סקר קטן שנערך בYNET

סקר קטן שנערך בYNET

בשבוע האחרון קראנו לכם, גולשי ynet, להשיב על משאל מפורט בנושאי יהדות. יותר מ-40 אלף גולשים השיבו, והתוצאות שוקללו עם מדגם מייצג שערך הסוקר רפי סמית. המסקנות: ישראלים רבים חשים שהתקרבו לדת, מאמינים בהגברת לימודי המסורת, ואין להם ספק שיש אלוהים. חוקר: "החילוניות בארץ שונה ממובנה המערבי. האם אני מאמין? ודאי. האם אני מוכן שיגבילו אותי בשבת? בשום אופן"

freshlama

New member
לא שמעת?

תפוז זה מזימה של כופרים שמאלנים שרוצים להשתלט על העולם. זה לא מדגם מייצג.

niv1990

New member
אין משמעות לשאלה

אני אגנוסטי לגבי ההגדרה של אלוהים בלתי ניתן למדידה, כי אין שום סיבה להאמין לכאן או לכאן, וקיומו שקול לקיום כל דבר שטותי שאיננו יכולים למדוד.

pelegs

New member
../images/Emo45.gif

כתבת את זה כל-כך יפה שאין לי מה להוסיף

המ,

ההסתברות לקיומו של אלוהים, כפי ש"הוכחתי" בעבר, היא אחד חלקי אינסוף. מכאן שההסתברות לאי-קיומו, על ידי מאורע משלים, היא אחד פחות אחד חלקי אינסוף, גבוהה בהרבה מההסתברות לקיומו. לכן המשפט "אין שום סיבה להאמין לכאן או לכאן" לא מדויק לטעמי, הואיל והרבה יותר סביר שאין אלוהים. מה גם שהשאלה כאן היא על אמונה, לא על עובדות. מן הסתם, התפיסה האגנוסטית היא הנכונה, כיוון שהיא לא אומרת כלום. אבל השאלה היא למה אתה מאמין, ו"אני לא יודע" זו לא תשובה.

niv1990

New member
הענין הוא שתיאור המציאות הנמדדת

עם אלוהים או בלעדיו הוא שקול, אתה יכול לנסח תיאור יקום ולהוסיף לא את האקסיומה "אלוהים קיים", או לחילופין את האקסיומה "אלוהים לא קיים" ותקבל בדיוק את אותם חיזויים. אין אני מאמין בקיומו של אלוהים, אך אינני מאמין באי קימו של אלוהים - איני צריך את המושג הזה בשביל תיאור התופעות. אולי "אני לא יודע" זה לא תשובה, אך אני יודע שאמונה לכאן או לכאן, שהיא חסרת כל דרך לבדיקתה מול המציאות היא בהכרח סתמית. * אני כמובן מתייחס לאלוהים של שפינוזה, בקשר לאלוהים שמחלק "פרסים" למי שמפלל אליו, אין שום אישוש לקשר בין התפללות ל"פרסים".

אף אחד לא דיבר על תאור תופעות

השאלה היא האם, לדעתך, הוא קיים או לא. כל הקישקושים של הכופר ההולנדי לא ממש רלוונטיים, אבל לך תספר את זה לרועי.

niv1990

New member
אם אתה מתעקש..

אז תגדיר לי קיים ותגדיר לי אלוהים. לפי איך שאני מבין את ההגדרות אין עדות לקיום (על כן אין לו קאלוהים על ידי החושים יום א-פוסטריורי ), ואין הוספת המושג אלוהים נותן לי הסבר או חיזוי טוב יותר של מידע שמגיע אלי מהחושים (לכן גם אין לו קיום א-פריורי אצלי). עדיין השאלה האם הוא קיים חסרת משמעות, ועל כן אינה ניתנת להשבה. אני יכול להגיד שאינו חלק מהתופעות ואין קיומו עוזר להסבירן. לסיכום אם תסביר מה כוונתך ב"האם קיים", אוכל לענות על השאלה באופן המתבקש.

אתה האלטר-אגו של רועי, נכון?

עזוב, אין לי כח להכנס לזה. רק אגיד שלדעתי כל רעיונות הפנטאיזם, דאיזם ואגנוסטיזם הם סוג של אתאיזם בהכחשה, או סוג של אתאיזם עם תעודת ביטוח, היות ואין לנו כל דרך להיות בטוחים שאכן לא קיים אלוהים. אני לא הולך להגדיר לך קיים, כי יש גבול לעומק שאני מסוגל לחפור. אלוהים, מכל מקום, הוא יישות תבונית שגורמת בדרך כזו או אחרת לאירועים שמתרחשים בעולמנו. או שהוא קיים, או שלא. אם לדעתך הוא לא נחוץ או לא רלוונטי, הרי שלדעתך הוא לא קיים, משום שברור שהאלוהים שמדברים עליו הוא כן נחוץ וכן רלוונטי להסבר כל מיני תופעות.

niv1990

New member
מה זה אלטר-אגו?

ביטוח ממה? (אתה לא באמת חושב שאני אנגוסטיקן כי אני רוצה תרוץ לה' למה לא האמנתי בו
), הסבירות לקיום אל שרוצה שנאמין בו זהה לזו של אל שלא רוצה שנאמין בו כי שניהם חסרי כל השפעה על המציאות, הם שקולים וסימטרים. אם ה' גורם באופן נמדד לתופעות, צריך להביא אישושים, ואם לא אז כבר הגבתי על כך :) אם ההגדרה שלך לקיים, הוא קיומו מחויב מהמציאות, אז ההגדרה של קיים מבחינתי אינה תואמת את אלוהים.

סלוניק

New member
אני חושב שהפורום עדיין זכאי להבהרה

לגבי ההודעות שכתבת בתפוז בזמן יום כיפור.

niv1990

New member
רק רגע..

הוא צריך לקרוא לקקי השני, זה שכתב ביום כיפור, כדי שיסביר, הוא גם שמאלני הקקי מיום כיפור?

הבהרתי

שאני לא היחיד שמשתמש בכינוי "יאקי קקי" הכינוי בכלל של חבר שלי ואני רק משתמש בו מדי פעם .. מה לא ברור פה אדון סלוניק?

סלוניק

New member
כלומר

הצפת הפורום הקבועה שלך היא ה"מדי פעם" שאתה משתמש בכינוי, כי החילוני הכופר שמשתמש בו באמת הוא האלטר אגו שלך? בחייאת, זה התירוץ הכי ישן בספר. כולם יודעים שכן השתמשת במחשב שלך ביום כיפור, בדיוק כמו שאין לך תירוץ לעובדה שאתה כותב הודעות המטיפות למסורת היהודית בשבת. מה שאתה צריך להבהיר זה לא למה נכתבה הודעה מן המחשב שלך ביום כיפור (הסיבה ברורה, אתה לא מכבד מספיק את יום כיפור בשביל להמנע משימוש במחשב) אלא למה אתה עושה את זה מעט אחרי שאתה מטיף מוסר על חשיבות שמירת המסורת גם כשלא מאמינים בה.

אני כותב בפורום הזה

אני [גלעד] כותב פה אבל הכינוי יאקי קקי הוא של חבר שלי [עידן] שזה הכינוי שלו.. ואני משתמש מדי פעם בכינוי הזה.. תאמין או לא.. אמרתי מה שאני יודע

סלוניק

New member
היות ואין סיבה הגיונית שזה יתקיים,

גם אין סיבה הגיונית שמישהו יקנה את התירוץ הזה.

למעלה