סקר קטן....

tali_le

New member
הייתי... פעם

גם בצופים (כ, כן, תצחקו) - בכיתה ד´ גם בבני המושבים שם אפילו הדרכתי גם בנוע"ל... בקיצור עברתי כמעט על כולן דור שלם נחשבים? כי אם כן אז גם שם הייתי

אוקיי

זכית להיות הראשונה שמשתתפת בסקר....
חוץ מדור שלם, הכל נחשב....

לצערי זו לא רק

תנועה א-פוליטית היא גם עושה מעט מאוד בתחום החברתי-כללי, וזה בניגוד לכוח הרב שיש לה

okok4

New member
מה באמת קורה איתכם שם בבני עקיבא?

היה בעבר איזה מאבק בקשר לעירוב בנים בנות ביחד בפעילויות? איך זה ניגמר?

זה לא היה

*קיים* מאבק כזה... בינתיים כל סניף מחליט לעצמו... הרעיון הוא שהרבנים חושבים שזה האידיאל, לעשות הפרדה בין בנים לבנות(ואני לא אכתוב את דעתי על זה) הבעייה היא שבני עקיבא היא תנועה חברתית שהמטרה העיקרית שלה היא לתת מסגרת לכל סוגי הנוער הציוני-דתי, לאומי דתי, דתי ציוני וכו´ וכו´ (הקיצר, כיפות סרוגות) ובני עקיבא, חוץ מזה שהיא לא רוצה לאבד את האופי שלה, יודעת שאם היא תעשה הפרדה היא מפסידה אלפי חניכים שלא יגיעו כי הם רוצים פעילות חברתית מעורבת ובעיקר באים בשביל החברה ולא בשביל האידיאולוגיה

היה קיים דיון ציבור בנושא...

לאור הבעיות שנוצרו בחיכוך בשבין המינים, הושגה פשרה שאומרת שהתנועה קוראת ליצירת מצב זמני (לא אידאלי, אך כניראה תמידי) של חברה מעורה צנועה (יישר כח לר שרלו, ממציא המושג) בקיצור יש בעיות, אבל אל תלכלך יש גם כאלה שבאים בשביל האידיאולוגיה....

^Meri^

New member
הפרדה בין בנים לבנות זה לווא דווקא

דבר רע... ז"א, לא יודעת מה המניעים בבני עקיבא, כלומר אני מנחשת, אך גם בצופים כידוע יש הפרדה בין בנים לבנות עד כיתה ז...יש שבטים שגם בכיתה ז למיטב ידיעתי עוד יש הפרדה. המחשבה מאחורי זה היא שמה לעשות, בנים ובנות מתפתחים בקצב שונה, וקשה לענות על הצרכים של שני המינים יחד, ויהיה הרבה יותר אפקטיבי פעולות נפרדות..כמובן שמידי פעם יש פעולות וערבים מעורבים... אבל יש הרבה הגיון מאוחרי הפרדה בגיל הצעיר בכל אופן...

חזיר בר

New member
מה פתאום

חצי מהכיף בתנועות נוער בגיל צעיר זה לראות בנות ואני מניח שזה הולך גם לכיוון השני,ואם בבית ספר ההתפתחות מספיק דומה כדי ללמד את אותם הדברים,גם בתנועות נוער אפשר.

^Meri^

New member
אני לא רוצה לזלזל בך אבל...

רואים שאתה כבר הרבה זמן לא בכיתה ה ואתה לא מודע לבעיתיות... א. הם רק בשלבי גמילה מאיכס בנים, וכלפי חוץ הם עדין מראים כאילו זה מגעיל אותם, ובעצם מנסים להכנס למערכת יחסים, מה שיגרום לבלאגן בפעולות ב. פעולות חינוך מיני לדוגמא יש בהם צורך שונה אצל בנים ואצל בנות ולכן לא במקום לעבור יחד ג. הגלאבן ומאבקי הכוחות בגיל הזה, כשיש בנים ליד, גורם לבנות להתנהג אחרת, ולכן עוד יותר מפריע למהלך תקין של הפעולות, מלבד היכולת הבנה והבגרות ששונה בין המינים בגיל הזה. ובשאר לביצפר? מישהו מוכן להסביר לו את ההבדלים בין חינוך פורמלי לחינוך בלתי פורמלי? אני באמת קצרה בזמן... אם לא יסבירו לך עד שאני אחזור אני מבטיחה להסביר, אבל בקיצור, הצרכים בביצפר שונים, ומה לעשות שיש תנועות נוער משמע הערכים שלהם חיוניים, והם אינם דומים לחינוך הביצפרי...

חזיר בר

New member
אל דאגה

אני מבין אותך דווקא,אחרי הכל אומנם לא הייתי הרבה זמן בכתה ה´,אבל הדרכתי כתה ה´ עד לא מכבר. ככה שזה בסדר.

abcn

New member
הנוע"ל ובני המושבים הן...

אכן תנועות א-פוליטיות. אולי הן היו מזועות בעברן עם צד כלשהו במפה הפוליטית ואף השתתפו בפעילויות פוליטיות, אך כיום-בהגדרתן(לפי מיטב ידעתי, ויכול להיות שאני טועה...) הן א-פולטיות. למרות ש... יש קבוצות/מושבים מסוימים שמחליטים לצאת להפגנות בנושאי איכות סביבה, וגם בנושאים "יותר" פוליטיים (אך פחות חשובים, אם תשאלו אותי...), אך שוב- אותן קבוצות מחליטות זאת על דעת עצמן ולא לפי איזה שהם הגדרות שיש לתנועות הללו על הנייר, או בפועל. אגב, למי שאינו יודע, בני-המושבים היא תנועת-בת/חטיבה, בנוע"ל. נ.ב(אך לא קשור): אני מצטער שלא המשכתי להגיב להודעותייך בדיון על האיסלם, ולא עניתי לך.

^Meri^

New member
הנוע"ל זו תנועה מאוד שמאלנית...

ועד כמה שידוע לי התוכנית החינוכית של בני המושבים היא דומה לשל הנועל..אבל אולי אני טועה...מלבד לצופים אני לא באמת מכירה תנועה א-פולטיית..עד כמה שידוע לי היא היחידה..לכל תנועה יש ערכים פוליטיים כלשהם, מימון דרך מפלגה כלשהי ותמיכה מכל סוג אחר, כך שבאמת עד כמה שידוע לי הצופים זו התנועה היחידה...ואולי די להכפיש אותם?הייתי שם מד ועד אמצע י"אאפילו הדרכתי שם וזו אחלה תנועה(מלבד הפוטנציאל הגדול שלא תמיד עושים איתו משו...אבל בחיפה מצטערת להודות הצופיםנ עושים הרבה יותר מנוער מרצ...)

dorrn

New member
יש עוד תנועה לא פוליטית

אולי שמעת עליה פעם,קוראים לה בני עקיבא והיא תנועת הנוער הגדולה במדינה.אגב,זוכרת שכתבתי אחרי שכתבת שבנושא הגולן את לא תכפי את דעותייך על ילדייך אלא תסבירי להם את העובדות והם יבינו לבד(בגלל שלך כנראה זה כל ברור שצריך להחזיר את זה שכל מישהו עם קצת היגיון בריא יגיע לאותה מסקנה) שיש לי הודעה שאני מתכוון לפרסם ומעניין אותי מה תהיה התגובה שלך? ובכן את ההודעה כבר כתבתי אבל לתגובה אני עדיין מחכה.

^Meri^

New member
תגובה קצרה וקצת על תנועות א-פוליטיו

אני באמת רוצה להגיב לך... הנקודה היא שאני אחרי 6 שעות של עבודה+שעה של הסעות לכל החברים שלי בעבודה שתמיד מסיעים אותי ויום באמת מאוד ארוך.. אני יודעת שזה נשמע ממש תירוץ עלוב אבל פשוט ממש אין לי כח לקרוא את כל ההודעות הארוכות שלך כרגע... אני פשוט טסה לחול(בקרוב הודעה על זה גם) ואני עסוקה בסידורים ולהגיד ביי לאנשים ולא מצליחה לרכז את עצמי בהודעות מלאות חשיבות, ואני באמת רוצה להגיב לך עם הרבה רצינות ולא בכמה מילים... אז בבקשה תחכה שבועיים עד שאני אחזור מפולין..מבטיחה את מלוא הרצינות בתגובה... חוץ מזה, עד כמה שידוע לי בני עקיבא כן בעלי עמדה פוליטית או לפחות מקבלים מימון מפלגתי(כלומר, תמיד טענו בצופים שהם התנועה הכי גדולה ומקבלים הכי הרבה תקציב בגלל לחצים פוליטים) אז אני מניחה שיש להם תמיכה כלשהיא בעמדה מסויית מספיק שהם מעבירים ערכים של בעד נגד משהו אחד על סדר היום המדיני או מקבלים תקציב שלא מהעיריה, זה הופך אותם תנועה פוליטית. זה בדוק לפי ההגדרה של תנועה א-פוליטית...

dorrn

New member
מה?!

הצופים מקבלת ה-ר-ב-ה יותר תמיכה (ממשלתית!!) מבני עקיבא,למרות שהיא יותר קטנה ממנה.ככה שאם את הולכת על ההיגיון שכל מי שמקבלת תמיכה ממשלתית היא פוליטית אז הצופים היא תנועה הרבה יותר פוליטית מבני עקיבא... חוץ מזה,יש מאות עמותות שונות שמקבלות תמיכה ממשלתית בזכות הפעילות שלן,שנראית לממשלה כפעילות חשובה שיש לתמוך בה,אז כולן פוליטיות? ולגבי ההודעה שלי,נראה לי שהיא כבר תהיה קבורה במעמקי הפורום עד שתחזרי,אבל בסדר

^Meri^

New member
לא לא לא!!!

לא אמרתי שמי שמקבל תמיכה ממשלתית הוא לא א-פוליטי?.אולי דברי לא הובנו כהלכה... תמיכה ממשלתית היא תמיכה מהעיריה, אותו דבר בעיני... תמיכה ממשלתית בגלל לחץ מפלגתי זה כבר משהו אחר... חוץ מזה שבצופים טוענים שאתם מקבלים יותר תמיכה...שוב..זה כנראה מין קטע של כל תנועה להרגיש מקופחת... אבל באמת שלא התכוונתי שתמיכה ממשלתית קשורה לפוליטיות... ברגע שלתמיכה יש מניעים מלבד טובת הציבור, כלומר קשר מפלגתי כלשהו, אזי התנועה לא א-פוליטית.. כלומר בצופים מחנכים לאהבת המולדת, החי, הצומח ובני האדם כמובן... אין ערכים מלבד זה... אני מניחה שבבני עקיבא יש ערכים נוספםים מלבד ערכי תורה והם איכשהו קשורים לפוליטיקה..כמו שמירה על ארץ ישראל השלמה או משו בסגנון... לא?

למעלה