפרצוף
ואם במהלך בריחה אותו עבריין דורס שוטר ? אז יופי יש סכנה ומותר לירות - אני רק מקוה שאותו שוטר לא מת בהיותו מקריב עצמו בשביל שהירי יהפוך להיות מוצדק
ואם העבריין בורח רגלית ואין צמיג לירות בו ?!

ghost7

New member
כללית- באותה דעה

אבל אתיחס בסדר ההפוך לגבי מי שבורח רגלית- הברירה היא לירות על האדם עצמו. אדם. ומה לגבי מקרה של זיהוי שגוי? שנים לפני בני סלע, בתקופה דומה (ריבוי מקרי אונס, לא ברור אם ע"י אותו אדם) התפרסם מקרה של בחורה שגרה לבד, בקומת קרקע, שהתעוררה למצא אדם שפרץ לחדרה. ירתה בו. (למוות). אחר כך היה ויכוח אם מדובר באנס, או סתם פורץ. לא זכור לי שהתפרסמו התוצאות. שנים מהמקרים שהזכרתי- אחד של שוטר ואחד של אזרח, שנאחזו ברכב נמלט- דעתי שאם היו מספיק קרובים להאחז ברכב, אז גם מספיק קרובים כדי לירות, בבטחון, בצמיג. ושני המקרים האחרים- אחד שנגח בניידת מחוץ לעיר, וברח לתוכה, ושני של גנבי רכב שהופרעו ע"י ניידת שהגיעה למקום- חצו, במהלך הבריחה, צומת ברמזור אדום, והרגו אזרחים שעברו באותו זמן בירוק. וכאשר מפקד המחוז הצפוני, בזמנו, השתמש בירי כדי לעצור אחד כזה- זה הגיע לכנסת...

SupeRonit

New member
מי שבורח כנראה שיש לו סיבה "טובה"

לכך - ולא משנה אם לא תפסת את הפושע המבוקש אלא "סתם" עבריין רכוש
ולגבי זאת שירתה בפורץ - אני זוכרת שאפילו במלמ"ש אמרו לנו שזה בעייתי
משהו שלאדם יש הזכות להגן על עצמו ורכושו לכן זה לגטימי או שאני טועה ?.......טוב,הלכתי לברר עם מכרה שלי שהיא משפטנית
ואסור לירות
נו שוין ,כל מדינה וחוקתיה ואני בטח מתכוונת ומתאמצת לשמור ולכבד אותם
אבל אם יש סכנה אז מותר לשוטר לירות ושוב נכנס האבסורד שצריך לחכות שהוא יהרוג "חצו, במהלך הבריחה, צומת ברמזור אדום, והרגו אזרחים " ואז זה לגטימי לירות בו

שירןן21

New member
השוטר האחרון במחוז ת"א

שירה לפני שבועיים ברוכב קטנוע שגנב אותו , ודרס את השוטר , שהשוטר פתח באש לעבר החשוד שנמלט לאחר הדריסה ופצע אותו בינוני . השוטר זוכה במח"ש באופן מוחלט.

לא יורה !

1. אין גיבוי . 2. בכדי לירות ולפגוע במטרה אנושית חייבים באימונים רציפים ברמה גבוהה ובתדירות תכופה, לא במטווח אחד בשנה

השוטר שנהרג היה מלוד הי"ד...

ב"ה ושם היה פאשלה אדירה! (נוספת לשרשרת הפאשלות). השוטר, עצר ערבוש במתחם הרכבת בלוד, והביא אותו לתחנה. כשבא להכניס אותו לתא המעצר, הוא פרק הנשק ושם המחסנית במגירת המוקדנית. מיד בסיום המעצר, קיבל דף "מבוקש" עם תמונת המבוקש, הפרטים וציון למטה בגדול "חמוש!" השוטר יצא לחסימה, נתקל ב"מבוקש", הבחין הוא הולך "לשלוף", שלף לפניו, דרך, אבל האקדח לא ירה! המחסנית נשארה במגירה של המוקדנית.... את הרוצח לכדו אחרי זמן רב. ואם אני זוכר נכון הוא נשפט למאסר עולם.

שלום30

New member
לא יורה

הוא לא מסכן במיידי חיים של מישהו אחר ולכן אסור לירות עליו. גם לא ידוע שברצונו לסכן חיים או את שלמות גופו של מישהו אחר ולכן אסור לירות עליו.

SupeRonit

New member
../images/Emo41.gif אוקיי,לאור הדעות של הרציונל

והשכל הישר אני מאמינה שאם עדיין הייתי שוטרת בעיקר כשאני על מדים לא הייתי יורה ולו רק בגלל שאני מייצגת את משטרת ישראל
אבל עכשיו שאני אזרחית מהשורה "חופשיה" לעצמי אני לא בטוחה שלא הייתי נותנת ל"חיתיות" שבי להשתלט עליי כשאני נתקלת בו ולהחזיק בו בכל דרך אפשרית שיש לי עד להגעת הכחולים (ואם על הדרך לסרס אותו בטעות מה טוב
) - ואתם יודעים מה ? בסדר שיגיש נגדי תלונה על תקיפה
יהיה לי חבל שיופיע לי ר.פ. בהיסטורי ועבודות שירות ממש לא אכפת לי לעשות
הוא לא מסכן חיים במיידי ?! לא ידוע שברצונו לסכן חיים או את שלמות גופו של מישהו אחר ??! מזל שכל הפסיכולוגים "מרגיעים" באומרם שהוא בשלב ההישרדותי - אבל הוא פסיכופת = אף אחד לא יכול לצפות מתי היצר המיני ישתלט עליו ואז הוא ישוב לאנוס - זה כבר נחשב שהוא מסכן את שלמות גופו של מישהו אחר או שכל עוד הוא לא שובר שום עצם האישה נשארת "שלמה" אז שוב האנס הנבזה הזה מוגן על ידי סעיפים אבסורדים בחוק והוא יכול להמשיך לברוח ולהטיל אימה פסיכולוגית על כל נשות המדינה

oferyosi

New member
אם לא יריתי פעם במחבל ....

אז למה לירות - אם אין סיבה מוצדקת ו-ח-ו-ק-ית לירות בזבל הזה ???? יש חוק והנחיות ברורות. ואח"כ נראה אתכם יושבים בחדר כשבאים לבדוק אתכם ואיך תענו - אם פעלתם לפי רגש ולא לפי נוהל/חוק. אנחנו שוטרים - וצריכים לעבוד רק במקצועיות. זה הכל! מי שלא מבין את זה - שיחפש מקצוע אחר

SupeRonit

New member
../images/Emo124.gif עדכון מקרי על הדרך ../images/Emo41.gif

כתב בחדשות 10 נשאל "אם שוטר מבחין בבני סלע והוא בורח?" ענה "יש הוראות פתיחה באש ברורות לגבי עבריין נמלט מסוכן מותר לירות עליו ברגליים בכדי לעוצרו ולא כדי להרוג - נקוה שלמישהו כבר תהיה את ההזדמנות

למעלה