סקר קטן לכולם>>

סקר קטן לכולם>>

אם היה אפשר לבחור דבר אחד מכל העולם של הארי פוטר ולהשתמש בו בעולמנו, מה הייתם בוחרים?
שיקוי מעניין? איזשהו לחש? יצור קסום? יכולת קסם ספציפית כלשהיא?
רק משהוא אחד!
(לא שרביט כמובן)

Ayelet 363

New member
גלימת ההיעלמות הייתה יכולה להיות מגניבה

אם כי אני לא יודעת איזה שימוש חוקי אני יכולה למצוא לה, אז...
להיות אנימאגית היה יכול להיות מגניב.

הלחש סקורצ'יפי

או אציו, או התעתקות.

גו עצלנות

Aeiona

New member
סקורצ'יפי? את מתכוונת Scourgify? אם כן אז

לגמרי היה עוזר לי

Mor L

New member
וריטסרום וההגיגית!

עם הוריטסרום לא היו יותר שקרים ורמאויות והעלמת דברים - והעולם היה הופך להרבה יותר טוב!

עם ההגיגית כל פעם שיש ויכוח אם אמרת את הדבר הזה או לא, ואם המקרה הזה קרה או לא, מה שיכול להוביל לפיצוץ בין שני אנשים או יותר - פשוט שולפים מההגיגית את הזיכרון המבוקש וכולם יכולים לסתום את הפה!

Mor L

New member
אין קשר בין הדברים

בסרט זה עולם שאין בו בחירה אלא לומר את האמת
וריטסרום מכריחה את הנאשם להוכיח את השקרים שהוא אמר כדי שלא יהיו אסונות כתוצאה מכך
תחשבו על כל השחיתויות והמלחמות שהיו וישנם, אם רק היו מכריחים את האנשים שמובילים את האסונות האלה לקחת סם אמת וכך מוכיחים שהם ממציאים דברים כדי להשיג את מטרתם

dori78

New member
בקשר להגיגית

הרי כל אחד מאיתנו זוכר את הדברים בצורה קצת שונה, זיכרון זה לא דבר אובייקטיבי.
אחרת כל הזיכרונות של כולם מסיטואציה מסוימת היו זהים, לא?

Mor L

New member
לא בהגיגית

ההגיגית משמרת במדויק את מה שקרה ואין לטעות בשום דרך ממה שהתרחש שם

בזיכרון רגיל הבן אדם שומע מה שהוא בוחר והאוזן מתעלמת ממה שהוא לא מרוכז בו, ושדה הראיה שלו מוגבל רק למה שנמצא בטווח העיניים שלו
אבל ההגיגית היא כלי קסם, והיא משמרת במלואה את כל מה שקרה באירוע שאתה מכניס לזיכרון שלה
כל עלה שזז כל ציפור ששרה, גם אם אתה לא שמת לב אליהם כשהאירוע קרה לך - ההגיגית שומרת ומתעדת הכל

dori78

New member
אבל מלכתחילה

מה שיש בהגיגית זה זכרונות שיצאו מאנשים מסויימים, אז זה לא אומר שההגיגית תראה את הסיטואציה כמו שהאנשים מהם נלקחו הזכרונות זוכרים אותם?

Mor L

New member
ההגיגית היא כמו רשמקול או מצלמה של 360 מעלות

מה שהיה ככה זה נשמר
ורואים את זה בספר השביעי שהארי ודמבלדור רואים זיכרון של קוסם מאירופה שאני לא זוכרת מיהו
מתואר שהם קודם כל היו בשטח ורק אז האיש הגיע
מה שאומר שאם עלה נפל לפני שהאיש הגיע לשם, עדיין הם היו יכולים לראות את זה למרות שבפועל האיש לא ראה

anataharon

New member
כנ"ל

לא פעם בחיים מצאתי את עצמי מייחלת לאיזה כוח עליון שיבוא ויעלים אותי מהמקום.
וכמובן שלא הייתי מאחרת אף פעם (כמ-עט)

למעלה