סקר עגלות..

dganit1

New member
סקר עגלות..

אז ככה עשיתי פה חיפוש בפורום בהמלצת
אלה
וקראתי כמה דעות בנושא עגלות ווכמובן שנכנסתי לאתר של לול שאכן סוקר יפה מספר דגמים אבל בסיבוב שעשיתי בחנויות ראיתי ושמעתי על כל מיני סוגים של עגלות בדגמים שונים ומשונים והתבלבלתי לגמרי
אני לא מבקשת ממש המלצות כי בטח כל אחת קונה לפי השיקולים שלה/ם אבל מעניין אותי לדעת מה קניתם ומה היה השיקול המכריע (תמיד זה אחד על חשבון השני...) ואגב מנסיונכן מה פרמטרים שחשוב שיהיו שיהיה בעגלה משולבת-עגלת שכיבה ומה חשוב שיהיה בטיולון

מיכללב

New member
לי היה חשוב........ף

שהעגלה תהייה קלה אבל גם רחבה שיהייה סל גדול למטה שיהייה מצב של 90 מעלות לישיבה זקופה ומגש בסמוך לידית האחיזה

אני חושבת שסקרתי את רוב

(אם לא את כל
) סוגי העגלות הקימים.. בהתחלת הסקר יש טיפים/המלצות ומסקנות שנאספו מהודעות שהיו בפורום הורים מקווה שזה יעזור לך

אנחנו קנינו גראקו

וממש הצטערנו על זה. שני דברים בייחוד הפריעו לי: 1. העגלה לא אטומה (!!!), רוח נכנסת חופשי מכל הכוונים וצריך ממש לעטוף את התינוק. 2. העגלה שאנחנו קנינו היתה רק עם 2 מצבים - ישיבה ושכיבה. בשלב שאריאל כבר לא רצתה לשכב כל הזמן אבל עדיין היה אסור ממש להושיב אותה, היתה לנו בעיה גדולה. אני לא ממליצה על גראקו בכלל !!! אח"כ עברנו להשתמש בטיולון של פג, ואנחנו ממש מרוצים. כיום הקטנה כבר לא כל כך אוהבת לשבת בו ובד"כ מעדיפה ללכת ברגל.

בקנית עגלה צריך לשים לב שזה יתאים

לכם בצורה הכי טובה (הן לך כאם והן לילד..) אנחנו למשל היינו מרוצים מהגרקו בגלל הגלגלים הגבוהים שלא נתקעו במדרכות העקומות של עירי
ובאמת יש לנו את הגרקו המשוכללת (לכיוון אחד..) שהיה בה 4-5 מצבי ישיבה.. (והיתה בעיה שהישיבה הנמוכה היתה די גבוהה שהנחנו מקל שהווה מצב ביניים..) נכון שהיא יחסית פתוחה מכמה עגלות אז פשוט שמים שמיכות מסביב וכן כיש גשם ניתן לשים כיסוי נגד מים בהצלחה

blue raphsody

New member
טיולונים

גם אנחנו קנינו בהתחלה עגלה עם שני מצבים ולא אהבנו אותה, היא היתה מאוד כבדה, ואתה בעיה כמו שהיתה לכם, ניב רצה לשבת והיה מוקדם מדיי אז קנינו לו טיולון של ציקו ואנחנו מאוד מרוצים.

triniti_b

New member
מעבר לטיולון

לנו יש סלקל שמתלבש על גלגלים (Nannia) ואנחנו שוקלים להמשיל משם ישר לטיולון. באיזה גיל, או איזה שלב התפתחותי עוברים לטיולון?

יונית ש

New member
עוברים ברגע שהתינוק יושב לבד, אבל

אצלינו למשל, הפיצפונת לא רוצה יותר לשכב בטיולים, ולמרות שהיא לא יושבת לבד היא הרבה יותר נהנית לטייל כאשר המשענת של העגלה מורמת עד כמעו ישיבה. אז לכאורה היה לה נורא טוב בטיולון. אבל לצערי החורף בפתח ועם העגלה החצי משולבת שלנו נראה כי היא יותר מוגנת מהרוח. אז לבנתיים אנחנו נשארים ללא הטיולון.

נעה גל

New member
אני קניתי ישר טיולון...

נואשתי לחלוטין מכל העגלות הכבדות המסורבלות של כל החברות. אין לי סבלנות אליהן, מעצבן אותי להכניס אותם לתא המטען של האוטו ועוד יותר מעצבן אותי כל פעם לפתוח אותם. לכן, את העגלה הרצינית שלנו (זו עם שני חלקים, עריסה + טיולון) מסרתי אחר כבוד לאחותי ואח"כ לחברה. לאיתמר כבר קניתי טיולון. קניתי את זה של century כי, הוא היה מאוד זול (קניתי באילת והוא עלה בערך 230 ש"ח), כי הוא מתקפל בקלות והוא נכנס בקלות לאוטו, כי הוא מאוד מאוד קל, כי יש לו סל גדול מתחת. אבל, צריך לקחת בחשבון שאני כמעט ולא משתמשת בעגלות/טיולונים. בגלל זה, לא מפריעה לי הרוח כשהיא נושבת, אין לי בעיה עם זה שהטיולון הוא פחות יציב (בגלל זה הוא קל) מעגלה כבדה, וגם לא הפריע לי שיש רק שני שלבים למושב (שכיבה וישיבה). עוד דבר שלא מפריע לי הוא שאני לא רואה את הילד. כלומר, אני באופן אישי, לא זקוקה לידית מתהפכת.

טיולון שמתאים גם לרוח ולחורף -

טיולון של אינגליזינה (דגם חדש). חסרונות: יקר וקצת כבד (אבל מה חשוב הכסף כשמדובר בנוחות והבטיחות של הפשוש). יתרונות: מאוד מאוד נוח ויציב בטיולים. יש לו כמה מצבי ישיבה והכי חשוב, ניתן להחליף את גגון הקיץ בגגון מסיבי ואטום לרוח - ויש לו אפילו כיסוי פלסטי שקוף שמגן על התינוק מפני גשם. בקיצור - נאמנים לאינגליזינה כבר מהתחלה - אנחנו מרוצים!

למעלה