סקר פתוח

Boran

New member
סקר פתוח

בעקבות דבריו של אלון (ApA1800) אחרי הפרק האחרון של "רצים לדירה", נתקלתי בתהיה: כשמתחרה בתכנית מציאות מסויימת, לא משנה איזו, מסרב לעשות משימה או מסתייג ממנה בגלל ערכים עקרוניים (לדוגמה- קרן ועדלי שסירבו לקבץ נדבות מפאת כבודם, או קימי קפנברג מהישרדות 2 שסירבה לאכול מוח של פרה בתחרות האוכל בגלל שהיא צמחונית) האם זה טוב, בגלל שהוא שומר על העקרונות שלו, ולא מוכן להשפיל את עצמו או לבגוד בעקרונותיו בשביל כסף או פרס. לכן צריך לשבח אותו ולקוות להצלחתו במשחק, כדי להראות שגם מי ששומר על עקרונותיו יכול לנצח; או אולי זה רע, בגלל שהוא נמצא במשחק ועליו לעשות הכל כדי לזכות בפרס, ובגלל שהוא מסרב לעשות את אותן משימות שאנשים אחרים מוכנים למחול על כבודם ולעשות זה הופך אותו למתנשא או סנוב, או סתם עצלן, או שהוא לא רוצה את הפרס מספיק, ולכן לא מגיע לו להגיע רחוק, וצריך לקוות להדחתו? מה אתם אומרים?

maya567

New member
זה מאד תלוי -

ואי אפשר להשוות בין לקבץ נדבות (מה גם שזה לא ממש היה לקבץ נדבות...) לבין לאכול בשר (ועוד מוח של פרה) כשהבחורה צמחונית. קרן ועדלי סתם מפונקים. לעומת זאת, את קימי אני יכולה לחלוטין להבין. (למרות שאית'ן, שטען שהוא צמחוני, אכל השבוע ב-8 בשר). או בקיצור זה מאד תלוי.

newKiticat

New member
איתן לא עשה ביג דיל

מהצמחונות שלו.... הוא אמר שהוא לא ממש אכל בשר בתקופה האחורנה. זהו. לגבי העקרונות. אני מחזיקה בדיעה שיש עקרונות שהם בל ולא יעבור. גם לג'נה היה עיקרון שאימא שלה חשובה יותר ממשחק. זה גם סוג של עקרון. זה אולי משחק, אבל אנחנו עדיין בני אדם. יש הבדל בין לעבוד ולתכך ולרמות אחרים, לבין לרמות את עצמך ולהגיד שאתה אידאליסיט כשזה נוח לך.

דעתי:

אני אומר כל הכבוד לקרן ועדלי כי הם נהגו בחוכמה. הסבר: לאלף עיזים ולהכניס אותם לכלוב זה מאוד מעייף וכמו שאמרו להם אין יותר צ'ק אין ןלכן אין להם אפשרות לנוח והם חשבו שלזוג שהיה לפניהם יקח פחות או יותר 3 שעות, ולכן הם העבירו את השעות האחה עם ילדות חמודות(שסיפרו להם כמה הרבה אבי וג'ולי מקללים אחד את השנייה). אם אתה רוצה לשמור על העקרונות שלך ושיש מחיר לסבל שלך אני אומר כל הכבוד כי הפרס זה לא הכול בחיים!

Boran

New member
אני לא מדבר על קרן ועדלי

אני מדבר בכלליות.

נכון. קרן ועדלי רק דוגמא!

אם זוג לא רוצה להרוס את העקרונות שלו בשביל פרס כלשהו אז כל הכבוד לו ולו באמת מגיע לזכות!

אני חושבת ש:

לדעתי טוב שהאנשים לא נכנעים ושומרים על העקרונות שלהם אבל בעצם זה תלוי .... למשל אני הייתי עושה את המשימה של קרן ועדלי "לקבץ נדבות" ,אבל לא הייתי אוכלת מוח של פרה.. אני חושבת שזה מאוד תלוי בבנאדם ובגבולות שלו...

זה תלוי...

אנשים ל-א צריכים לוותר על האידיאולוגיות , העקרונות והאמונות שלהם בשביל כסף\דירה\ג'יפ.... אם הם מוותרים על זה, כנראה שזה לא היה מספיק חשוב בשבילם. אני חושבת שזה טוב מאוד שקימי למשל וויתרה על האכילה של המוח הזה, היא נשארה נאמנה לעצמה למרות שהיא ידעה שהיא יכולה לפגוע בקבוצה שלה, הכסף לא סינוור אותה וגרם לה לאבד את העקרונות שלה. מקווה שהבנתם, כי אני לא כל כך

LOVEtheMcMAHONS

New member
דעתי

כאשר העקרונות הן עקרונות של אמונה דתית או אמונה בדרך חיים כמו צמחוניות או טבעוניות אני אכבד את מי שישמור על עקרונות אלו ולא יסכן אותם למען פרס בתחרות כלשהיא. אבל שמדובר בפינוק כמו לא לעשות משימה מגעילה במיוחד או כזו שגורמת לך להרגיש מבוזה - זה לדעתי 100 אחוז פסול ומי שנוקט בגישה זו אכן נתפס כסנוב/צפוני/עצלן וכל התארים הנפלאים שחילקו אנשים. בסופו של דבר השיפוט נעשה לפי הקריטריונים של כל אחד מאיתנו - אם אני רואה בחוסר התמסרות למשימת קיבוץ הנדבות כאקט ילדותי שמראה כמה מעט הצמד המדובר במקרה זה מוכן לעשות בשביל לזכות בפרס זה גורם לי לראות אותו באור שלילי. מצד שני אני כן מכבד אנשים שלא אוכלים בשר או שומרים על כשרות ולא מוכנים לסכן את האמונה שלהם בשביל הפרס.

fsss

New member
דעתי...

בראש ובראשונה לכל זוג חייבים להיות עקרונות! אני אישית מכבדת אנשים (בכלל) ששומרים על העקרונות שלהם! ברגע שאתה מוותר על הכבוד שלך מבחינתי זה כאילו חדלת להיות בן אדם! עקרונות זה מה שמחזיק את הבנאדם.. מה יקרה אם לא היו עקרונות בעולם?? נעבור לריאליטי... אם משתתף לא מוכן לוותר על העקרונות שלו ומוכן ללכת הביתה בגלל זה,אז אני חושבת שזה שווה את זה! יעני הלכת הביתה לא בגלל שאתה פחות טוב או יותר טוב אלא בגלל ששמרת על הכבוד העצמי שלך.. אני בעד אנשים כאלה ובטוחה שהם יגיעו יותר רחוק!

למעלה