סקר קטן

meravbr

New member
סקר קטן ../images/Emo175.gif

לכבוד הנסיעה שלי: מה היעד הקולינרי האולטימטיבי שלכם (בעולם או בארץ)? מה מושך אתכם ביעד הזה? האם הגשמתם? אם לא - האם נראה לכם שתגשימו (בגבול היכולת הפיננסית/אחרת שלכם)?

meravbr

New member
ואני עונה ../images/Emo27.gif

5 יעדים לפי סדר חשיבות ופנטזיה:
יפן - סושי (ועוד דברים טובים אחרים) לכל ארוחה - טרם הוגשם, בטח לקראת הפנסיה...
שרצים בניו אינגלנד - מקווה שיוגשם ממש בקרוב
פאיאות (פאייה ברבים) וטאפאס בברצלונה / ספרד - מקווה שיוגשם בשנים הקרובות מאד
סיורים קולינריים בטוסקנה ובחבלים הכפריים של צרפת... לחיי הנסיעות שבדרך

פומפיה

New member
רוצה המלצה למסעדה בבוסטון?

המסעדה בקומה האחרונה ב- Prudential Tower. כמה ריירתי מהמרק לובסטרים שלהם...

ברוזונת

New member
אירופה!!!

את חלקה כבר הגשמתי - לונדון, פריז, אמסטרדם ובלגיה... את השאר אני אשלים גם אשלים.. מה מושך אותי - יכול להיות החוסר "פיוז'ן" המנות הקלאסיות והמשובחות.. שמשתמשות בד"כ במעט חומרי גלם אך מניבות טעמים מופלאים.. אולי גם הפלצנות של האוכל הצרפתי.. לא נמשכת לתפוח הגדול או למזרח..

שושית231

New member
אירופה בפירוט:

הופל בדוכנים הקטנטנים בבלגיה... הלחם על הבוקר בגרמניה (עם כמה שיותר דגנים) בהולנד: הלחם עם החמאה והפצפוצי שוקולד המוזרים שמוכרים רק שם בבוקר, ובערב יצא לי לשבת באיזה בראסרי חביב בתוך תחנת הרכבת המרכזית באמסטרדם - הרגשנו באמצע פריז - יצאנו ב40 יורו לאדם לארוחה מלאה, זוללל) בגרמניה אגב, נתקלתי לראשונה בחיי ב'דונר-קבב' שזו השוארמה הטורקית שהיא מעדן לאוהבי הבשר באשר הם.. נתן לי סיבה לנסוע לתורכיה ולהיות ישראלית אמיתית!

d a p h n a

New member
לונדון

בשביל המגוון העצום של אוכל מעולה מכל העולם (הודי, תאילנדי, איטלקי, וכו' וכו'), ובשביל זה שמאז "הפרה המשוגעת" יש שם אוכל צמחוני מסומן היטב בכל מקום. או לחילופין טוסקנה. בשבוע שהייתי שם אכלתי כל כך טוב! את שניהם כמובן הגשמתי. אני לא יכולה לחשוב איך מקום יהיה קולינארית בלי שהייתי בו.

פומפיה

New member
אוכל מעולה בלונדון

חשבתי שזה אוקסימורון. היתה לי שם חוויה אחת מעולה, במסעדה מקסיקנית, אבל רוב הזמן לא נהניתי מהאוכל... וזה נהיה עוד יותר גרוע כשמגיעים לסקוטלנד.

שושית231

New member
די מלחיץ לאכול בלונדון

הכל מתומחר בפאונדים.. מה שכן יצא לי לאכול וליהנות (ולמזלי הזמינו אותי) היה דווקא מסטייק בטרטוריה איטלקית חביבה אי שם בסמטאות לא רחוק מאוקספורד.. מעבר לזה רק ניסיתי לברוח מהפיש אנד צ'יפס המזעזעים שיש שם בכל מקום..

d a p h n a

New member
אוכל מדהים בלונדון

קודם כל, יש שם את האוכל ההודי הטוב בעולם (לפחות אם לוקחים בחשבון שצריך קצת התאמה לחיך ולבטן המערבית, ולכן נוציא לרגע את האוכל ההודי בהודו). גם אוכל תאילנדי ודומיו יש שם באיכות מדהימה (רק צריך לחפש). אחרי זה יש שם רשתות מזון "מהיר" כמו pret a manger שמציעות אוכל טרי ובריא וטעים מאוד מאוד. לא גורמה אבל יאמי (עד היום יושב לי בפה הטעם של הwrap במילוי חומוס, עלי תרד, עגבניות ופלפלים קלויים שלהם). יש שם גם את רשת ed's שעושה את הveggie burgers הטובים בתבל, וגם טבעות בצל מעולות עם רטבים מגניבים. גם בחלק מהפאבים שם אפשר היום לאכול אוכל צמחוני מצויין. אבל מעבר לזה, לונדון נחשבת היום לבירת מזון. לא אוכל אנגלי מסורתי, אלא אוכל אנגלי חדשני ששואב מכל העולם, הוא היום אחד מהדברים היותר מעניינים שיש. בכל מיני מסעדות שהן מעבר לתקציב שהיה לי בזמנו, אפשר לאכול אוכל מרתק ומרגש במיוחד. אבל סתם כדרך אגב, אחת מהארוחות הטובות בחיי היתה ארוחת גורמה אנגלית-מסורתית (יחסית) במסעדה מעולה ב-malmesbury ב-cotswolds, במלון בשם ye olde bell. חזרנו לשם כמה פעמים בהפרש של כמה שנים, והאוכל נותר מעולה.

skid girl

New member
וואו..אני נוסעת ללונדון מחר..עזרת=)

אם ישנן עוד המלצות,אשמח לקרוא.

פומפיה

New member
אז זהו, שאני לא סובלת את ה wrap-ים

האלו ומסעדות של מזון מהיר. הייתי בכמה בתי קפה ופאבים מאוד נחמדים בלונדון (ב- Hampsted, ב- Soho), אבל לא היה מספיק מעניין על הצלחת. לאבא שלי גם יצא באחת הנסיעות, לפני שנים, לאכול עם מרגרט תאצ'ר (האישה והברזל), וגם על הארוחה המאוד מתוחכמת ההיא הוא סיפר שהיה ארוך, נורא השתדלו - אבל האוכל היה פשוט תפל. אני אבדוק את המסעדה שהזכרת שם בסוף
.

d a p h n a

New member
טוב, אני אוהבת גם לאכול

לפעמים אוכל זריז וטעים, ולא רק ארוחות "איכותיות" (אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לוידוי כזה, אבל לפעמים אני אפילו אוהבת לאכול macaroni and cheese מקופסא!!
)

פומפיה

New member
אני עושה את זה כל הזמן

אני פשוט מעדיפה להדחיק
בארה"ב - כשהתקררתי (הזכרתי כבר שאני לא שורדת טמפ' של חורף?), מה שהציל אותי זה הצ'ילי של ברגר קינג...

שושית231

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

גם לי היה מקרה עם התקררות בברגר קינג, רק שזה היה בלונדון והמקרה לא היה הצ'ילי שעזר אלא ששברתי בטעות בקבוקון חדש של סירום נגד שיעול והדבר גרם לריח מזעזע בסניף שהרחיק את כל מי שרצה להכנס לאכול... :)

naamutzi

New member
לי יש 2 יעדים

הראשון- יפן- בעיקר בשביל הסושי, אבל גם בשביל כל שאר המטבח היפני שנשמע לי מרתק- מתי אני אגשים? כשיהיה לי הרבה כסף... והשני- לבנון- המטבח הלבנוני תמיד נשמע לי מרתק- לגבי ההגשמה- כנראה שלא בקרוב...

למעלה