סקר קטן..:

Hwoarang

New member
סקר קטן..:

האם הייתם מגיעים למכון במקרה של מתיחה חזקה, מכה או כל פציעה קלה(בלי גורמי סיכון)? אם כן הייתם יושבים בצד או מנסים להתאמן יחד עם כולם אבל בצורה חלשה? האם הייתם מנסים לעבוד בכל הכוח? אני שואל את זה בעקבות מתיחה מאוד חזקה ברגל שיש לי כבר כמה ימים...וכן הלכתי והתאמנתי כרגיל. דור

שי רגב

New member
מתאמן. ראס-בן-עינו"!

כמה שאפשר... אבל אני מזוכיסט ידוע.

zappon

New member
אני בטוח שאף אחד לא רוצה להפסיד

אימון אבל מאמץ בפציעה ועוד ברגל! יש מקרים שזה יכול להחמיר עם הפציעה ולא לדבר על נזק רציני אבל כל אחד וגופו. אנילא חוש שזה קטע מזוכיסטיות זה פשוט יכול להיות שטות .

קרוקדיל

New member
אתמול כאבה לי הברך

בקושי יכולתי לדרוך על הרגל אבל נראה לך שלא הלכתי לאימון? את החימום עברתי בקושי (קפצתי בחלבל על רגל אחת) אבל אחרי זה התאמנתי כמו כולם (רק שרגל אחת מנוטרלת) בסוף האימון היו קרבות וראה איזה פלא ברגע שהתחלתי לטחון את זה שמולי עברו הכאבים ולא חזרו מסקנה מה שלא הורג מחשל!!!

frodo1

New member
לא יודע

אף פעם לא היתה לי פציעה בנין-ג'יטסו. אבל פעם היתה לי פציעה בבית שבגללה לא באתי לאימון פורום ה-8. נפל לי כלי זכוכית על הרגל. נראה לי שזאת סיבה די טובה לא ללכת לאימון.

Justie

New member
פציעות

אפשר ורצוי להגיע לאימון במיקרים של פציעה, ובמיוחד במקרה של מתיחות, זה מחמם את השריר ועוזר להגמשתו מחדש (אני אחרי מתיחה חזקה ספק קרע ב Hamstring זה היה לפני 3 חודשים והיום אני כבר יכול לעבור את הראש - קצת) חשוב לא לדחוף יותר מדי מיכוון שהשריר עדיין בהחלמה, האינדקציה של יותר מידי הוא דבר אישי אבל ממש חשוב לתת לגוף את הזמן הדרוש לו (פילוסופית היוגה). בהצלחה אני לא רופא וכל זה הוא מניסיוני האישי בלבד, מומלץ להתייעץ עם רופא אפילו אם זה רק כדי לוודות שלא יכול להיגרם נזק נוסף. צדק

amir_aikido

New member
כל מקרה לגופו

פעם לא הייתי חושב פעמיים - והייתי הולך לאימון אחרי קריעת שריר רצינית אחת באימון טקוואנדו, החכמתי
הקריעה ההיא מנעה ממני להתאמן בכלל כ- 3 חודשים, ובחודש וחצי הראשונים אפילו לא יכולתי ללכת. מאז, בכל פעם שאני חש פגוע, אני נזהר ומקשיב לגוף. אם התחושה שלי היא שאימון ישפר את המצב, אני אתאמן, לעיתים אני חש שהגוף זקוק דווקא למנוחה ואז אני אוותר על אימון או שאבוא אבל רק אעזור למורה ... אמיר

Dragon Roar

New member
מקרה שלי.

פעם (לפני שנה) עשיתי משקולות לרגליים. כמובן שזאת טעות ולא יכלתי לבעוט בכלל. כל פעם שהרמתי את הרגל כאב לי. אבל לא הייתה לי ברירה ורציתי להתקדם. אז המשכתי למרות הכאב.

Hwoarang

New member
הסקר מתייחס לפציעות קלות

בלבד, שלא יכולות לגרום לנזקים ממשיים בעתיד. כמובן שקריעת שריר או דברים דומים לא נכנסים לקטגוריה של הסקר יאללה אנשים תמשיכו לענותתתת1!!!

YoraiT

New member
כן אבל מתיחה זה מיסוג הדברים

החמקמקים כי כשהגוף חם לא תמיד אתה מרגיש את זה או מרגש במעומעם מצד שני אם לא תיתן מנוחה תהליך ההחלמה יהיה הרבה יותר ארוך. לפעמים אם כל הכאב והמוטיבציה צריך להוריד הילוך להקשיב לגוף ככה פציעה שיכולה לעבור אחרי שבוע לא תימשך תקופה ארוכה הרבה יותר. תילמד ותקשיב לגוף שלך תראה שיש פציעות קלות שאפשר להמשיך להתאמן ויש פציעות ששוה לתת מנוחה, ניסיון שניצבר עם השנים.

john woo

New member
קרע חלקי במיניסקוס

5 שנים שאני כבר מתאמן על בסיס יומיומי- אף פעם לא נפצעתי. ביום שבת האחרון, חבר קפץ עליי, בזמן שהייתי בים. הברך לא עמדה בעומס וקרסה. התוצאה- קרע חלקי במיניסקוס. להפעיל לחץ על הברך לא ניתן, אבל להגיע לאימון (על קביים) ולצפות מהצד, תמיד ניתן. גם מצפייה מהצד לומדים, ולפעמים הרבה יותר.

../images/Emo54.gif|מזה כולכך אישי ואינדיבידואלי

אני התאמנתי אם קרסול נקוע. אבל באותו הזמן זה דבקה עזר להחלמה המהירה - כפי שאמר אחר כך הרופא. מתיחות וכד -כפי שכבר נאמר- זה דבר מאוד לא צפוי זה יכול לשחרר וזה יכול להחמיר. חייבים להקשיב לגוף וגם אם מרגישים יותר טוב רצוי -לדעתי- לנהוג קצת יותר בעדינות בגוף .ולו רק כדי שאחר כך נוכל להתאמן בכיף.

CountDust

New member
פציעות

יש איזו נטיה להפוך כל מקרה של פציעה והמשך אימון לאיזה מעשה גבורה נשגב וסוג של מרטיריות. התאורים של "למרות שנפגעתי בברך המשכתי להתאמן" מזכירים תאורים של "למרות שנפגעתי מ-5 כדורים בבטן זינקתי אל תוך כוחות האויב והמשכתי להלחם עד טיפת הדם האחרונה". לדעתי זו לא גבורה גדולה להמשיך להתאמן כשפצועים וכואבים, אני לא ממש מתפעל מכל תאורי ה"פציעות ממש לא מזיזות לי - אני כזה תותח שאני אפילו נהנה מזה". הבעיה בכל התאורים האלו היא פחות העובדה שאנשים מעידים על עצמם שהם מתאמנים עם פציעות (שיעשו מה שהם רוצים), אלא שזה יוצר לחץ על מי שמתלבט או מעדיף לא להתאמן בגלל הכאב - להתאמן בכל זאת, כי אחרת הוא "לא משקיע באמת", "לא אומן לחימה רציני" וכו'. לדעתי הכי לגיטימי בעולם לא להתאמן כשכואב משהו - אפילו כש"רק" שמותחים שריר, או כש"רק" כואב הראש. אני חייב להגיד שאני מכיר את התופעה גם באימונים עצמם, כאשר למישהו יש בעיה והוא ממשיך להתאמן כדי להראות כמה הוא גבר או לחילופין - מישהו שיושב בצד וסופג מבטי בוז וזלזול בסגנון של "מה, רק כואב לו הראש והוא יושב בצד? אני התאמנתי חצי שנה עם רגל שבורה!". כל פציעה וכל כאב הם שונים, כל אחד מרגיש אחרת במצבים כאלה. אצל אחד כאב ברגל ישכח במהלך האימון ויבריא ואצל אחר כאב ברגל יגרום לא להנות מהאימון ואולי אף לנזק יותר חמור. בסופו של דבר, מדובר בעניין רפואי. אם יש ספק כדאי להתייעץ לפחות במורה (בהנחה שהמורה לא רואה באימון עם פציעה סוג של חישול) וכדאי גם ברופא. אנשים רבים היו גיבורים למשך שבוע ואחר כך גיבורים בבית בלי יכולת להתאמן במשך שנה. רק עוד דבר אחד - אני ממש לא אומר שכל כאב, כל מתיחה וכל פציעה הם סיבה להפסיק להתאמן. אבל בטח שאימון למרות כאב ופציעה לא מזכה בעיטור העוז.

למעלה