סקר קטן

פומפיה

New member
יפן

לא היו לי הרבה חוויות קולינריות מסעירות במיוחד בחו"ל. אני אוהבת לטעום מאכלים ייחודים ומוכנה לעבור כל מיני התנסויות כחלק מההיכרות עם התרבות... אבל שומרת על גבולות (לא צפרדעים, לא חלזונות, ולא סן פדרו, להבדיל). הזכרונות הכי טובים שלי הם אלו שבהם הרגשתי התמזגות עם הסביבה.
כשהייתי בהילטון נואבה (הפעם היחידה שבה התפנקתי בסיני עם מלון), אירגנו לי ולבן הזוג דאז ארוחת ערב במסעדה ממש על החוף, רק לשנינו. אני עם שמלה לבנה יפהפייה, גם הוא בלבן, האווירה טהורה, אינטימית ורומנטית... השירות מרפרף, לא לוחץ, והארוחה עצמה קלה ומרעננת - דג מצוין, תפו"א, סלט ירקות, פירות על מצע של קרח, ולקינוח - רחצה לילית...
באי סנטה קרוז, בגלאפאגוס, הזמנתי במסעדה קוקוס, והורידו לי ישר מהעץ...
בפרו יצא לי ולחברה שלי להתארח אצל משפחה מקסימה ממעמד בינוני-גבוה, וזו היתה חוויה מאוד מעניינת - להיכנס לבית של אנשי המקום, לתקשר בספרדית עם הסבתא ובאנגלית עם הנכד, לספר על עצמנו ועל ישראל, לאכול אוכל ביתי וטעים... היעד האולטימטיבי מבחינתי - יפן. רוצה להיות בבית מסורתי וליהנות מחוויה קולינרית מעניינת. הבעיה: נמנעת ממסעדות יפניות בארץ בגלל חוויה אחת לא מוצלחת לפני שנים. חייבת פעם אחת ליהנות מסושי, כאן בארץ. יעד נוסף - מלון של קרח ופאבים באותו הסגנון באיסלנד. אני מאלו שתמיד קר להן, אבל העיצוב מרהיב, והמקום נראה לי כמו תפאורה מושלמת לצילומים.

שושית231

New member
שמעתי שיש כאלו גם באוסטרליה

פאבים מקרח, יותר נכון ראיתי תמונות וקיבלתי הסבר, לא רק שמעתי. נשמע מרתק!

פומפיה

New member
אבל באיסלנד יש גם

ביורק (ו- SigurRos
). כל הקונספט מדהים. רק חבל שאני לא שורדת את הטמפ' האלו.

שושית231

New member
פרס

אני הולכת לממש את זכות השיבה למקורותי (בחלומות בכל אופן) וליהנות מכל המטעמים שהמטבח הפרסי מציע - גם בריא, גם טעים וגם לא משמין :) בהחלט יעד שארצה להגיע אליו ולחוות מקרוב את הניחוחות והטעמים. בינתיים, אני נאלצת להסתפק ב'קשת' בנוה שאנן שלא מאכזבים אף פעם! יעד נוסף הוא תאילנד ולו בגלל הפירות הטרופיים ששמעתי שיש שם שאי אפשר לראות בשום מקום אחר בעולם (כל מיני דברים אדומים עם שערות ירוקות)

mocko

New member
מבחינת תמורה לכסף, וגם איכות לא חסר

אז דרום אפריקה וברזיל, שתי מדינות עם תודעת שירות גבוהה, אוכל מצויין במגוון רחב של מטבחים וחומרי גלם משובחים, במיוחד הברזילאים. סאו-פאולו וריו, במיוחד לאור רמת המחירים ואם זורקים את מישלן הסנובי הצידה,לוקחות בלי למצמץ בירות אירופאיות קולינריות ומתחרות בכבוד+ עם השפע והמגוון שיש במנהטן.

S i g u r R o s

New member
מעניין.

ראשית-יפן.יש צורך להסביר? כל הסופרלאטיבים כבר נכתבו בצורה כזו או אחרת,כך נראה, מעל. האם יוגשם? נו באמת. שנית-ברזיל. ההתכה האירו-אקזוטית עושה לי את זה. האם יוגשם? ראו לעיל.

אוחח אוחח איזה זכרונות

סלומון- מנחליה הצלולים של צ'ילה- ופירות ים מהים באותו מקום פירות ממובסה שבקניה, קוקוס פאפיה אננס ומה לא לארוחת בוקר, טעם גן עדן גבינה בולגרית-איך לא בבולגריה... ואת העוגות של אוסטריה לא אחליף בשום עוגה אחרת

Forum User

New member
צרפת, ויטנאם, מנהטן

אין, אין על האוכל הצרפתי. גם כשהוא סיני, איטלקי, יפני - כשהוא מוגש בפריז, הוא פשוט טוב יותר. לשמחתי עבודתי מביאה אותי לפריז אחת לרבעון בערך, וכך אני מסמנת לאיטי
אחר
... בינתיים היהלום שבכתר היה ארוחת צהריים מטורפת שאכלנו באטלייה של רובושון ברובע השישי, ועד היום עומדים אין ספור טעמיה בפי... בפריז, גם ארוחת צהריים עסקית בנאלית בעשרה אירו בסושייה מעבר לפינה מגלה שיש סאשימי ויש סאשימי. כל זאת כמובן תלוי בכך שאוכלים עם המקומיים, במקומות שאין בהם תפריט באנגלית! כלל זה תקף ביתר שאת כשיוצרים מהעיר, ביחוד לאיזור פריגור-דורדון, אבל גם בנורמנדי, ופרובאנס עדיין מצפה לנו! ויטנאם היא יעד שעוד לא הגעתי אליו וספק אם אגיע אליו בקרוב, אבל האוכל מרתק אותי. ומנהטן, בירת הקולינריה העולמית שלי, שחנכה אותי לפני כעשור בארבעה restaurant weeks ובאין ספור ארוחות מכל הסוגים והמינים ביניהם... שם למדתי לאכול ה-כ-ל, שם אזרתי אומץ להזמין פריטי תפריט במחירים שערורייתיים, ומה שלא אכלתי שם - אכלתי בשלוחות: ניו אורלינס, סן פרנסיסקו, קולורדו, בוסטון ועוד...

גסטרו

New member
מסעדת "קואדרי פוליו" בריו דה ז'נירו

אוכל איטלקי מעודן, ללא נפילה , קימת שנים רבות . אי"ה בקרוב שוב...

nalathe1

New member
../images/Emo99.gif צרפת ../images/Emo99.gif

היתה ותישאר היעד הקולינארי מס' 1 שלי. הוגשם וחזור והגשם ולא נמאס לעולם. המטבח הבורגונדי (אוהבת לבשל עם יין, כבר אמרתי?
) מוביל אבל גם פרובאנס, נורמנדי, פריגור והשאר, כבודם במקומם מונח.... יעד שעדיין לא הוגשם (חייבת להשאיר לי איזו פנטזיה או שתיים בחיים) הוא סין. העושר, הגיוון, התעוזה עושים לי את זה בענק. אבל פייר, חוץ מאנגליה, לא זכורים לי יעדים שלא סיפקו אותי קולינרית. יעד שהוא בבחינת תגלית מפתיעה - אוסטרליה. במלבורן אכלתי בכמה מסעדות מעולות והופתעתי. מה שכן, זו קולינאריה של מהגרים. ההתיחסות והרמה גבוהות, אבל בעיקר כי האוסטרלים עצלנים ולא מבשלים בבית, אוהבים לצאת. לא בגלל בשורות מיוחדות שהביא המטבח האוסטרלי.

למעלה