סקר פסח

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
סקר פסח ../images/Emo162.gif../images/Emo157.gif

מי שלא עונה צריכה לנקות גם את הבית שלי
אוכלות כשר בפסח?
עושות ניקיון פסח?
עושות ליל סדר? אם כן, עם מי?
קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל?
חוגגות מימונה?
מה התוכניות שלכן לחג? ולסיום -
הדבר האהוב עלי בפסח הוא...

oshkoshi

New member
סקררררררררר

אם את מוצאת משהי שתנקה את הבית שלך , שלחי אותה גם אליייי **אוכלת כשר **ניקיון פסח(במקומות שיש חמץ ולא מחפשת בתריסים
**ליל סדר עם המשפחה ** ההגדה במלואה(_למרות שאחרי האוכל אף אחד לא שם לב מי קורא....) **מימונה כהלכתה **ילדים,טיול עם חברים,ים ** הדבר האהוב הוא חופששששש מהעבודה למשך שבועעעעעעע

אוף....

רק מהמחשבה על מימונה כהלכתה בלוטות הרוק מתעוררות... למה אין לי צד מרוקאי במשפחה? למה??

badabada

New member
סקר ../images/Emo13.gif

אוכלות כשר בפסח? לא מקפידה במיוחד, אבל זה מה שיוצא עושות ניקיון פסח? כן עושות ליל סדר? אם כן, עם מי? עוד לא ברור קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל? רק עד האוכל חוגגות מימונה? לא מה התוכניות שלכן לחג? חופש, לנוח, לטייל קצת ולסיום - הדבר האהוב עלי בפסח הוא... שיש חופש!

oshkoshi

New member
היי

אני רואה שהחופש הוא הדבר הכי טוב שפסח מביא עימו

עונה

אוכלות כשר בפסח? בדרך כלל כן. נראה מה יהיה השנה. אגב, בשנה שעברה לא אכלתי מצות בכלל, ומצאנו את עצמנו אחרי החג הופכות את הארץ בחיפושים אחרי מצות כדי להכין מצה-ברייט (וטוב שתפוז קיים וכך בסוף השגנו מצות. המצה-ברייט יצא מעולה)
עושות ניקיון פסח? שונאת לנקות, ומעולם לא הקפדתי על פירורים. אז לא נראה לי
עושות ליל סדר? אם כן, עם מי? נראה שהשנה לא. למישהי בא להזמין שתי אורחות נחמדות בספונטניות?
קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל? אצל סבתא שלי תמיד קוראים את כל ההגדה. לא מדלגים על אף קטע, גם לא אחרי האוכל. גם לא מדלגים על אף שיר. בשנים האחרונות הדור הצעיר מנסה לדחוף לכיוון דילוג, בעיקר על השירים, אבל בתור קונטרה הדור המבוגר יותר ממציא בכל שנה עוד שירים! (וטוען שאלו שירים ידועים)
חוגגות מימונה? לצערי לא. כמה פעמים נהניתי משאריות מימונה שחברים מרוקאים הביאו איתם.
מה התוכניות שלכן לחג? להמשיך לעבוד כרגיל...
ולסיום - |נגמרו לי האייקונים לחג| הדבר האהוב עלי בפסח הוא... המצה-ברייט, החופש (
) וממתקים מקוקוס

גלי 1972

New member
עכשיו תורי....

אוכלות כשר בפסח?
לגמרי.
עושות ניקיון פסח?
בדרך כלל כן. השנה בגלל שלל אילוצים קצת פחות ביסודיות מבשנים קודמות, אבל זה תמיד היה ויהיה נקיון שפוי! כזה שעושה הרגשה נעימה ואביבית בבית, בלי היסטריה על תריסים, חלונות ושלל מקומות שכל קשר בינם לבין חמץ מקרי בהחלט...
עושות ליל סדר? אם כן, עם מי?
אכן כן. משפחה.
קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל?
הכל עד אחרון השירים. היתרון הוא שגם שותים את כל ארבעת הכוסות כך שהסוף כבר לא מעיק, אלא קולני משהו ומשעשע !!!!!!!
חוגגות מימונה?
definitely עם כל המתוקים, המופלטות, הקוסקוס..... אחחחח כמה טעים!
מה התוכניות שלכן לחג?
הרבה משפחה וחברים, טיול קצר לצפון / אזור ירושלים (אנחנו עדיין בהתלבטות), יום ספא מפנק (סופסוף יש חופש מהעבודה אז למה לא להתפנק באמת?), ובתוך כל הטיולים והביחד מתוכנן גם זמן להיות קצת לבד, כי זה כל הרעיון של חופש!
הדבר האהוב עלי בפסח הוא...
המשפחתיות, ליל הסדר אצל אחי, כמובן שהחופש מהעבודה, עוגיות בוטנים (לא מצופות שוקולד!), מצה עם ממרח שוקולד, הטעם של הלחם הטרי למחרת החג, ואני יכולה להמשיך עוד ועוד ועוד.......

התשובות שלי

אוכלות כשר בפסח? לא מקפידה באופן מיוחד, אבל לא מכינה פיתות לרגל החג עושות ניקיון פסח? מזדהה עם ההגדרה של גלי- נקיון שפוי. לא מתחילה לגרד את החריצים בין הבלטות עם סכין (ומכירה כמה נשים שעושות את זה) עושות ליל סדר? אם כן, עם מי? השנה כנראה נלך למשפחה שלה. קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל? קוראים את ההגדה עד שנמאס והרעב מכריע חוגגות מימונה? לא, אבל אולי נקפוץ לחברים שחוגגים מה התוכניות שלכן לחג? מקווה לנוח, לטייל קצת, ולא ללכלך את הבית מהר מדי ולסיום - הדבר האהוב עלי בפסח הוא... ההרגשה של אביב והתחדשות שהוא תמיד מביא איתו

למעלה