בכל פרק יש נסיונות גישוש, בכל פרק יש איזה שהוא נסיון להוציא את המתמודדים משיווי משקל. כאן פשוט עשו את זה בטקס שבטי שהיה מעניין לראות (אז מה אם שחטו חזיר, זו לא הפעם הראשונה שעושים את זה). לכן הפרק היה מעניין.
לא הגבת להודעה הנכונה. העיקר שם היה הקטע עם אבן הרוחות, שזה נראה לי מאוד טיפשי. חילקו לבנים-בנות כדי לחקות את ההצלחה של האמזונוס, אבל באמזונוס הם היו צעירים מושכים וחרמנים, כאן הם זקנים, מכוערים ולסביות. והיידי בבקיני הרבה יותר מעניין לראות מאשר את טווילה בבגד ים המלא הזה שלה.
הרבה, הרבה, הרבה מאוד אקשן על ההתחלה. ההתחלה היתה מהירה, קצבית, ומעניינת (בעיקר כי הקאסט היה מצוין). המצב שבו הם הועמדו בהתחלה הוביל לחשיפת האישיות של כל שורד, בצורה די טובה בהתחשב במה שראינו בהמשך העונה. במקום השני, צמודים המרקזס, עם פיטר והחורים בגוף, ותאילנד (תאילנד!) עם בחירת השבטים. זה היה כיף לראות את האחרונים מושפלים.
כנראה תיקו בין הפרק הראשון של עונה 8 ועונה 2, כל אחת מהסיבות שלו. עונה 2 באה אחרי ההתמכרות הטוטאלית בעקבות העונה הראשונה. ששמעתי ששבועיים אחרי שידור הגמר של עונה 1 כבר תעלה עונה 2 בערוץ 2 בהפרש של פחות משבועיים מהשידור בארה"ב הייתי בטירוף, אבל הייתי בהרגשה שהחבר'ה של הישרדות 2 בחיים לא יתקרבו לקרסוליים של "האלילים" של עונה 1. לא האמנתי שזה יהיה אותו דבר. ואז הגיע הפרק הראשון וזה היה מתוק כמו לאכול סוכר בכפית. הסיבה לעונה 8 היא בערך מה שרב מי שבחר בפרק הפתיחה של העונה הזו - היה מרגש לראות את החבר'ה המוכרים , ההגעה שלהם בסירות נפרדות, חוסר הידיעה שלהם מי מתמודד מולם. הצעידה הראשונה לעבר השטיחונים השבטיים והגילוי הראשוני. ההתרגשות הזו דעכה ככל שהפרק התקדם והיא נגמרה לגמרי שטינה נשלחה הביתה טרם עת.