סקר קטן?

סקר קטן?

קראתי את הכתבה שפורסמה בידיעות אחרונות, ונתפסתי בפסקה שמדרת על חברה אמריקאית שמנסה לייצר תרופה לצליאק. משמעות התרופה היא שינוי ההרכב של מערכת החיסון כדי שלא תתקוף את מערכת העיכול עם כל מגע עם גלוטן. אז זה גרם לי לחשוב, האם הייתם מעדיפים להמשיך בחיים (הנהדרים והנפלאים) של מוצרים ללא גלוטן, או לשוב לדרך הרע (חיחיחי) ולאכול ה-כ-ל, בתנאי של נטילת תרופה שכזו. אני אישית חושב שהייתי מעדיף להמשיך בדיאטה נ"ג, רק בגלל שזה כזה כיף ופשוט טוב לי בחיים. אני לא יכול להגדיר את זה אחרת, מלבד "חיים טובים". אמנם יש קשיים פה ושם באכילה מחוץ לבית, אבל זה לא מה שימנע ממני לבלות
אשמח מאוד מאוד לתגובות (לטוב ולרע)

אני אעדיף להישאר עם ההגבלות

כי זה עשה לי המון סדר בהרגלי האכילה, ותכלס כל מה שיצא מהתפריט זה ברוב המוחלט ג'אנק. זה אמנם מאלץ אותי (ואת אמא
) ללא מעט לוגיסטיקה, אבל בשורה התחתונה התפריט שלי השתפר המון לכיוונים הבריאים.

נצר1

New member
מסכימה../images/Emo45.gif

אבל כן הייתי שמחה לקחת כדור לפני הליכה למסעדות, חתונות ואירועים מיוחדים. לפעמים זה מבאס להיות החריג

hermonir

New member
צריך לנסות.

לא הייתי מתנגד להזמין פיצה אמיתית, לאכול פלאפל, חלה עם שוקולד השחר-העולה-קרם-מובחר-למריחה, את עוגת השוקולד המדהימה שאשתי יודעת להכין... ללכת בסופר כשכל מה שאתה רואה זמין. עם הזמן פיתחתי עיוורון חלקי - מדפים שלמים בסופר פשוט לא קיימים לגבי. יהיה נחמד לראות שוב את התמונה המלאה :) כנראה שדיאטה נ"ג היא בריאה יותר באופן כללי. אבל בתור אחד עם חילוף חומרים של רכבת אקספרס יפנית, לפחות אני פטור מספירת קלוריות גלוטניות. ניר.

shlomlondon

New member
Lucky you!

I would love to stop being GF, done that for 30 years, and enough is enough. Not fun beng the odd one that needs special food. Its not easy when you travel or if you have a looooooong day at work. But - that`s part of the game. I really miss a good pasta dish, that tastes exactly as it should....

ב-ר-ו-ר שלקחת את הכדור!!!!

בתור אחת שסוחבת את הצליאק הזה מאז שהיא זוכרת את עצמה (28 שנים) הכי ברור לי שאקח ת'כדור הזה, אין ספק שזה ישפר לי את ההרגשה והנוחות בחיים!

Tehi5

New member
נן באמת...

זה כמו לשאול עני אם הוא רוצה לזכות בלוטו... אני הייתי מעדיפה כמובן ליטול את הכדור ולאכול הכל.לשמור על דיאטת נטולת גלוטן קשה מאוד בעיקר בנסיעות לחו"ל, כי לא תמיד מספקים במטוס ארוחה נטולת גלוטן (בטיסות שכר כמעט אף פעם לא) אין זה קל לדעת מה להזמין במסעדות בחו"ל,ואי אפשר תמיד להיסחב עם אוכל מהבית לאורך זמן. אני מקווה שהידיעה על המצאת התרופה לצליאק היא אמינה ונכונה, ואם כן אני מאחלת להם בהצלחה עם זה. הדבר הראשון שאני אזמין לי אחרי שאטול את הכדור היא פיצה גדולה עם גבינה כדי לדעת מהו טעמה של פיצה אמיתית, מבלי לשבור את השיניים עם בצק קשה כמו שרק אנחנו הצליאקים מכירים.

למעלה