סקר קטן בנושא ויכוח

kuntzi

New member
סקר קטן בנושא ויכוח

יש לי ויכוח נוקב עם בעלי לגבי נושא מסויים והייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים... אנחנו גרים במרחק מה משתי המשפחות שלנו. יש לי אמא (אלמנה) מבוגרת ולאחרונה גם חולנית. לבעלי יש הורים צעירים ובריאים יותר שיכולים לנהוג, ובאים אלינו לפעמים. עד שאמי חלתה היא גם היתה באה אלינו לפעמים, במונית (אין לה בעיה כלכלית, אלא רק בריאותית) יש לנו "הסדר" שאנחנו נוסעים להורים שלנו בשבתות, פעם לכאן ופעם לכאן, ללא יוצא מן הכלל. יש לי כמה הסתייגויות מן ההסדר הזה: קודם כל, בכל הזוגות שאני מכירה, הולכים להורים של האישה יותר. זה נכון? שנית, מאחר וההורים של בעלי צעירים ויכולים להגיע, לדעתי זה צריך "להיחשב" שראינו אותם, אם הם באים לבקר, בלי קשר אם היינו בבית שלהם או לא (לפי התפיסה של בעלי ומשפחתו, זה לא כך). בעלי, לעומת זאת, רוצה לגרום נחת גם להוריו (הנכדים האלה הם היחידים בשני הצדדים, אין לאף אחד מהצדדים נכדים אחרים בינתיים). מה אתם חושבים? מי צודק כאן לדעתכם? האם אני צודקת שבעלי צריך יותר לבוא לקראתי בעניין? או שבעלי צודק שצריכים כאן שיוויון? אשמח לשמוע את דעתכם

בטי בם

New member
הטיעון של

"ברוב הזוגות הולכים יותר להורי האישה " לא תופס, כי כל מקרה לגופו. אז תניחי לטענה האידיוטית הזו זה כמו לטעון שאם כל כך הרבה זבובים אוכלים חרא אז זה בטח טעים. בכל מקרה לגבי הביקור אצל הוריכם, נראה לי שמכיוון שאימך אינה בריאה ואינה נוהגת הגיוני שתלכו אליה יותר, אבל הליכה אל ההורים או הסבים תלויה גם ברצון כל הגורמים. אם זה יותר מדיי בשבילך, את יכולה לפעמים לא להצטרף. אין ספק שאם ההורים שלו באים אליכם זה אומר שהתראיתם, אבל העניין הוא לא רק קטנוני של מה נחשב ומה לא, אלא מה אתם רוצים ומה חשוב לך, מה חשוב לאישך וכו´. נדמה לי שאת השיחה הזו, בלי התחשבנות, תצטרכו כבר לעשות לבד.

אז ככה ..

קודם כל, אם זה הנושא עליו אתם מתווכחים - מה אגיד לכם ?! - מצבכם מצויין !!! שרק ימשיך ככה. ושלא יהיו לכם שום ויכוחים בנושאים אחרים. שנית, לצורך השתתפות פעילה בסקר, אומר כך: הטענה שהולכים יותר להורים של האישה אינה רלבנטית, ולדעתי - מופרכת לחלוטין. (זה כתוב בכתובה ?!? - כי לי זה ממש לא מוכר). אני באמת חושבת שזה מאוד אידוידואלי. ובכלל, תלוי ברצונות של הפרטים המעורבים בעניין. אצלנו למשל, אין שום חובה ללכת להורים. אם רוצים - הולכים. ואם לא - אז לא. קורה לפעמים שאנחנו לא הולכים אליהם גם 3 חודשים...מתוך עצלות ועייפות לנסוע אחרי שבוע עבודה מתיש, והעדפה לניצול השבת למנוחה...סתם דוגמא. בכלל, דברים מסוג זה עושים "כי רוצים", ולא "כי חייבים". לדעתי. חוץ מזה, מי אמר שחייבים לעשות זאת תמיד באופן זוגי ?? - אני במקומך הייתי הולכת לבקר את אימך לבד, או עם הילדים, באמצע השבוע, למשל. בשביל מה את צריכה את בעלך לשם כך ??? - (אולי תציעי לאימך שתבוא לגור בסביבתך,ואז יהיה לך קל יותר ?!? אולי תקחי את אימך לביתך לשישי-שבת, ותזמיני את הוריו של בעלך - ואז כולם ייצאו נישכרים...בקיצור, אל תריבו, תחשבו על פתרונות יצירתיים....תוכלו גם להתחלק לפעמים - שהוא יילך להוריו, ואת תלכי לאימך - לא נראה לך ???) בקיצור, כבוד הדדי, ועצמאות אחד לשני. שיהיה לכם רק טוב. זיו

למעלה