סקר צופים - אפשר?

דש1דש

New member
סקר צופים - אפשר?

אני לקראת פגישה עם ראש הקן שלנו ואני רוצה לגבות כמה מהטענות שלי בידע מהורים לילדי צופים אחרים.... מקווה שתקבלו אורחת עם שאלת סקר

השאלות הן בקשר לטיול כיתה ד (פתיחת שנה)
1. האם היה עם לינה?
2. כמה מלווים היו לכל כיתה / קבוצה והאם היו מוכרים לילדים או אקראית הורים מהקן?
3. האם עבר בשלום או שהמון ילדים בכו / רצו הביתה / הסתבכו במשהו ריגשי?

תודה

hag70

New member
בתור התחלה, הכי חשוב לדעת ש...

בצופים זה שבט ולא קן.
כבר נקוד. פתיחה טובה יותר לדיון

She Dolphin

New member
הטיול עומד להיות בשבת הבאה

לכן אני יכולה לענות רק על השאלה הראשונה.

בלי לינה
טיול של כמה שעות מהבוקר עד אחה"צ המוקדמים.

השבט
הוא בתל אביב

מרי פופ

New member
כיתות ד' אצלנו לא ישנים בטיול פתי"ש

באופן עקרוני אני נגד לשלוח ילדים עם קושי ריגשי, להתנתק מהבית.
הבת שלי לא מועמדת לטיולי לינה כלל, בשלב הזה של חיינו... והיא דווקא ילדה עצמאית, מורעלת צופים ועם המון חברים מבתי ספר שונים בעיר בגדוד שלה ואף משפחה בהנהגה... עניין הלינה עדיין מוקדם לה.
השבט נמצא בעיר גדולה בשרון.

אצלנו בת"א -

הטיול הראשון הוא לא רק בלי לינה אלא גם עם הורים - ההורים לא נמצאים עם הילדים אלא כקבוצה בפני עצמם, ומשתתפים בטיול כמטיילים ולא כמלווים (בונים סנדות והכל) כדי להכיר יותר טוב את הסגנון.

Amyrlin Seat

New member
אצלנו הצופים מתחילים בכיתה ג׳

אני מניחה שזה קשור לזה שהתנועות המקומיות מתחילות אז, לנו אמור להיות טיול עם שינה כבר השנה, לדעתי הילדה תלך רק אם אני או בעלי נוכל ללות, אחרת זה קצת מפחיד אותי.

אי שם בהנהגת שרון

(את יודעת
)
כיתה ד' - שנה ראשונה בצופים -
טיול ראשון עוד כחודש - מהבוקר עד אחה"צ - 3 הורים מלויים.
בפסח טיולים יומיים - שוב 2-3 הורים
מחנ"ק - 4 ימים - כל יום מתחלפים ההורים שעובדים במטבח או בשמירות.
יש את "ועד הצופים" שנמצא שם כל הימים.

* השבט נמצא בקיבוץ - ככה שההורים המלווים מכירים את כל הילדים והילדים מכירים את הההורים

הגדול שלנו מדריך השנה כיתה ד'

אי שם באחד השבטים של חיפה
טיול פתי"ש - יום אחד ללא הורים. מספר השעות שהוא השקיע כהכנה לטיול הוא מטורף... טיול הכנה, הדרכת בטיחות, אישור פעולות הדרכה במיסגרת הטיול... להערכתי ההכנות לטיול נמשכו נטו מעל 15 שעות...

חוה 1

New member
אצלנו בשבט בשוהם

היה טיול ללא לינה. לא יודעת את שאר התשובות לשאלות כי עונה על סמך שכנות שלי שהיו בטיול והיה להן ממש כיף. חזרו מאושרות.

דש1דש

New member
אני רואה די אחידות שטיול ראשון ללא לינה

אשמח לשמוע על עוד מקומות. הפגישה שלנו ביום שלישי

תודה לכל העונות

iris51

New member
שבט אפיק בחיפה

לחניכי כיתות ד-ה -הטיול היה מ 7 בבוקר עד 5 בערב במסלול באיזור עוספייה עד קיבוץ יגור.
בשעה 5 היה מפגש עם כל ההורים ברחבה של החנייה של "באלאגן" בכניסה לקיבוץ יגור:הדליקו כתובת אש עם שם השבט והילדים קיבלו עניבה צהובה.
(לינה רק מכיתה ו).
הילדה נהנתה מאד,הם סה"כ כ 5 בנות מהכיתה,המדריכה שלה מתוקה,ואני מקווה שהפעילויות ( בימי שלישי ושישי של שעתיים) ,יתרמו קצת לגיבושה החברתי עם חלק מהבנות בכיתה.

גליאל

New member
השנה היה טיול משותף לג-ד - במקרה

הצטרפתי לטיול הזה כהורה מלווה. טעות כזו איומה לא אעשה יותר בחיים שלי.
1. טיול בלי לינה - היה מתוכנן עד 14.30 חזרנו ב16.00
2. היו 2 הורים מלווים בכל כיתה
3. הטיול עבר בשלום - אני קיבלתי כאב ראש נוראי

yael avisar

New member
הרחובות פתי"ש עם לינה באוהל מכיתה ד'

הבת שלי ב - ה'. להבנתי כולם (לא רק היא) נהנו והכל עבר בשלום.
לפחות הורה אל אחת הבנות הצטרף לטיול, אבל לא ידוע לי אם הוא הלך עם הקבוצה שלה, ואני לא יודעת כמה מבוגרים סה"כ ליוו.אני חושבת שדי הרבה, ואני יודעת שהמדריכים (נערים) אחראים על הכל, אבל יש הרבה הורים שבאים כ"גיבוי" ולמשל דואגים להכין סיר מרק ירקות ענקי לערב, בנוסף לארוחת ערב שארגנו המדריכים. את זה אני יודעת מסיפורים של גיסי וגיסתי, ששניהם הורים משתתפים ופעילים.

כיתה ד

ידוע לי שזה שונה מעיר לעיר

אצלנו היה שנה שעברה כיתה ד' טיול כולל לינה ידוע לי שיש מקומות שד' לא יוצאים ללינה בתחילת שנה.
בסניף אצלנו יש המון המון הורים מתנדבים כך שאין בעיה עם זה להיפך בטיולי סופשנה הורים מהסניף שלנו עוזרים לערים אחרות שאין בהם מספיק הורים מתנדבים.

אצלנו הילד מאוד נהנה ולא היתה בעיה עם השינה אבל לצערי בכ"ז בחר לפרוש בגלל הילדים שנשארו בקבוצה לעומת אלה שבחרו לפרוש
היום הוא בכיתה ה ומסרב לחזור לצופים למרות שזה היה החלום שלו
הטענה העיקרית שלו היא שהוא בא לצופים להנות ולא להיות עסוק בניקיון ותחזוקת השבט.
במקום הצופים הם קובעים מספר חברים יחד ומשחקים באקדחי נרף

למעלה