סקר פסח הגדול

ילדונט

New member
רשע ו../images/Emo163.gif

חמץ. חוץ מבליל הסדר עצמו. מצה עם שוקולד? לא סובלת שוקולד למריחה. משום סוג. מאכל אהוב? כנראה גפילטע פיש. מאכל דוחה? חרוסת. מתנה לאפיקומן? מספיק כסף לאפשר לי לעשות בדיוק מה שאני רוצה (ללמוד, לקרוא, לראות סרטים, לעשות שופינג. בסדר הזה).

פוליlcנה

New member
איך אפשר לשנוא חרוסת?

נראה לי (תקני אותי אם אני טועה..
) שמי שלא אוהבת פשוט נתקלה בחייה רק בחרוסות (חרוסת ברבים?) לא מוצלחות וכשהיא טעם חרוסת "טובה" דעתה תשתנה. את מוזמנת אליי הביתה לשאריות של אחרי ליל הסדר לטעום אחת כזו.

ילדונט

New member
מתקנת כי את טועה

מעולם לא באה חרוסת אל פי. זה נראה מגעיל, יש לזה מרקם דוחה, זה טחון ומעוך ומגעיל, ואיכסה. דיברנו על דוחה עד גועל, לא?

גוליגל

New member
עונה באיחור מה

חמץ או כשר? גם וגם. מצה עם שוקולד או בלי? שוקולד לא כל כך. אבל ריבת חלב... שווה את כל הקלוריות שלה כשהיא על מצה. וגם מצה רטובה עם חמאה זה מאכל שאני מוכנה לנשנש גם בחצות. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? קניידלך. איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? אני עם הנגעלות מה"ציר" (כלומר הריר, בלעעע) של הגפילטע. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? מדיח
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? מהשירים של ההגדה פרופר אני אוהבת את חד גדיא (גם כי הוא האחרון וגם כי כיף לשיר בארמית כשכולם שיכורים) אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא. למעט העוזרת שעושה כרגיל, אנחנו אפילו לא מסדרים במיוחד
קוראים את ההגדה עד הסוף?תלוי באיזו משפחה. במשפחה שלי ועוד איך, כולל לשיר כל דבר שידוע לנו שיש לו מנגינה, ולהקריא במבטאים
. מי שמוזמן אלינו לראשונה חוטף שוק. במשפחת בעלי קוראים עד שמתגלעים ויכוחים לגבי איך עורכים את הסדר - ואז ההגדות נזנחות והאירוע הופך לארוחה חגיגית
חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? תמיד היה יוצא לי לקרוא את הרשע לקול צחקוקיה של אמי (שנהנתה מזה מאוד, וגם מזה שאחי זכה כמובן ב"שדיך נכונו ושערך צימח"). אבל אני לא מסכימה עם הטייפ-קאסט הזה. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) הייתי רוצה שיבוא עמו אהוב אחד שנהרג לפני יותר מעשור ובלילות האחרונים מבקר אותי בחלומותיי
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר???אצל חמי וחמותי - עם אחיי

פוליlcנה

New member
כל שנה מחדש

אני מופתעת איך אנשים מבוגרים כ"כ נבוכים כשהם מגיעים לקטע הזה , שאחיך נאלץ לקרוא, ומצחקקים כמו תלמידי חטיבה למשמע השיר "והיא שעמדה לאבותינו ולנו"...

גוליגל

New member
אצלנו יותר בוגרים כנראה ../images/Emo22.gif

התגברנו על "והיא שעמדה" כבר לפני יותר מעשור

כרמיון

New member
ועל "דזבין אבא"? אחח, ההגדה מלאה

בחומר שילדים (בגופם או בנפשם) יכולים לצחקק עליו. בסוף עוד יתברר שזה מכוון
שלא לדבר על שאר הדאחקות שהן חלק בלתי נפרד, כמו אלה שתמיד שרים "הא לחמא, הא לח-מ-נ-י-ה", "אשירה לאדני כי ברוא ברא / סוס חמור וגם פרה", ועוד... זה יכול למלא שירשור שלם נפרד

דסקלידס

New member
טוב אז גמני

חמץ או כשר? - גם וגם. מצה עם שוקולד או בלי? - חמאה ודבש הולך? איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? - עוגת שוקולד של הדודה. איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? - גפילטעפיש. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? - אוי, הרשימה ארוכה. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? - שירי אביב, שאפשר להריח בהם את הפריחה, אחחחחחח אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? - מאוד מתכוונת, לא ממש בא לידי ביצוע. קוראים את ההגדה עד הסוף? - כן, בוודאי, בעיקר את השירים. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? - חושבת שכולן במידה זו או אחרת. אולי שאינו יודע לשאול הכי מטרידה אותי. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) - אחי, שאיננו אתנו כבר 11 שנים. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? - כמו תמיד, אצל הוריו ביחד עם הוריי. חגשמח לכולנו

גם אני עונה../images/Emo204.gif

גם אני...מזמן לא הייתי פה משיקולי זמן..אבל אני כל הזמן קוראת
חמץ או כשר - חמץ. לא שומרים בכלל. מצה עם שוקולד
. אבל גם עם חמאה... איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר - עוגת שקדים ואגוזים ושוקולד של סבתא שלי
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל - הציר (הרוטב השקוף המתנדנד..) של הגפילטע-פיש. את הדג אני אוהבת. לא סובלת את השקוף הזה
אם תמצאו את האפיקומן- אני אבקש בריאות לכולם. וגם רווחה כלכלית לכל המשפחה מאוד נחוץ לנו כרגע
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר - אוהבת את אחד אלוהינו (שרים אותו בהתלהבות גדולה כל המשפחה וזה משעשע מאוד). וגם כל שירי האביב. לגבי נקיון-מנקה, אבל "בקטנה", לא מתחרפנת...
לא קוראים את כל ההגדה. קוראים עד האוכל...
(לא האייקון הכי מתאים לפסח אבל מילא...) יחד עם אליהו אני אשמח לראות את סבא שלי. שיראה איך גדלנו ושיראה את עידן שלי. הייתי שמחה לראות גם את סבא וסבתא של בעלי. אהבתי אותם מאודד
והתשובה הנצחית לשאלה הנצחית -אנחנו אצל חמתי
חג שמח

יאללה, גם אני עונה ../images/Emo13.gif

חמץ או כשר? בבית כשר, אבל בחוץ או אצל ההורים אוכלת גם חמץ מצה עם שוקולד או בלי? לא אוהבת מצה, בטיולים של הצופים תמיד שימשה אותי בתור צלחת... איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? חרוסת (של סבא שלי הפרסי) וחזרת (של סבתא שלי הפולניה) איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? כל האיברים הפנימיים שמברכים עליהם בסדר אצל חמותי, גפילטפיש (לא טעמתי ולא אטעם) אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? לבלות יותר עם איתן איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? מאוד אוהבת את ירי ההגדה ובעיקר את "דיינו" והמסורת שלנו עם הבצל הירוק אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? מנקים מקרר וארונות אוכל ומפרידים חמץ אבל לא יותר מזה קוראים את ההגדה עד הסוף? לא, רק עד לאוכל. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? חכם, תם ושאינו יודע לשאול תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) סבא שלי ז"ל, סבתא שלי ז"ל וסבתא רבה שלי ז"ל - כי הם לא זכו לראות את איתן ומאוד חבל לי וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל חמותי
סה"כ אני אוהבת אותה אבל אין לי כוח לגיסתי ולילדים שלה ומאוד רוצה לעשות את הסדר אצל ההורים שלי
אבל מה לעשות שהחלטנו לעשות שנה-שנה...

פסח שלי...../images/Emo155.gif

חמץ או כשר? כשר מצה עם שוקולד או בלי? עם כמובן
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? מרק עם קניידעלעך איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? אין דבר כזה
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? חדר שינה (לא הגזמתי..
) איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? מה נשתנה אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? מנקה כל השנה קוראים את ההגדה עד הסוף? אם זה אצל חמתי כןץ חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? תם תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) חברה שלי שניתקה איתי את הקשר לפני כמה שנים
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? לצערי השנה אנחנו אצל חמתי

למעלה