סקר פתוח...

BiGuy3000

New member
סקר פתוח...

למי שמשה"ם פה: איזו דרך לדעתכם יותר טובה: בתחילת הקווסט הראשי והגדול הראשון שתקבל החבורה- האם כדאי לסדר אותם בתחילת הדרך (מבחינת ציוד, אוכל ושתיה), או שמא, הם צריכים לעבוד קשה, ולהשיג את כל מצרכיהם למסע בעבודה קשה וקניה
אני, אישית, סידרתי את הקבוצה שלי כבר מתחילת המשחק, בגלל שמצפים להם מסעות ארוכים מאוד, ברחבי עולם פרוש וגדול מאוד, כך שכדאי שתהיה להם ניידות כלשהי...
אז נתתי להם כירכרה עם שני סוסים, שיסיעו אותם בדרכם (סה"כ, מדובר בקווסט ממשפחת המלוכה בכבודה ובעצמה, כך שבטוח יהיו הטבות כלשהן להרפתקנים...
), אבל אני מתכנן... אמ... "להיפטר" ממנה בשלב מסויים, בכדי ליצור קושי מסויים. מה דעתכם בנושא
מה אתם הייתם עושים

DDN

New member
אתה נדיב מדי

משימה ראשונה, וכבר מעורבים עם המלוכה? תן להם להתאמץ קצת. לקרוע את התחת, לעבוד בשביל מה שהם מקבלים. ודרך אגב, התירגום לקווסט יהיה משהו כמו מסע או משימה.

BiGuy3000

New member
מממממ, טוב...

אני באמת קצת נגיב...
אבל זה בטבע שלי.
בכל מקרה, אני אזכור את הטיפים האלה למשחק הבא או למשימות הבאות. תודה

כלום

אני לא נותן לשחקנים כלום מה שנמצא באיזור ובהישג ידם מבחינה הגיונית יכול להיות שלהם אם הם רק יחשבו עליו.. אם הם סוגרים עיסקה עם ה quest dispenser המקומי שאומרת קווסט תמורת כירכרה אז הם יקבלו כרכרה.. בחיים לא מקבלים כלום (בלי לפחות לבקש/לקחת) החבורה שלי לדעתי מתנהגת כמו חבורת צפונבוניות כשהם רק שומעים שוק.. אז אדראבא שיהנו מזה.. שיתווכחו עם הסוחרים.. שיעבדו בשביל המגפיים שלהם.. אבל ברור שהמינון הוא 1% הצטיידות 99% קווסט
(מצטער חבר'ה נשבזתי מלשחק את סוחר החרבות השלישי) ההצטיידות היא חלק (שולי ככל שיהיה) מהקווסט ולדעתי חבל "לזרז תהליכים" שכאלה.. אבל כמובן שזה מאד תלוי בקבוצה ובמה שעושה לה טוב
כמובן שהביטוי קווסט הוא לא ממש רלוונטי כי בעצם לפני שהקבוצה עוזבת את העיר ה"בטוחה" אל עבר יעדם הנוכחי היא מצטיידת.. אספקה נגמרת.. דברים נשברים.. אוצר צריך להימכר.. זה לא עסק חד פעמי של טוב ציידנו אותכם עכשיו צאו לדרך.. או בקיצור down with capitalism !!!

comics

New member
שיעבדו כמה שיותר יותר טוב....

אתה תיראה שהם יתחילו לעבד הערכה כלפי הדברים שהם מקלים אבל עם תקשה עליהם והם יסחכו כל מ"ז ומ"ז ויעבדו קשה בישבילו הם יעריכו את זה...... ממש כמו בחיים האמיתים....

comics

New member
תיקונים להודעה הנוראית הקודמת...

אתה תיראה שהם יתחילו לאבד הערכה כלפי הדברים שהם מקבלים בקלות אבל עם תקשה עליהם והם יחסכו כל מ"ז ומ"ז ויעבדו קשה בישבילו הם יעריכו את זה......(וישמרו על זה מאוד מאוד מאוד....) ממש כמו בחיים האמיתים....

Wild elf

New member
I think u right

The most important thing is joy and fun, not a headpain. Ofcourse there r limits

comics

New member
לא היתכוונתי ל....

להעביד אותם כל היום וכל הלילה עשרים וארבע שעות בלי מנוחה מזון ומים אלה חמש שעות ביום שיצאו לעבוד בכלל עבודה אפשרית.....(עדיף שתהיה זמנית ובעלת הכנסה דיי גבוה....)

רמץ

New member
בחירת הציוד היא חלק מהמשימה...

או בקיצור - לא. כשהחבורה שומעת על המשימה, היא צריכה להתארגן בהתאם. אין מניעה שמי ששלח אותם יצייד אותם (הכרכרה שנתת להם הגיונית בהחלט), או שדב"ש כלשהו ירמוז על ציוד חיוני, אבל כל דבר שלא יפריע לקו העלילה הוא באחריותם - ומוטב כך בשביל תחושת השליטה שלהם בגורל הדמויות שלהם. מקסימום - יש חנויות בעוד מקומות בעולם. אם הבעיה היא לשחק כל מוכר בכל חנות במשך 3 שעות משחק, בקש שיכתבו רשימת מצרכים, מחק את מה שהם לא ימצאו בעיר, חשב את המחיר הכולל ותן להם לגלגל גילגול אחד של דיפלומטיה למיקוח עבור כל החפצים ביחד.

backdoorslam

New member
לדעתי כדאי שלא

אחד הדברים שהגניבו אותי בD&D זה ההדרגתיות שבה הדמויות מתפתחות. בסדרת הקופסאות הצבעוניות בכלל לא דיברו על סוסים בשלושת הדרגות הראשונות. כך אני רואה את D&D. לכן אני הייתי מצייד אותם בציוד מינימלי, וכך גם הייתי "מלמד אותם לקנות". כלומר, בסצנת השוק הקבוצה היתה יכולה לעבור לפזאת אוף-פליי, לדפדף בספר, לעבור על הקטלוגים, לקרא על יתרונות כלי הנשק השונים וכו' שלב חשוב לפני שקופצים למים העמוקים. מצד שני אני חושב שאם כבר עשית את שעשית, אל תחזור ותתקן.

snift

New member
אין פה עניין של נדיבות נגד חוסר

נדיבות של ה-GM, הכל תלוי בעולם שבו אתם משחקים. אם מדובר בעולם שבו לכל הרפתקן מתחיל יש סוס משלו וחרב קסומה - אז גם הם צריכים. אם מדובר בעולם שבו צריך לעבוד קשה כדי לקבל דברים - אז שיעבדו קשה.

comics

New member
לא כל כך ניראה לי...

לא ניראה לי שכל ההרפתקנים יתחילו עם אותם דברים מה כולם באו מאותו מקום?! כולם מישפחה אחת גדולה?!

Nihau

New member
דווקא רעיון נפלא! חבורה משפחתית

חמימה. חבורת נוסגות' התחילה כחבורה של חברי ילדות מתבגרים שקיבלו שליחות משותפת להעביר מכתב מכפר הבית אל עיר הבירה. יכול להיות נחמד אם כולם יהיו משפחה אחת, אולי אפילו לכל אחד יהיה חפץ קסום אחר מתוך הירושה הכוללת. ביחד יהיה להם את כל הסט...

למעלה