סקר קטן....

dorrn

New member
אבל כל תמיכה ממשלתית

באה בעקבות לחץ פוליטי כלשהוא,גם אם הוא מתוך המפלגה השלטת או מתוך אישים בה זה עדיין לחץ פוליטי... בקשר לבני עקיבא,אני לא חבר בה ככה שאני לא ממש יודע בדיוק מהם הערכים שהיא דוגלת בהם,אבל אני מניח שבעיקרון מתייחסים בה באופן חיובי להתיישבות בכל רחבי הארץ,בגליל,בנגב,וגם בגולן וביש"ע.אני לא חושב שזה פוליטי (אחרי הכל,יש גם כאלה שחושבים שהשטחים שכבשנו ב48 הם שטחים שצריך להחזיר,אז זה פוליטי לתמוך בהתיישבות בהם?)

^Meri^

New member
אז ככה...

לא כל תמיכה ממשלתית זקוקה ללחצים פוליטים מסוג שאני מדברת עליהם, מכוון שלדוגמא לחצים פוליטים לתמיכה כספית בעל"ם לא כלולים בהבאת על"ם למישור פוליטי...אלא את אותה מפלגה כמפלגה שמעונינת לעזור לבני נוער... יש הבדל.. ולא, ישוב במקומות כמו חיפה, ת"א לא יעשו את התנועה פוליטית, אולם ישוב בגולן לדוגמא, כן יעשו את אותה תנועה, ועד כמה שידוע לי בני עקיבא תומכים בישוב בגולן... אולי נחכה שמישהו שממש בבני עקיבא יענה לנו ואז נוכל להמשיך בדיון? הוא קצת חסר משמעות כרגע... אתה לא חושב?

dorrn

New member
את יכולה אולי להסביר לי את ההבדל

בין חיפה ות"א לגולן?? כי לך לפי ההודעה שלך זה נראה כל כך ברור שאין צורך להסביר את זה בכלל, אבל בכל זאת יש אנשים שזה לא כל כך ברור להם. גם הגולן וגם ת"א הם שטחים שנכבשו במלחמה והם שטח מדינת ישראל על פי חוק (לא כמו יש"ע לדוגמא,שחוקי המדינה אמנם חלים עליהם אבל הם אינם חלק משטח המדינה לצערי).הייתי רוצה לענות גם על החלק הראשון,אבל יש לי בעיה קטנה,מה זה על"ם?

הערכים של בני עקיבא....

(אני מדריך בבני עקיבא, אז תרשו לי...) האידיאל הוא שילוב תורה ועבודה בחיים המעשיים של בני האדם, כלומר יצירת חברת הגשמה דתית. אך כמובן שלבני עקיבא יש עוד ערכים כגון: התיישבות (ארץ ישראל זה לא פוליטיקה...) איכות הסביבה זהירות בדרכים קבלת החריג וכו´ וכו´ בקשר לתקצוב- לאחר עתירת תנועת הצופים לבג"צ בני עקיבא ממומנת היום אך ורק ממשרד החינוך, כך שתקציבה ירד פלאים.... בני עקיבא כיום היא התנועה הכי גדולה- 78,000 חניכים..... שבוע טוב אני

okok4

New member
" התייחסות חיובית להתיישבות

ביש"ע " בהחלט לא משקפת א-פולטיות. אבל אין לי שמץ של מושג מה "הערכים" של בני-עקיבא. מישהו\י יודע?

^Meri^

New member
מממ

אני לא בטוחה שזה הכל אלצהם, ובתור אחד שלא נמצא שם אתה לא יכול להעיד, אבל שוב חוזרים לאותה שאלה מכריעעה של הגולן שבאמת מגיעה לה יחס של יותר מילדה עייפה לפני שינה.. בבקשה אל תכעס? אני בהחלט מבטיחה תשובה מנומקת עם עובדות והכל... אני יכולה להגיד לך בקיצור שהאידיאולוגיה שלי מתבססת על חוסר אמונה בהגדרה טריטוריאלית..אם זה עוזר לך.. אבל בקבשה לא לפתח מזה דיון כי לא יהיה לי כח לענות.. בהשמך אני אענה, כשאני אחזור... ועלם זה עמותה למען ילדים ובני נוער במצוקה או משהו כזה..לא זוכרת את הקיצור המדוייק... אבל את העקרון הבנת לא?

dorrn

New member
בסדר הבנתי

וכמו שתמיכה בנוער במצוקה זה ערך חיובי שאי אפשר להגיד עליו שהוא פוליטי בעיניך (ובעיני) כך התמיכה בהתיישבות היא ערך חיובי בעיני (ולצערי לא בעיניך),ככה שהכל סובייקטיבי.חוץ מזה,התמיכה בהתיישבות זה רק חלק מהערכים שלהם,אני יודע למשל על פעילות שלהם למען ילדים עולים,אולי המפלגה שתומכת בהם עושה את זה בשביל הפעילות הזאת?

^Meri^

New member
אהה!אני משתגעת!

רמת ההסברה שלי לוקה בחסר, ורמת ההבנה שלך גם, אני אתרץ את זה בלילה, למרות שיש שיחלקו עימי...בכל אופן... לא לא לא~!שוב..לא! תמיכה שממונעת ממלפגה מסויימת מטעמי אידיאולוגיה שלא כוללים שמירה על חי וצומח והארץ כארץ, כלומר זיהומה, חוקים וכו, נכללים בהגדרה פוליטית, מה לעשות..ותנועה שדוגלת בשמירה על ארץ ישראל השלמה נחשבת פוליטית מה לעשות, כי זה ערכים בעלי מחלוקת רבה מאוד וערכים אלה חוצצים את המפה הפוליטית בארצנו הקטנטונת..להבדיל מדאגה לנוער, שתסכים איתי שאין מי שיחשוב שלא צריך לדאוג לנוער..ואם יש מי שיחלוק על דעתי כאן, באמת שיסביר, כי אני לא מבינה איך אפשר להפקיר נערים ברחוב שהם העתיד של המדינה והם בכלל לא אשמים להמצאם ברחוב..זה אפילו יותר קשה מסתם הומלסים שאפשר להגיד(בתפיסה הקפיטליסטית לא שלי כמובן) שהם הביאו את זה על עצמך ומגיע להם... מלבד זה שעלם דואגים גם לנערים ונערות שאין להם לאן לפנטות בשאלות על יחסי מין, או כל שאלה אחרת שמציקה לנוער, בעיקר בשכונות מצוקה שבית הספר שלהם לא מהווה תחליף ראוי לבית שלא תמיד יכול לענות על הצרכים... אני לא רואה איך אתה יכול להשוות את הפעילות של שניהם...באמת שלא... יש הבדל בין חינוך נוער לשמירה על ארץ ישראל השלמה ולעזור לנוער להתקיים.. אם אתה לא רואה הבדל, אני באמת לא מבינה על מה הדיון..הוא חסר כל סיכוי להפסק...

כמו שכולם כבר יודעים

אני פעילה בצופים עד היום (ולא מתכחשת לזה). ולא, התנועה לא סותרת את מר"צ.

samx

New member
אני

הדרכתי בשנה שעברה בתנועת "בני המושבים" אחרי שנתיים בערך שהייתי חניך. עכשיו אני פעיל בתנועה לפעמים. אבל ממש. צ´או. מר נועם.

למעלה