סקר "פרטי"

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

עז

New member
סקר "פרטי"

בן (מנהל הפורום) ביקש ממני שאכתוב סדרה של הודעות על תחומים שונים של טיפולים אלטרנטיביים. על מנת להחילט אם להשקיע את הזמן לכך, אני מעלה לאוויר הפורום סקר קטן משלי. אם ה"פינה" תתקיים יהיו בה חוקים שונים מהפורום עצמו. א- האנשים שיכתבו בתוך השרשור יצטרכו לשמור (לפחות בצורה מינימלית) על טוהר המילה, לפי הגדרות מובנות מראש על כולם (זה כולל אותי, את בן, ואת יתר המשתתפים), וזה אומר שהשרשור הראשון יהיה על קביעת כללי התנהגות, נסיון להגיע להסכמה מינימליסטית של מה זה טוהר המילה ועוד כמה דברים. ב- כל ההודעות הלא קשורות, לדוגמא "יוסי, ברוך הבא ... איזה כיף שאתה כאן", "איזה כיף היה לי", "איזה רע היה לי" וכו´ וכו´ ימחקו. במילים פשוטות, ב"פינה" החדשה יהיו כללים שונים, אולי נוקשים מידי בעיני חלקכם, אני לא מבטיח כיף, ולא הנאה, רק מידע. והמידע תינתן רק אם תשאלו בצורה הולמת, ותוך כדי עשית המיטב על מנת לשמור על טוהר המילה. אז כנסו להצביע, מי בעד ומי נגד הקמת "פינה" כזו.

נירש

New member
שאלה

האם "טוהר המילה" להגדרתך אומר לא להשתמש בביטויים כמו "יקירי" ו"באהבה"?

עז

New member
אהובי ויקירי, נירש

זה נשמע לך טוהר המילה? זה נשמע לך אמיתי? בעיניי בהחלט לא, א) אף אחד לא יקר ולא יקיר של אף אחד, אלא אם אתה עבד, ולא אמורים להיות כאן עבדים. ב) טוהר המילה זה בין היתר לדעת להסביר לעצמך ולאחרים מה הכוונה שלך כשאתה משתמש במילה מסויימת, בעיני לקרוא לך או למשתמשי הפורום אחרים אהובי, זה זיוף אחד ענק. אני לא אוהב אותך ולא אותם. אולי אתה מגדיר אהבה באופן שונה, אני מוכן לשמוע מה הגדרתך, אך להשתמש כלאחר יד במילה "חזקה" כמו אהבה בהחלט לא מקובל עלי. אז, ... , אתה בעד או נגד?

נירש

New member
הרשה לי לדקדק

הבנתי את ההגדרה שלך ל"טוהר המילה". האם זה אומר שהודעות, שיכללו "באהבה" או ביטויים בסגנון דומה, ימחקו?

עז

New member
באופן כללי כן,

אלא אם נגדיר את המילה ונשתמש בה בהתאם. הודעות שכוללות את המילה אהבה, באופן הלא אחראי בעיניי,בהמון הודעות בפורום הזה בהחלט ימחקו. המילה אהבה זו רק דוגמא, למעשה אם לא נשמור על טוהר המילה לא אוכל לענות על שאלות. אם לא אבין מילה או מושג, בהחלט אשאל מה הכוונה ולא אניח הנחה שאני מבין את הכוונה ... ולא בגלל שאני נודניק אלא בגלל שאני רוצה לענות כמיטב יכולתי, אל לא אקח הנחות ואגיד שאולי אני כן נודניק בנושא הזה, אך מישהו צריך להיות סמן ולהעיר את תשומת ליבם של האנשים ... ואני לקחתי את התפקיד.

unagy

New member
סלחו לי כן...

אבל אני מסכים בקטע הזה עם ניר... מה רע ב "איזה כיף שאתה פה" זה לא מפריע לאף אחד ולא נראה לי שלהרבה אנשים יש התנגדות לזה... נ.ב באהבה, מה לא אמיתי בזה ? אם ניר מגיב על הודעה של נועה למה שלא ירשום בסוף ההודעה באהבה??? לפי דעתי הגזמת קצת לגבי סעיף ב´..

עז

New member
מה רע ב"איזה כיף שאתה פה"

שום רע, רק לא במקום הנכון. בשרשורים שלי יש שאלות ותשובות, חיפוש ידע ושיתוף ידע ... לא אמירת שלום בין המשתתפים, הם הרי יכולים לעשות את זה המון בפורום הזה.

Cheetah

New member
אני בעד!

לשמור על טוהר המילה באופן כללי.. יותר מדי בולשיט בעולם, ולא תתפסו אותי אומר משהו שאני לא מתכוון לו. טוב אולי תתפסו, אבל אני כבר שנים שאני משתדל לא לעשות את זה.. יותר מדיי בולשיט בעולם.. או שאולי זה העולם שבנוי על בולשיט, בכל מקרה.. אני לא מתכוון לתרום לזה.

עז

New member
לא מחכה לך בפינה,

ולא מנסה להכשיל, רק שתעשה את המיטב. ואם שואלים אותך מה הכוונה כשאתה משתמש במילה מסויימת שתהיה מסוגל לענות, ולהגדיר את המילה בלי להשתמש במילה עצמה. אשמח להמשך דיון פורה. נראה שיש מספיק אנשים שרוצים לשמוע ולקבל "כללים נוקשים וחדשים". מעניין שאף אחד עוד לא נכנס לשירשור הזה לאמר שהוא לא מוכן להשתתף ...

deep ocean

New member
אני

כרגע אני לא יכולה להגיד אם ארצה להשתתף או לא, לפני שראיתי בכלל את הפינה. במידה והפינה תעניין אותי, אפעל לפי ההנחיות שלך, ואבקש להשתתף. או שאשתתף באופן פאסיבי (אקרא את התכנים).

deep ocean

New member
הבהרה

אני יכולה לעמוד "בכללים" של מנהל הפינה. אך אני לא יכולה להגיד אם אני בעד פינה זו או אחרת, לפני שראיתי שרשור אחד שלה. "תחומים שונים של טיפולים אלטרנטיביים" - זה לא אומר לי כלום על התכנים הספציפים שיוצגו כאן.

עז

New member
השרשור הראשון

אמור היה להיות על טוהר המילה, השני על טיפול הוליסטי באופן כללי, אחרי זה סדרה של שרשורים שכל אחד מתמקד בתחום מסויים כגון, צמחי מרפא, מטוטלת, מגנטים, וכו´ וכו´. אבל כעת ברור לי שהשרשור הראשון צריך להיות על נוהל כתיבת הודעות. אם את כותבת הודעה לי, את אמורה לכתוב תגובה להודעה שלי ולא להודעה שלך או של משתתף אחר. בכל מקרה, אני לא מכריח אף אחד להשתתף, אני עורך מיני סקר על מנת לדעת אם יש אנשין שמעוניינים, כי בלי הנתון הזה אני לא יודע אם ההשקעה כדאית, או שזה סתם בזבוז זמן.

ZaZen

New member
ומה אומר לאו טסה

פרק 3 אל תרומם את הטובים,ובעם לא תהיה מחלוקת אל תוקיר סחורות שקשה להשיגן,ובעם לא יהיו גנבים. אל תתנאה במה שאפשר לחמוד,ובלב העם לא תהיה מבוכה. ---------------------------------------------------- ולעיניננו המרומם את הטהור מחזק את העכור ------------------------------------------------------ פרק 8 הטוב העליון הוא כמו מים. המים מיטיבים להועיל לרבוא הדברים,אינם מתחרים,ומצויים במקום השנוא על הבריות. ----------------------------------------------- המזהה דבר כל שהוא באחר יכול לעשות זאת רק אם הוא מכיר זאת מעצמו הטהור המוחלט אינו יודע את העכור העכור המוחלט אינו יודע טהור מהו.

עז

New member
טיפול הוליסטי

תרגומים שונים, שיותר מוצאים חן בעיניי, וגם ציטוטים נוספים. "הדאו שניתן לאומרו אינו דאו" במילים אחרות כל מה שאנו כותבים ומצטטים כאן זה לא טאו, אלא נסיון כושל של להסביר מה זה טאו. "צדק ומוסר הם כמו מים. המים פועלים למען כל, אינם מחפשים רווח או תהילה ונמצאים היכן שאחרים מסרבים להיות. משלוש סיבות האלו קרובים הם אל הדאו." "כולם יודעים מהו היופי ומתוך ידע זה יודעים גם על הכיעור. יודעים על הטוב ולכן יודעים גם על הרע. לכן התקיימו היש והאין, הקשה והקל, הארוך והקצר, הגבוה והנמוך,קדימה ואחור, המוסיקה וקולו של האדם. על כן איש המעלה נוקט בדרך של אי עשיה, מניח לכל הדברים כולם לעמול ולא מתערב." ובמילים אחרות, לא צריך להיות "רע" כדי להפוך ל"טוב", מעצם היותך "טוב" אתה מבין מה זה "רע" ... וההיפך ... אגב המושג "אי-עשיה" כאן שונה מהמושג שבספרי קסטנדה, צריך להבין את המילים גם לפי איפה הן כתובות, ולמי הם נכתבו ... אין דברים מוחלטים, כל דבר "טוב" יש בו חלק של "רע", ולכל דבר "רע" יש חלק שהוא "טוב" .... וגם כאן, חשובה לא פחות, ההסכמה הראשונה, "טוהר המילה", אני יכול סתם לזרוק ציטוטים בלי להבין על מה אני מדבר, אני יכול ללמוד את ספר הטאו מעל פה ולא להבין מאומה .... בכל מקרה השרשור הזה הוא לא על הטאו (כבודו במקומו מונח), אלא על רפואה הוליסטית, כהקדמה לשרשור שאני מכין, ועל מנת שיהיה יעיל, אני קובעתי כללים מסויימים ... אז אולי אני לא "איש המעלה" לפי לאו צ´ה, אבל אני מטפל ועושה את המיטב .... כפי שהזכרתי קודם, בשרשור הזה (כשיתחיל, מניח שתוך יום-יומיים) ימחקו הודעות שלא קשורות, והשאלות צריכות להיות מנוסחות בצורה שאוכל לענות, אם לא אבין מילה או מושג, אני אשאל, ובאחריותו של כל כותב וכותב להסביר מה הכוונה שלו, מה אומרת מילה מסויימת במושגים שלו. אז אתה יכול להצטרף או לא, ההחלטה שלך, אך אני לא "איש המעלה" כשאני מנהל שרשור שלי. יש מספיק פינות ושרשורים כאלו בפורום הזה ועוד יותר בפורום דרך הלוחמים ... אז דעתי שטוב "לשבור הרגלים" ולהקים שרשור שמתנהל לפי כללים שונים. הסקר הזה קם על מנתץ לבדוק האם יש מספיק אנשים שמוכנים להשתתף ב"משחק". לפי התשובה שלך לא הבנתי אם אתה בעד או נגד להקים את השרשורים האלו. אתה מוזמן לענות. אם תרצה, כמובן.

למעלה