סקר עיתונות

סקר עיתונות

א. האם יש לכם מנוי על עיתון יומי? ב. בסופ"ש איזה עיתונים אתם קוראים? ג. מה דעתכם על הרמה הכללית?

sarav55

New member
הבל הבלים הכל הבל

מי שיש לו מנוי לעיתון יומי בשבילי הוא אדם שלא עובד ה' בעיתונים (גם של דתיים) יש רכילות כל מיני טומאה הכפשות. בסוף שבוע יש לי התעלות רוחנית ואני בלי נדר קורא את הספר הכי יקר לעם ישראל תהילים.

סקרן 1

New member
תיקון טעות :

ודאי כוונתך שמי שקורא עיתונים יומיים אינו עובד ה` ולא "מי שיש לו מנוי" כי הגר"נ קרליץ הורה לעשות מנוי ליתד אבל לא לקרוא. דהינו הנשים שבמשפחה יכולות לקרוא אבל בחורי ישיבה יש הוראה מפורשת של גדולי הרבנים להימנע מקריאת עיתונים אפילו יתד נאמן.

sarav55

New member
למה נשים כן

האם מותר רק להם לקרא לשון הרע וכל מיני הכפשות וגם ביתד יש הכפשות את עיתון קהילה אני לא מכירה אבל גם שם כנראה שבטוח יש לשון הרע וכל מיני הכפשות אבל שוב אם אני טועה אני לוקחת את הדברים שלי בחזרה

מייקי 770

New member
את צודקת.

אותו עיתון שהזכרת אכן מלא וגדוש בלשון הרע,רכילות, פוליטיקה, וזלזול. אולם ישנם חרדים שמשתוים עם השולחן ערוך גם כן...

sarav55

New member
דורינו

דור הבילבול והתהפוכות מכשירים טמא ומטמאים טהור ממש נורא דחוף משיח?!!?!?!?!?

סקרן 1

New member
דיברתי על יתד נאמן!

אין שם לשה"ר וכו` כל מה שהם כותבים שם נגד עסקנים מסוימים זה בהוראת רבנים! אבל הגרמ"י לפקוביץ הורה לבני ישיבה שלא לקרוא כי זה מפריע ללמוד.

החפץ חיים לימד../images/Emo23.gif../images/Emo104.gif../images/Emo168.gif

החפץ חיים לימד נגר מתפרנס מעץ עיתון מלשון הרע

sarav55

New member
אני לא חושבת שכזה צדיק קורא

עיתונים זה לא נראה לי כנראה המציאו עליו ראית את זה בעצמך???? כבודו חולה ולא נראה לי

רפי rafi

New member
טוב

אני מגיב על כל מיני דברים שאמרת פה בפורום א. מרן הרב אלישיב קורא את יתד(אם שכחת גם כשהוא היה בבית חולים הדפיסו לו גיליון מצונזר של יתד שבגיליון היה מצונזר מצבו הבריאותי שלו) ב. מה זה משנה מתי מרן הרב שך אמר שצריך לקנות יתד,הרי ממשיכי דרכו אומרים את אותו דבר ג. אל תהי תמימה, אמנם בישיבות הדבר העיקרי זה לימוד תורה אך בשבת בחורי ישיבה נוהגים בדרך כלל לקרוא עיתונים,ובחורי ישיבה הם אנשים נורמלים שגם צריכים לקרוא עיתונים ולהתעדכן.

נאיביות חרדית!

וואו. זה מדהים! שונה=תמים בסלנג החרדי. "הוא תמים, הוא לא יודע מה קורה בישיבות. "הוא תמים הוא לא מבין בפוליטיקה החרדית". אז ככה, לקרוא עיתונים בשבת זו עבירה מוחלטת!!! אלו דברי חולין. ובשו"ע (דומני בסימן שי"א) כותב מפורש לאסור! פשוטו כמשמעו! זו אגב הסיבה שהשבועונים מתפרסמים ביום חמישי. (כך קראתי בראיון שנתן אחד המולי"ם החרדיים) זוהי עבירה ששנו בה ומשום מה נעשתה כהיתר! אני זוכר כשלמדנו אותה (את ההלכה) בישיבה קטנה כולנו היינו בשוק טוטאלי. אבל זוהי ההלכה. בחורי ישיבה?? להתעדכן?? בשביל מה?? בשביל מה זה טוב?? מאמתי אנחנו היינו 'מעודכנים'?? נו שויין

מייקי 770

New member
חברה,אין מה לומר,הבחור צודק...

אבל ישנם עיתונים חרדים הנקיים מפוליטיקה לחלוטין ומלאים בסיפורי צדיקים מרבוה"ק.

מייקי 770

New member
בדוגמת העיתון

בדוגמת העיתון "ביטאון עולם החסידות". כנראה דוקא בגלל שהוא עיתון המדבר אך ורק בסיפורים מרבוה"ק וכד´.

רפי rafi

New member
תקחי את הדברים שלך בחזרה ומהר.

את יוצאת נגד עיתון שגדולי ישראל סומכים ידיהם עליו? את יודעת שמרן הרב שך זצוק"ל חייב לקנות יתד,וגם אמר שחייבים לקנות לא בשביל לקרוא, אלא כדי לחזק את העיתון.

מייקי 770

New member
צריך לשאול אותם

איך הוא מסתדר עם שולחן ערוך וספר שמירת הלשון של מרן החפץ חיים זי"ע. אולי יש להם תשובה על זה ואני טועה..

שיSY

New member
זה היה פעם...

אם הרב שך היה יודע איזה לשוה"ר,רכילות והתנגחויות יש שם , גם הוא היה אומר לא לקרוא את זה. הם מגזימים!

רפי rafi

New member
צדיקים

יש להם ראייה לעתיד,ואני לא יודע איזה לשון הרע את מתכוון שיש שם.

שיSY

New member
הראיה

למרחוק זה שאין אנשים מהעיתון שיעשו נגד הרב שך, אבל שהם עושים נגדו וכותבים לשוה"ר כגון מה שח"כ הרב ליצמן אמר בכנס אגו"י והתקיפו אותו ,וכל המלחמות בין דגל לאגודה. כל ההתקפות שלהם כלפי ש"ס בנושאים רבים זה לא לשוה"ר?

למעלה